Rutte: ‘Jihadi’s kunnen beter sneuvelen dan terugkomen’

Ik zeg het niet vaak, maar: de premier heeft 100 procent gelijk.

Als polderjihadi’s afreizen naar Syrië of Irak, dan kunnen ze daar beter sneuvelen dan terugkeren. Premier Rutte was het gisteren eens met die stelling bij het RTL-verkiezingsdebat. En ik denk dat bijna iedere Nederlander het eens is met de premier. Behalve wegkijker Alexander Pechtold natuurlijk. Die reageerde verbaasd toen Rutte zei dat hij het eens was met de stelling.

Pechtold vond de opmerking “premier onwaardig”, want de man die zich al bijna premier waant weet natuurlijk precies hoe een premier zich moet gedragen. Hij zei: “Ik vind het niet kunnen dat u als premier niet de rechtsstaat voorop stelt, maar zegt: ga maar dood in de woestijn in plaats van dat diegene zich verantwoordt in de rechtbank.” En toen zette Rutte de D66’er op z’n plaats:

Rutte sloeg echter hard terug. “Als je uitreist weet je waar je deel van uitmaakt. Met als enige doel om zoveel mogelijk mensenlevens te beëindigen. Die mensen komen straks terug om hier ook aanslagen te plegen. Ik ben er als premier voor om onze mensen te beschermen.”

Ware woorden van de premier. Polderjihadi’s die zich melden bij het islamitische terreurleger van ISIS sluiten zich aan bij de vijand. Die hoeven wij niet meer te hebben in Nederland. Teruggekeerde jihadi’s zijn een groot gevaar voor de veiligheid van ons land, omdat ze worden getraind om aanslagen te plegen. Dat Pechtold liever wél wil dat ze massaal terugkomen, zegt veel over zijn wereldbeeld. Met de naïeve Pechtold aan het roer is Nederland definitief verloren.

Gelukkig is D66 in één week alweer twee zetels in de peilingen gedaald. Het begint zo’n beetje een traditie te worden: D66 staat eventjes hoog in de peilingen, Pechtold begint zich te gedragen als een premier, maar in het stemhokje wil de Nederlander toch liever wat anders. En terecht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

50 reacties

 1. Koos_Koets

  De opvatting van Pechtold is echt volkomen irrationeel. Wie lijdt er nu aan onderbuikgevoelens?
  Bij D66 regeert de halfzachte emotie.

 2. Dennis_WSPK

  Uiteraard wil Pechtold dat ze terugkomen. Ze vormen immers een belangrijk deel van zijn electoraat. En de rest van zijn electoraat bestaat uit islam-lovers en multikul-voorstanders, dus hij kan gewoon niets anders zeggen.

  Lachwekkend overigens : “zich verantwoorden voor de rechtbank”. Zeker zo’n rechtbank met D66 en PvdA rechters, die de Jihadisten een aai over de bol geven of wegens gebrek aan bewijs naar huis sturen.
  Echt een geruststellend gevoel hoor !

  En Pechtold winnaar van het debat gisteravond, zegt meer over de beroerde kwaliteit van de overige lijsttrekkers van over de kwaliteiten van Pechtold.

  1. LantR.fant

   Dat is inderdaad het grote probleem. Voor de Nederlandse rechter gaat de bewijslast mank, zal de terrorist zijn rol afzwakken en zal er vrijwel nooit een passende veroordeling komen.

   Intussen heb je wel een aantal commando’s op straat rondlopen die ons land en onze burgers niet goed gezind zijn.

   Maar goed, breng dat A. Pechthold maar eens aan zijn verstand.

 3. tonzwart

  Nou, ze hebben mij niks gevraagd, maar ik vond Rutte de winnaar, met stip.

 4. lanex

  Rutte was scherp, kwam goed uit de hoek, maar zolang hij in een coalitie zit met de PvdA gaat er nooit wat gebeuren aan het stoppen van deze idioten.
  Pechtold liet exact zien wat voor een rat hij eigenlijk is, zijn sneer naar zijn enige reden van bestaan was kostelijk!

 5. -Harry

  Toch vind ik Rutte nogal hypocriet , dergelijke taal hoor je alleen maar in verkiezingstijd .
  Leugenaar pur sang .
  Kan me de afgelopen anderhalf jaar nou helemaal niks positiefs van die man herinneren in de zin van stelling nemen tegen de islam .

  De opmerking van gisteren , dat was echt een uitzondering , ben ik bang .

  En die misselijke pechtold , wat een pedante arrogante rotkwal . Loopt net rond alsof ie als enige haan zo’n tweehonderd kippen onder hem heeft gekregen .
  De arrogantie druipt van z’n smoel .
  Het is een opportunist die nu het moslimvee bij de pvda wegkaapt om zelf groter te groeien .
  Zo machtsgeil dat ie bij wijze van spreken over lijken gaat .
  Geen wonder dat wij soms met “onderbuikgevoelens” opgezadeld raken .

  En Buma , die herinnerde me weer aan dat soort christenen waar je als niet-christen kippenvel van krijgt .

  En samsom , die stond er echt al bij als een geplukte kip , ( en dan bedoel ik niet zijn kapsel ) , hij weet dat ie zwaar in de min zit , in z’n nadagen , probeert het oude stemvolk van de pvda terug te winnen door af en toe voorzichtig wat stelling te nemen tegen de extreme islam , maar niet te veel want als al die geitenhoeders weglopen blijven er maar drie zetels over .
  Alleen z’n grote brutale bek heeft ie nog .
  En die rode rotkleur , als ie weer eens staat te draaien , die trekt als een waas over zijn kop vanuit zijn overhemd .
  Verder is er weinig meer over van die euforische ex-terrorist .

  Eigenlijk is de enige politicus met statuur Wilders nog !
  En die was er helaas gisteren niet .
  Volgende keer beter !
  Beterschap Geert !

 6. Maaike

  Tja, ik als burger mag dat vinden, maar mag een politicus dit ook wensen?

  1. Avander

   Ja, want vergeet niet: DIE politicus staat er wel namens en door ons en dan moet hij dus ook onze taal en onze wens uitspreken.

  2. anna67

   Mogen?

   In oorlogstijd mag alles.

   Juist als het “officieel” geen oorlog is kan het achteraf vlgs mij zelfs juridisch worden ingedekt. Om erger te vorkomen, nl.?

   Een actiever uitzettings beleid en voorkomen van nog meer IS aanhanger instroom via bootvluchtelingen hulp is nog gewenster.

 7. beppie

  Veel ophef omdat Wilders geen vervanger stuurde, maar was Rutte geen vervanger voor Zijlstra? De laag bij de grondse opmerking van Pechtold was weer typisch. zonder Geert blijft er niet veel van hem over. Kijk vooral uit naar het 2 debat op 16 maart.

 8. -Harry

  @ Maaike ,

  Waarom zou je als politicus zoiets niet mogen wensen ?
  Wij verlangen dat politici zich als mens gedragen , waarom zouden ze zich dan politiek-correct moeten gedragen ?

  Is dat onderhand niet de ergste vorm van landverraad , politiek-correctisme ?

  Trouwens , wie wil er nu het gedrag en het denkpatroon van de linkse gutmensch imiteren ?

  1. Maaike

   Harry, je hebt de burger Mark Rutte (Geert Wilders, Alexander Pechtold, whatever) en de politicus Mark Rutte. Van een politicus verwacht ik dat hij redeneert vanuit zijn verstand, en niet vanuit de onderbuik. Maar Mark Rutte heeft het goed genuanceerd. Hij was het met de stelling eens, niet omdat hij mensen dood wenst, maar omdat hij ons volk wil beschermen.

   1. Wachteres

    Rutte ons volk beschermen?

    Maak je niet belachelijk, @Maaike

    Sinds wanneer?

    Politici die het toelaten dat al jarenlang gevaarlijk tuig hier binnenkomt, omdat de EU dat wil, beschermen osn niet, maar zijn een gevaar voor onze samenleving.

    1. Maaike

     Rutte WIL ons volk beschermen, beste wachteres. Of hij ons volk kan beschermen is een tweede. Wat we natuurlijk kunnen doen is Nederland potdicht maken. Niemand erin, en niemand eruit. Zoiets als destijds het IJzeren Gordijn. Dat lijkt me echt een oplossing. O ja, en alle ietwat getinte mensen sturen we naar de Goelags in Rusland, vertrouw dat Poetin maar toe, die weet wel raar met mensen die een beetje anders zijn dan de rest.

     1. Maaike

      raar is raad natuurlijk

   2. Willz

    @Maaike

    (Van een politicus verwacht ik dat hij redeneert vanuit zijn verstand, en niet vanuit de onderbuik.)

    Een politicus redeneert nooit met verstand (als ze dat al hebben), alleen met de onderbuik.
    Op die buik wordt n.l. de hoeveelheid stemvee geschreven en bijgehouden.

    Kick je op dit soort opmerkingen Maaike?
    Je komt over als een ‘geestelijke potloodventer’
    Mvg

 9. Daniel

  Is dit gedegen journalistiek of propaganda?

 10. Ni28

  Ook de grootste leugenaar heeft af en toe gelijk.

 11. Ni28

  Als er een god was, heette die Pechtold. Maar hij is er niet dus is Pechtold een nul.

  1. Wouters

   God oh god… Zie hier de teloorgang van de homo sapiens. Ga alstublieft een cursus logica volgen of weerhoudt u in het vervolg van deductie.

 12. Thoth

  Ach, Rutte deed een standpunt van de PVV na. Voor de komende verkiezingen. Daarna gaat’ie op de oude voet verder. Want hij wil niets met de PVV te maken hebben. Wegens de ‘minder’, ‘minder’ move…
  .

  1. Wachteres

   Tot nu toe heeft Rutte dat altijd geflikt: @Thoth

   Vlak voor de verkiezingen even wat PVV-kreten.

   Jaren geleden trapten de VVD-ers daar nog in.

   Ik mag hopen dat dit nu niet meer het geval is.

   1. nick

    idd, altijd hetzelfde met die opportunist Rutte. Nu Wilders er niet was durfde hij opeens, anders zou hij Wilders hebben nagepraat. Te hopen dat de mensen hem nu door hebben!

  2. Limburgse Kuifje

   Geert laat zijn publiek minder minder scanderen en Rutte? Rutte die zegt gewoon dat hij minder moslims hier wil hebben, want deze jihadisten zijn moslims. Mag dit dan wel, meneer Rutte? Of zegt u het een en doet u het ander.

 13. henk vintage

  Nog beter is om het probleem bij de wortel aan te pakken en moslims zich niet laten vestigen in de westerse wereld.
  Zo blijft het dweilen met de kraan open.

 14. Antivenin

  Als Rutte zo graag “onze mensen” wil beschermen, dan moet hij eens ophouden met moslims importeren, salafistische moskeeën en imams vrij baan te geven en de EUSSR van onze belastincentjes te voorzien zodat ze Europa verder kunnen vern**ken!

  Praatjes vullen geen gaatjes, en zeker niet van ons schijnheilige lachebekje!

 15. pietkremer

  Als je tijdens de tweede wereldoorlog zei dat Nederlandse SS-ers beter konden sneuvelen in Rusland dan terugkeren, nam niemand daar aanstoot aan. Maar als je nu zoals Rutte hetzelfde zegt over uitreizende Nederlandse jihadisten, dan nemen lieden als Buma en Pechtold je dat kwalijk. Van hen mag je niemand dood wensen, ook niet als het gaat om lieden die zolang ze nog niet gesneuveld zijn, anderen de dood in helpen. Sneuvelen ze wel, dan krijgen ze een koekje van eigen deeg. Die terugkerende SS-ers werden trouwens allemaal gestraft. Dat moeten we wat die terugkerende jihadisten nog maar afwachten. Hun advocaten zullen als verzachtende omstandigheid zeker en vast aanvoeren, dat de overheid schuld heeft door hun uitreis niet te verhinderen.

 16. Antidotum

  77% van de bevolking is het met Rutte eens.

  Als de orthodoxe islamitische achterlijkheid, inclusief moordlust toeslaat, met reden te verdwijnen naar de barbarij in syrie en Irak, om ongestraft mensen te vermoorden, dan hoop ik dat ze weldra hetzelfde lot ondergaan.

  1. Limburgse Kuifje

   En dus is 77% van de bevolking het eens met Geert zijn minder, minder.

   Vreemd volk eigenlijk die politici. Allemaal waren ze het niet met die stelling eens op Rutte na dan. Maar het volk wel met 77%! Conclusie is dat deze politici niet representatief zijn voor het Nederlandse volk. Zo ver staan ze dus van de samenleving af. Oh ja Bram Oijk meldde zich vandaag ook bij de tegenstanders.

  2. nick

   Nee, men is het met Wilders eens want die zei dat als eerste en toen viel iedereen over hem heen, in de kamer en in de media.
   Nu zegt Rutte het bij afwezigheid van Wilders, hij weet dat de bevolking dat ook vindt en nu is het opeens zijn uitspraak…laat me niet lachen, die opportunist en leugenaar Bah!

 17. anna67

  Nu niet de vergissing begaan en massaal op VVD stemmen. Een zwaluw maakt nog geen zomer.

  De PVV nog een flinke zet geven tot die ppartij ECHT overbodig is geworden. Keerpunt welliswaar moeilijk te bepalen, maar voor dat zgn deradicaliseren is het toch te laat en moeten we allemaal toch al dubbel betalen, want zo onnozel blijven onze oude hippies/dhimmies wel. Eerst het gepamper, nu het anti-gepamper = deradicaliseren.

  Wie durft trouwens te geloven dat bekeerde Honing geen taqya pleegt?

 18. W.H.J. Reiss

  Hetgeen Rutte zegt, dat roept Wilders al 10 jaren lang.
  Telkens nemen ze zijn stellingen over en worden dan helden van het Volk. Voorbeelden Burgemeesters van Amsterdam (leger inschakelen) en Rotterdam (vertrek).
  Regeren is vooruitzien en dit bewijst, dat Wilders en de PVV 1.000 x meer in hun mars hebben als die andere Clubjes voor vriendendiensten bij elkaar !

  1. Wachteres

   Tot nu toe heeft Rutte dat altijd geflikt: @Reiss

   Vlak voor de verkiezingen even wat PVV-kreten.

   Jaren geleden trapten de VVD-ers daar nog in.

   Ik mag hopen dat dit nu niet meer het geval is.

 19. Wachteres

  Tot nu toe heeft Rutte dat altijd geflikt: @Reiss

  Vlak voor de verkiezingen even wat PVV-kreten.

  Jaren geleden trapten de VVD-ers daar nog in.

  Ik mag hopen dat dit nu niet meer het geval is.

 20. Swieber

  Precies. Rutte zegt dit soort dingen altijd voor de verkiezingen maar na de verkiezingen praat hij anders.

  Bij de vorige verkiezingen beloofde Rutte dat er geen geld meer naar Griekenland zou gaan. We weten allemaal hoe dat na de verkiezingen is gelopen.

 21. Harrybr

  Eindelijk een politicus die “PVV-“kleur durft te bekennen.
  Echter, als Europa niet vele duizenden jihadi’s had laten gaan en Turkije ongehinderd doorgelaten, was IS een stuk minder sterk als nu.
  Daarom had men iedere potentiele jihadi een enkeltje gevangenis moeten geven.
  Net als: bent u van plan bij de SS te gaan ( 70 jaar geleden) ? Enkeltje cel .
  En bij terugkomst: exact hetzelfde als toen: de cel in. Nix… bewijzen, dat u als individu slechtigheid heeft gedaan, het simpele feit, dat u lid bent geweest van die terreurorganisatie is voldoende.

  1. Limburgse Kuifje

   Bekijk ook eens dit

   http://www.canvas.be/programmas/terzake/764e87fc-8f38-4552-9fbb-7a5e5f46618b?guid=311378

   Laatste item: gevangen genomen IS strijders doen zonder blikken of blozen u versteld staan van hun misdaden.

   Maar onze media hier bericht niemand daarover !!!

 22. W.H.J. Reiss

  Ook Koenders wil Nederlanders het land uit jagen en jihadi’s, de mossel moordenaars welkom heten. Wie wenst er nog te wonen in een land waar mossel moordenaars meer gewaardeerd worden als gewone mensen. Tijd om te verhuizen met zulk krapuul als minister.
  Bedankt AllochtonenClub voor jullie duidelijke stelling.

 23. van Urk

  Linkse politici als Koenders blijken in “bloeddorstige monsters” nog steeds menselijkheid te zien in terroristen die gewoon normaal berecht horen te worden of opgevangen te worden als getraumatiseerde slachtoffers die hun menselijkheid waren verloren tijdens een oorlog ! Dat wil dus zeggen dat Nederlandse jihadstrijders die zich waarschijnlijk schuldig zijn in het gooien van homo,s van daken,kinderonthoofding of het verbranden van gevangenen gewoon weer welkom zijn in ons land!

 24. Nicky

  “Nederlandse’ haatbaarden op jihad; kunnen ze daar beter sneuvelen dan terugkeren”.

  Van wie heb ik dat toch eerder gehoord de laatste jaren, zelfs herhaaldelijk? Althans, van de zelfde strekking? Laat me denken, eh. Hm…

  Heette hij niet Wilders?
  Alweer nageroeptoeterd? Ja, en met succes: nu stemmen toch weer veel ‘rechtsen’ massaal op Rutte. Maar dan straks niet weer klagen huh?

 25. Nicky

  Trouwens, het is een goede wens en sympathieke tegemoetkoming voor die haatbaarden lijkt mij.

  Immers de enige (kleine) zekerheid die hun AlQur’an geeft tot eeuwige behoudenis: martelaar worden en ongelovige honden (alles wat niet Muslim is) met jouw dood meenemen.

  Daarom is deze godsdienst met zijn politieke Opdracht veel gevaarlijker dan het Communisme ooit: immers dat atheïstisch systeem – wat toch al 2/3 deel van de wereld in zijn harde greep had (niet daarbij de 80% van de westerse intellectuelen en kunstenaars) – verkondigde nooit dit heerlijke zicht op de eeuwigheid. Religie (ik bedoel niet: eenvoudig dienend geloof) is vaak nog erger als het god-loze.

 26. dickyrotterdam

  Als WILDERS deze opmerking van RUTTE had gemaakt had hij minstens 2,3 processen aan zijn broek gehad wegens HAATZAAIEN? en hadden betrokken Nederlanders?? zoals 10000 Turken uit de krochten van ANATOLIE aangifte gedaan en had de politie de formulieren alvast ingevuld! Bij mij in Rotterdam zijn er 2 politiebureau,s in de buurt en als ik aangifte zou willen doen mag ik in een intercom wat murmelen en het liefste hadden ze dat ik hele! Onze vijand is niet alleen de ISLAM maar zit allang tussen onze eigen mensen en heeft de naam :EXTREEM LINKS Dit land is een open inrichting!!

 27. Two Ravens Black Kettle

  Breaking News
  Breaking News

  Isis geeft stemadvies: Stem D’66 ! Stem op onze politieke bondgenoten !

 28. Hetzler

  Pechthold als de laatste premier van het Avondland dat zich dan heeft opgeheven en is opgegaan in IS

 29. Gielah

  Ik geef Rutte niet graag gelijk… maar in wat hij hier zei kan ik niets verkeerds ontdekken.

  We hebben geen AIVD- en politiemensen genoeg om teruggekeerde jihadi’s constant in het oog te houden.
  Stop je hen in de gevangenis… dan moet je ze levenslang te eten geven.
  Voeg daar aan toe dat ze kicken op de dood… niet alleen op de dood van onschuldige medemensen maar ook op de dood van henzelf… en dan is de hoop, dat ze sneuvelen… letterlijk voor iédereen een barmhartige en terechte hoop!

  De politici, die hierover nu aan het jammeren zijn geslagen, doen dat alleen maar om er qua stemmen een slaatje uit te kunnen slaan.
  Hypocrieten!

  1. nick

   Hij praat daar toch woordelijk Wilders na Gielah! Het is gewoon een mispunt, die Rutte.

 30. Nicky

  Nee BeetjeLinks; lang niet allemaal.
  Alleen als ze (een beetje) links zijn en witjurken willen helpen of thee met ze willen drinken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.