Nederlandse kiezers willen een volstrekt wereldvreemd vluchtelingenbeleid

Ipsos heeft een enquete over het asielbeleid van Nederland afgenomen. En wat blijkt? Niet alleen het beleid, maar ook de kiezers zijn tot op het bot schizofreen.

Na alle commotie rond het veelbesproken VVD-plan om Europese asielregels strenger te maken vonden ze het bij Ipsos maar eens tijd voor een enquete. Want wat de talking heads van de plannen vonden, dat wisten we snel genoeg. Maar het electoraat? Dat nog niet. Maar nu wel:

De helft van de Nederlanders vindt Nederland te uitnodigend voor terroristen. Dat blijkt uit een peiling van Ipsos.

Maar liefst 52 procent blijkt het eens met de stelling dat terroristen door het huidige asielbeleid te makkelijk hun weg vinden naar Nederland.

Zo’n tweederde van de Nederlanders wil dat internationale afspraken over de opvang van vluchtelingen worden gerespecteerd, maar daarvan vindt slechts 22 procent dat het internationale vluchtelingenverdrag gerespecteerd moet worden en dus vluchtelingen opgevangen moeten blijven worden.

Azmani legt de uitkomste van de enquête natuurlijk onmiddellijk uit als steun voor het inmiddels roemruchte VVD-plan dat vorige week gelanceerd werd, maar het is dus maar de vraag of dat het is. Want Nederland wil in grote meerderheid de grenzen dus helemaal niet sluiten (86%), wat de VVD wel beoogt te doen. En het Vluchtelingenverdrag moet ook niet worden opgezegd, wat eigenlijk toch echt wel nodig is als men de regels wil bijstellen in de richting die de VVD beoogt.

En dat meer dan de helft zowel vindt dat het voor terroristen te gemakkelijk is Europa binnen te komen, als dat tweederde vindt dat iedere internationale afspraak moet worden gerespecteerd spreekt ook boekdelen. Hoeveel meer interne tegenspraak wil je hebben

Het Nederlandse vreemdelingenbeleid is dus al net zo verwarrend als wat het Nederlandse publiek ervan vindt. Oh, hoeveel behoefte we hebben aan een nieuwe Pim Fortuyn die alle taboes kan slechten, de neuzen dezelfde kant op krijgt en eindelijk eens klappen kan uitdelen die iets waard zijn. Zo’n figuur wordt node gemist.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

19 reacties

 1. Pimsch

  “als ik het woord vluchteling hoor grijp ik naar mijn pistool.”
  Zulke uitspraken mogen we in de nabije toekomst verwachten.

 2. Swieber

  Ik denk dat veel mensen politiek correcte antwoorden geven op dit soort vragen.

  De media bepalen wat politiek correct is en de meeste media ondersteunen het huidig vluchtingen beleid.

  Aan mensen die het huidig vluchtingen beleid steunen word een groot platvorm gegeven door de media.

  En mensen die opvang in de regio willen worden negatief neergezet door de media.

  Overingens waren bij standpunt nl 62% van de mensen het eens met de stelling dat de buitengrenzen gesloten moeten worden.
  http://www.stand.nl/stellingen/Binnenland/De-buitengrenzen-van-Europa-moeten-dicht-voor-vluchtelingen

  Naar mijn mening zien de mensen niet het fundamentele gevaar van immigratie.

  Men praat maar over terroristen die mee zouden komen. Maar dat is niet het fundamentele probleem.

  Het fundamentele probleem is de massa immigratie op zich.

  Als de massa immigratie van moslims in dit tempo doorgaat zal Europa ,via het demografische proces wat massa immigratie met zich meebrengt, fundamenteel veranderen.

  Dus als iedere moslim immigrant vreedzaam is zal het westers waarden en normen patroon toch veranderen omdat de moslim immigranten ook hun eigen (islamitische) waarden en normen meebrengen en die via het democratisch proces zal injecteren in de maatschappij.

  Of zoals khaddafi heeft gezegd:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

 3. Ongemakkelijk

  Er zijn verdragen en EU-regels. Vermoedelijk staan VNverdragen opvang in een ander land toe, zie Australië, als die het kan, kan Nl het ook. Maar wij zitten ook vast aan EUregels. Het probleem is dat andere EU landen de EUregels ook niet behoorlijk naleven. Land van aankomst is land van opvang Dublin). Dat doen Italië en Griekenland niet. En wij maar braaf ons wel aan de regels houden, terwijl we weten dat de migranten allemaal naar Noord EU willen. Dat gaat te veel van ons eisen.
  De Nederlander wil zich aan de regels houden en mist het besef dat die houding in het zuiden niet geldt, laat staan in Afrika.
  Nederlanders zijn veelal een beetje provinciaal in de grote wereld, helaas. Arme kleinkinderen van mij.

 4. carthago

  Tim, we hebben Geert en mijmeren over pim heeft dus geen zin, als je Geert eens wat positiever gaat waarderen hoef je ook geen enquêtes meer te lezen, want die worden alleen in de schilderswijk afgenomen op verzoek van de nos.

 5. yoko oen

  Nederland heeft genoeg immigranten(economisch danwel religieus/ideologisch),zelfs veelteveel. Ze allemaal op een boot zetten en terugsturen. Mo-gen kleding van NL-ers meenemen. Ze tijdens de reis indoctrineren, vooral niet vluchten naar de EU, is écht niet meer het continent van melk/boter en kaas, maar opbouwen van hun ontvluchte vaderland.
  Eerst sls het ff kan IS, Boko Haram en andere mensapen castreren, ogen uitsteken en een schoffel in de hand ze een rot schop geven het zand in en het land bewerken.

 6. rinus

  Ik vond het al zo vreemd. Aan het einde van de column nog steeds niets over Wilders? Maar gelukkig werd dat in de laatste alinea weer helemaal goed gemaakt.
  Je hebt echt een immense pesthekel aan Wilders hè, Tim? 🙂

 7. Gielah

  Dat wordt nog een probleem.. mocht Wilders ooit nog eens net eender als Fortuyn eindigen, ondanks zijn beveiligers.

  Dan ben je als columnist ook voor de rest van je leven uitgerangeerd… net als bijvoorbeeld met die gemene Mattie Verkamman is gebeurd, die zich zo gruwelijk misdragen heeft tegenover Fortuyn.

  (‘Terwijl ik bij Henk en Frits zit te wachten op onze Frank, moet ik eerst een halfuurtje levensgevaarlijk gebral van Pim Fortuyn doorstaan. Ik heb Henk en Frits hoog zitten als journalisten, maar dit keer kunnen zij niet voorkomen dat de vreemdelingenfobie van Fortuyn bijna onstuitbaar het land wordt ingeslingerd. Henk en Frits komen er niet afdoende tussen en zelf word ik steeds kwaaier: ook een beetje op Jan Mulder, die dit keer blijkbaar ook geen raad weet met deze gast, die -hoe dan ook- een persoonlijkheid is.

  Fortuyn houdt voortdurend de regie in handen, hij laat zich het woord niet ontnemen en niemand ziet kans deze arrogante praalhans onder druk te zetten of in een hoek te drijven. Pim is zo glad als zijn schedel. Jan probeert het eens met een mislukkend grapje over mooie jongens. Ik zeg tegen mijn vrouw: waarom hakt Jan er nou niet op in? Haal die zak stront neer, schop ‘m in het kruis, steek een vinger in zijn oog, pleeg obstructie! Hou je rustig, zegt mijn vrouw. Ga er dan zelf zitten! Wat zou jij dan wel allemaal willen zeggen?

  Wat ik zou willen zeggen?! Wat ik zou willen zeggen?!! Ik denk na. Mijn keu ligt nog op de bank. Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken. Dan ineens weet ik het. Ik zeg: ik zou gaan schelden, bij voorkeur op de toon van Henk Spaan. Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt’.)

  Mensen vergeten dat nooit meer.

  En je kunt… als je voortdúrend aan het zwartmaken bent geweest…. moeilijk na een x-aantal jaren op een verjaardag gaan staan beweren, dat je maar wilde dat meneer Wilders nog leefde… want DIE durfde tenminste man en paard te noemen…’.

 8. Ni28

  Nederland mist iemand zoals Fortuyn was. Die man had visie en dat missen wij. Hij kon het ook goed verwoorden. Helaas zijn deze mensen zeer schaars en op moment is er echt niemand van dat kaliber. Mensen zijn vooral bang om te zeggen wat zij echt denken, zover zijn wij gekomen. Men wilt eigenlijk grenzen open houden maar zo dat er niemand binnen komt. Aanpassing van de immigratieregels zou in huidige wereldsituatie moeten maar dat gebeurt niet. Europa wordt onherkenbaar anders door huidige koers. Hopelijk nog leefbaar.

 9. van Urk

  Wat moet Nederland toch met zoveel mensen aan? Het werpt totaal geen vruchten af om een klein land te laten gaan over bevolken vanwege een humane doelstelling terwijl je op den duur daar alleen meer last en problemen van krijgt. Als de VN een humane organisatie wil zijn zal er toch moeten gekeken worden wat een land aan maximale marge aan vluchtelingen of immigranten kan herbergen zonder problematische gevolgen te hebben op de tolerantie binnen de samenleving en op economisch gebied. Nederland is qua oppervlakte eigenlijk berekend op een max van 10 miljoen inwoners om het nog als leefbaar te zien ondanks dat wij de richting al boven de 17 miljoen zitten terwijl Noorwegen dat 10 keer groter is bevolkt is met nog maar 5 miljoen inwoners! Dus welke landen kunnen die ruimte nog bieden voor al die vluchtelingen en gelukszoekers? Daar moet naar gekeken worden! En niet ieder land elk jaar verplichten een marge aan te blijven houden waardoor het bevolkingsaantal alleen maar langzaam verdrukt tegen iedere grenzen aan begint te duwen! In ons landje schiet dat aardig op als je ons land s,nachts van boven bekijkt als enige meest verlichte orientatiepunt in west Europa!

  1. Eminem2

   Ach, als je dat aan een linkse persoon vraagt, dan zal die zoiets zeggen als: “ik reed laatst nog met de trein door Groningen en daar was me toch nog een hoop ruimte!”. En hoe flauw dat ook is, ergens wordt daarmee nog aan een belangrijk punt geraakt ook. En dat is dat de echte reden ligt besloten in de kosten: waar geven we ons geld wel aan uit en waaraan niet? “Liever niet aan asielzoekers!”, wordt dan vaak door een meerderheid aangegeven bij opinieonderzoeken. En terecht, natuurlijk. Maar waarom dat dan gewoon niet eerlijk benoemen?

   (En als we toch bezig zijn: waarom kan de Haagse politiek ook niet eerlijker zijn in aan te geven waarom bepaalde keuzes *tussen het een en het ander* worden gemaakt? Want stellingen als “het is/wordt onbetaalbaar” over bijvoorbeeld de AOW-leeftijd op 65 jaar houden zijn nogal radicaal. Waarom niet aangeven wat voor belastingverhogingen er nodig zouden zijn geweest om die leeftijd te handhaven? Of hoeveel er bijvoorbeeld op defensie en onderwijs bezuinigd zou moeten worden om “65=65!” gestand te kunnen doen? Dan wordt ten minste een beetje duidelijk over wat voor soort afwegingen het kan gaan bij dat soort keuzes. Idem voor de eigen bijdrage voor opname in een verzorgingstehuis voor iemand met wat vermogen. Zet daar eens tegenover wat er allemaal aan kosten voor opvang van asielzoekers gemaakt wordt. Maar dat gebeurt niet…)

 10. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/03/26/de-scandinavische-nachtmerrie/

  Mijn man en ik hebben een paar jaar geleden een lezing bijgewoond van een Israëlische professor, die les gaf in de anti-terreur.

  Hij dacht dat Duitsland het eerste land zou zijn dat islamiseerde.

  Nu denkt hij er waarschijnlijk anders over en zal hij het met mij eens zijn dat Zweden die eer te beurt valt.

  Hij zei ook dat Europa ondermeer kon islamiseren omdat het volk liever met een biertje aan het strand zat, dan zich druk te maken over de toekomst van onze geweldige westerse wereld.

  Zelf gebruik ik ‘boer zoekt vrouw’ liever als voorbeeld dat ‘brood en spelen’ het volk nog altijd koest houden.

  Let maar eens op bij een verjaardagsfeestje hoe de linkse valse kreten over Wilders klakkeloos worden overgenomen.

  “Wilders is toch slecht” en “Hij wil alle buitenlanders over de grens zetten” zijn opmerkingen die vaste prik zijn op een bijeenkomst van familie of vrienden.

  Zolang het volk nog in de ontkenningsfase zit, zal de PVV nooit veel groter worden.

  De linkse reaguurders hier ontkennen zelfs dat de situatie in Zweden zorgelijk is: het valt allemaal wel mee.

  Ja natuurlijk, links krijgt al pijn in de buik als we maar kritiek hebben op de islam. De werkelijkheid moet worden ontkend en dat zullen de linksen tot het bittere einde blijven doen.

  Soort zoekt soort.

  Wanneer zal de PVV groeien? Als de fundamentalistische werkelijkheid van de islam ook hier in alle gruwelijkheid zichtbaar wordt.

  Helaas zal het dan te laat zijn om de problemen met de islam zonder geweld op te lossen.

 11. van Urk

  Ach, K3 als meidengroep zal waarschijnlijk ook bevolkt gaan worden met een moslima als nieuwe hype van links Belgie.

 12. Dennis_WSPK

  Veertig jaar linkse indoctrinatie heeft zijn sporen nagelaten. Vluchtelingen zijn zielig. Dus moeten ze hierheen gehaald worden om ze te knuffelen.

  En moeten ze hier ook blijven ! Zelfs als de situatie thuis weer normaal is. Ze gaan nooit meer weg. Logisch, want hier zijn vette uitkeringen, “hoersoepsidie” en andere bronnen van graties geld. En dan ga je natuurlijk niet terug naar je ellendige, Afrikaanse of Arabische armoedige zandbak.

  En dat zou nog niet zo erg zijn, ware het niet dat deze “vluchtelingen” al hun bezopen, middeleeuwse gewoonten hier gewoon tot in detail willen blijven voortzetten. Inclusief geweld, criminaliteit en achterlijkheid.

  Daarnaast is slechts een klein deel écht vluchteling. De overgrote meerderheid zijn gelukszoekers, criminelen en terroristen. Kennelijk ziet de kiezer dat nog steeds niet of is de linkse indoctrinatie nog altijd zó krachtig dat men dit niet wenst te zien. Ook de media zijn daar beslist debet aan.

 13. Gielah

  Dáár zou eens flink de aandacht op gericht moeten worden… op hersenspoelmethodes!
  Wat in de jaren ´70 door allerlei gevaarlijke sekten in praktijk gebracht werd… ik heb indertijd bijvoorbeeld heel veel info over de z.g. Moon Sekte verzameld… en de methoden, die deze machtige (!) organisatie gebruikte aan mijn leerlingen op school uitgelegd, zodat zij opmerkzaam zouden worden als ook zij in de loop van hun leven met hersenspoeling te maken zouden krijgen… en zich ertegen zouden kunnen verweren.. gebeurt nu op grote schaal door politiek en media en onderwijs en door een groot deel van de kerken.
  Hersenspoelen doe je niet per ongeluk!
  Daar zit strategie achter.

  De vrijheid van de menselijke geest is het waard om beschermd en verdedigd te worden.
  Wat men denkt, vindt en gelooft… dat is persoonlijke vrijheid en daar mag niémand in en aan rommelen.
  Het behoort tot ons recht als mens om te kiezen… om ja en/of nee tegen mensen en systemen te zeggen.
  Wie niet dapper kiést, die verliest…. namelijk zichzelf en zijn vrijheid.

  Juist dit KIEZEN, vanuit de vrijheid van het eigen, persoonlijk geweten… wordt in deze tijd aangevochten.
  Het hele anti-discriminatie onderwijs, dat al decennia bezig is… en niet alleen op de scholen… is een aantasting van onze keuzevrijheid.
  Dat onderwijs begón als een aansporing om een ieder in zijn of haar waarde te laten, maar dat schoot zódanig door, dat het nu eigenlijk EIST dat we zelfs het waardelóze in mensen en systemen goedmoedig aanvaarden als gelijk en gelijkwaardig aan wat wél waarde heeft…. een krankzinnige en nooit eerder op aarde vertoonde doctrine… die in feite ieder KIEZEN als verdacht presenteert.

  Een ieder die een land wil binnenkomen… of het nu een gezin is, dat elders met de dood bedreigd wordt… of een stroom van (jonge) mannen met koranische wereld-veroveringsidealen… het wordt allemaal ‘vluchteling’ genoemd… en we weten allang dat maar een miniém percentage van nieuwkomers ergens voor vlucht… en dat juist die échte vluchtelingen de grootste moeite hebben om door de autoriteiten toegelaten te worden, terwijl ordinaire gelukszoekers of het-land-willen-overnemers zeer gemakkelijk binnenkomen en meteen mogen beginnen met klaplopen op kosten van de Nederlandse belastingbetalers.

  Wie daar tegen protesteert, krijgt meteen een storm van woedende reacties over zich heen: u ontzegt die árme… árme vluchtelingen een veilig plekje?
  Foei!

  U mág geen onderscheid maken tussen mensen in nood en andere mensen, die ú in nood komen brengen!
  U mag niet kiezen!
  En wie dat nog wél doet….kiezen… bijvóórbeeld voor de PVV, die wel de KEUZEpartij bij uitstek is… die geeft er blijk van dat de langdurige en dure indoctrinatie bij hem of haar niet aangeslagen is…. en dat wekt de woede op van de hersenspoelers en hun geestverwanten.

  Wie denkt u wel dat u bent… dat uw neus een andere kant uitstaat dan de vóórgeschreven kant?
  Hup… in het gareel!

  Nu… mooi niet.

 14. JanvanEechoud

  “het veelbesproken VVD-plan”.

  Ik vind het geen “VVD plan”, maar een PVV plan…..

 15. JdeHaai

  Het leuke aan dit soort peilingen is dat ze een volstrekt verkeerd beeld geven.

  Aan dit soort peilingen doen doorgaans mensen mee die trouw komen stemmen, politiek en maatschappelijk zeer betrokken zijn, vaak redelijk links georiënteerd zijn en er van overtuigd zijn dat zij het juiste antwoord weten op de problemen die de wereld kent.

  Maar Jan uit Lelystad, opgegroeid in Amsterdam, of Peter die vroeger opgroeide in de Schilderswijk en nu in Zeeland woont, dat soort mensen doen niet aan dit soort peilingen mee. Die mensen zijn de problematiek die de massa-immigratie met zich mee heeft gebracht ontvlucht. Nu leven ze hun eigen leven, gaan zeker niet meer altijd stemmen, doen zeker niet mee aan dit soort domme peilingen en leven hun leven in de hoop dat het ooit weer wordt zoals het was.

  Als je dat soort mensen vraagt waarom ze niet meer stemmen geven zij vaak één van de volgende antwoorden:
  “Fortuyn”
  “Het heeft geen zin meer”
  “Wilders haalt het toch niet”

  Ik woon zelf in Zeeland, vroeger in Zuid-Holland, maar een interessant gegeven is dat de meeste oorspronkelijke Hagenezen in Zeeland wonen..
  Het stikt hier van de mensen die de randstad zijn ontvlucht en als u mij niet geloofd dan raad ik u aan spoedig een bezoek te brengen aan deze provincie.

  Maar goed, Lodewijk uit Blaricum doet waarschijnlijk wel mee aan dit soort peilingen, trouw D66 stemmen, aangeven dat de grenzen open moeten blijven en dat we ons vooral aan gemaakte afspreken moeten houden.. En ondertussen 10 jaar bezig met zijn studie aan de UvA..

  We leven in een ziek land mensen, vergis u niet!

 16. pietkremer

  Van tweeën een. Of we houden ons braaf aan alle verdragen en aanvaarden dat de islam hier op termijn de lakens uitdeelt. Of we zeggen ze op en maken nog een kans om hier zelf de dienst uit te maken. Meer smaken zijn er niet.

 17. Thomasson

  Ik denk dat dergelijke enquêtes zijn net zo veel waard als het houden van anti Poetin enquêtes in Rusland. Mensen houden hun gedachten voor zichzelf en ze durven niet met hun eigen mening voor de dag te komen. Als zij voor de overheid werken, zijn ze bang om hun baan te verliezen. Iemand kan achterhalen dat ze verkeerde gedachtegoed op na houden. Ze zijn bang dat iemand ze als racisten en fascisten zal zien ..Het heeft ook iets met een bepaalde standing in de maatschappij. Mensen die tegen de islam zijn en tegen het opvang van zielige asielzoekers binnen Nederland zijn Tokkies en geen beschaafde mensen enz.. Ondertussen tikt de bom gewoon ongehinderd verder. Ik ben bang dat op het moment dat het kiezen voor Nederland Salon fahig wordt, is het TE LAAT.

 18. Ruud562

  “Als de massa-immigratie van moslims in dit tempo doorgaat zal Europa ,via het demografische proces wat massa-immigratie met zich meebrengt, fundamenteel veranderen. Dus als iedere moslim-immigrant vreedzaam is zal het westerse waarden- en normenpatroon toch veranderen omdat de moslimimmigranten ook hun eigen (islamitische) waarden en normen meebrengen en die via het democratisch proces zal injecteren in de maatschappij.” Inderdaad, omdat de islamitische
  waarden zonder meer dominant en overheersend zijn zonder enig respect voor andersdenkenden. Daarom moet de immigratie stoppen, moskeeën en de grenzen subiet dicht willen we over vijftien jaar nog in onze vrijheid kunnen leven. Vrijheid die nu al is ingeperkt doordat hier een kleine miljoen moslims wonen waar rekening mee moet worden gehouden, ze niet tegen het hoofd te stoten. Één klein miljoen op zo´n zestien miljoen anderen! Tja.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.