Piloot Germanwings neemt verantwoordelijkheid en spreekt passagiers bemoedigend toe

Een fantastische manier om hiermee om te gaan.

Werknemers van Germanwings hebben het deze tijden bijzonder lastig – je kunt je er iets bij voorstellen. Ze worden niet alleen dagelijks geconfronteerd met passagiers die nerveus zijn en de bemanning wantrouwen, maar ze hebben ook nog eens zes collega’s verloren in de vreselijke massamoord veroorzaakt door één van hen.

Een piloot van de Duitse luchtvaartmaatschappij liet afgelopen woensdag echter duidelijk merken te weten hoe je met dit soort verschrikkelijke gebeurtenissen omgaat: hij verwelkomde alle passagiers persoonlijk, keek ze recht in de ogen, en sprak ze kort voor de vlucht toe:

Eén passagier schrijft online:

“Het ging erover dat ook de crew het zwaar had, maar dat ze ondanks het drama en het verlies van hun collega’s allen vrijwillig aanwezig waren. Hij vertelde dat hij ook een familie had, net zoals de crew, en dat hij er steeds alles aan doet om ’s avonds veilig thuis te komen. Het was helemaal stil in het vliegtuig. Vervolgens applaudiseerden alle inzittenden. Ik wil deze piloot graag bedanken. Hij begreep wat wij  dachten. Hij heeft het voor elkaar gekregen dat ik toch een goed gevoel had tijdens deze vlucht. Hij heeft mijn angst weggenomen.”

Hier is niet alleen veel moed voor nodig  – ga er maar aan staan op zo’n moment – maar ook veel compassie. De piloot had niet alleen oog voor de emotionele reacties van zijn bemanning, maar ook voor die van zijn passagiers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. JanvanEechoud

  Mooi! De wereld is echter gék geworden…..

 2. Teun

  Vreemd dat ik nergens heb kunnen lezen dat de ramppiloot ook nog collega’s mee heeft gesleurd.
  Behalve dat het vliegen wordt gewantrouwd, kan ook ‘het nieuws’ gewantrouwd worden.

  1. Hans_VS

   Vreemd?!… Ik vind jou opmerking vreemd!… IEDEREEN weet dat een vliegtuig met een hele bemanning (piloot, copiloot, purser etc) vliegt…

   Er word toch ook niet iedere keer als men het over de zon heeft gezegd dat de zon in het oosten opkomt?!… Niet alles hoeft iedere keer gezegd te worden…

 3. Wilhelmson

  In een tijd van globalisme waar je leuke de wereld rond kan ervaren, maar je jouw buur niet meer kent , laat staan begrijpt is het vertrouwen zoek en verandert de bijhorende angst in snelle pas ons maatschappelijk weefsel die er in eerste plaats toe moet dienen ons een ‘levens’ comfort te verschaffen. Dit niet materiële levens-‘comfort’ of levens ‘kwalieteit’ is nu in in exponentiële mate zoek en denken wij met hebbedingetjes te kunnen opvullen. Zo draaien wij wel als nooit verzadigbare consument te economie rond , maar gaan hier als individu en mens in groep aan te onder.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.