Nederlandse kiezers willen een volstrekt wereldvreemd vluchtelingenbeleid

Geen categoriemrt 26 2015, 20:00
Ipsos heeft een enquete over het asielbeleid van Nederland afgenomen. En wat blijkt? Niet alleen het beleid, maar ook de kiezers zijn tot op het bot schizofreen.
Na alle commotie rond het veelbesproken VVD-plan om Europese asielregels strenger te maken vonden ze het bij Ipsos maar eens tijd voor een enquete. Want wat de talking heads van de plannen vonden, dat wisten we snel genoeg. Maar het electoraat? Dat nog niet. Maar nu wel:
De helft van de Nederlanders vindt Nederland te uitnodigend voor terroristen. Dat blijkt uit een peiling van Ipsos.
Maar liefst 52 procent blijkt het eens met de stelling dat terroristen door het huidige asielbeleid te makkelijk hun weg vinden naar Nederland.
Zo'n tweederde van de Nederlanders wil dat internationale afspraken over de opvang van vluchtelingen worden gerespecteerd, maar daarvan vindt slechts 22 procent dat het internationale vluchtelingenverdrag gerespecteerd moet worden en dus vluchtelingen opgevangen moeten blijven worden.
Azmani legt de uitkomste van de enquête natuurlijk onmiddellijk uit als steun voor het inmiddels roemruchte VVD-plan dat vorige week gelanceerd werd, maar het is dus maar de vraag of dat het is. Want Nederland wil in grote meerderheid de grenzen dus helemaal niet sluiten (86%), wat de VVD wel beoogt te doen. En het Vluchtelingenverdrag moet ook niet worden opgezegd, wat eigenlijk toch echt wel nodig is als men de regels wil bijstellen in de richting die de VVD beoogt.
En dat meer dan de helft zowel vindt dat het voor terroristen te gemakkelijk is Europa binnen te komen, als dat tweederde vindt dat iedere internationale afspraak moet worden gerespecteerd spreekt ook boekdelen. Hoeveel meer interne tegenspraak wil je hebben
Het Nederlandse vreemdelingenbeleid is dus al net zo verwarrend als wat het Nederlandse publiek ervan vindt. Oh, hoeveel behoefte we hebben aan een nieuwe Pim Fortuyn die alle taboes kan slechten, de neuzen dezelfde kant op krijgt en eindelijk eens klappen kan uitdelen die iets waard zijn. Zo'n figuur wordt node gemist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten