NOS: Heel gek dat Opstelten opstapt!

Screen Shot 2015-03-10 at 10.09.16
Foto:

De NOS vindt de VVD blijkbaar opeens hartstikke lief.

Indien je niet zeker weet of het beleid van het kabinet links dan wel rechts kan worden genoemd, lees dan dit artikel even op de website van de NOS. De staatsomroep neemt  het namelijk op voor ex-minister Opstelten, die gisteren opstapte omdat hij de Tweede Kamer verkeerd hard geïnformeerd:

Minister Opstelten heeft genoeg momenten gehad om te zeggen: ‘Beste Tweede Kamer, het zit toch anders dan gezegd’, zegt politiek verslaggever Joost Vullings. “Hij lijkt gestruikeld over zijn eigen stelligheid.”

Vervolgens voegt Vullings daar aan toe dat het “gek” is dat een minister opstapt vanwege iets wat 15 jaar geleden is gebeurd.

Zeg maar, zoals het Srebrenica-verhaal dat jaren voor het aftreden van Kok II speelde. Oh wacht.

Daar komt bij dat Opstelten feitelijk niet opstapt vanwege de deal die Teeven 15 jaar geleden met een crimineel sloot, maar omdat hij de Kamer er verkeerd over informeerde. Dat gebeurde niet jaren geleden, maar recent. Zoals Vullings zelf toegeeft:

Het meest opmerkelijke in de affaire is volgens Vullings dat uit onderzoek in juni vorig jaar al bleek dat het bedrag dat met de deal gemoeid was, wel hoger moest zijn. “Dat geeft het beeld dat hij de tijd heeft gehad om het anders te doen, maar toch is blijven hangen in zijn eigen verhaal.”

Ja, en daaruit kun je concluderen dat hij het parlement moedwillig voor het lapje heeft gehouden, wat altijd einde oefening voor de carriere van een minister moet betekenen. Het is mij een raadsel waarom Vullings en zijn collega’s van de NOS dat niet kunnen begrijpen.

Of wacht, eigenlijk klopt dat niet helemaal. De NOS beschouwt het tegenwoordig nu eenmaal blijkbaar als haar taak om de coalitie uit de wind te houden. Als, om dat doel te bereiken, het nodig is om feiten te verdraaien of weg te laten, dan zij het zo. Het doel heiligt de middelen immers.

Welk doel dat is, vraagt u? Simpel: de PvdA in het kabinet houden. Als Rutte II valt is de PvdA even uitgeregeerd. De NOS wil dat ten koste van alles voorkomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!