ISIS-sympathisanten stemmen op 18 maart D66

Geen categoriemrt 05 2015, 21:00
ISIS-strijders mogen hun paspoort gewoon houden als het aan de partij van Alexander Pechtold ligt. Lekker tolerant voor de intoleranten!
Gelukkig slaapt de Tweede Kamer niet helemaal. Alhoewel men nog steeds niet staat te popelen om het wapentuig te leveren waarmee ISIS écht kan worden uitgeschakeld, hebben de dames en heren politici in ieder geval door dat er iets moet worden gedaan aan de Syrisch-Irakese terreurgroep.
Zo is er een ruime Kamermeerderheid om iedereen die trainingskampen van al-Qaeda en consorten frequenteert het Nederlanderschap af te pakken. VVD, SGP en CDA willen daarmee nog een stapje verder gaan: ook als iemand alléén de Nederlandse nationaliteit heeft, moet deze kunnen worden afgepakt als de betrokkene - ik noem maar wat - een knotsgekke jihadi is die wil gaan koppensnellen in Aleppo.
Stateloos zijn is geen pretje, want je hebt nooit ergens recht op. Geen ambassade die je te hulp schiet in het buitenland, en geen enkel loket van welke overheid dan ook gaat voor je open. Of je nu een uitkering komt aanvragen of onderzak zoekt; niemand komt je te hulp. Het is allemaal niet prettig, maar wanneer je hoofden van onschuldige christenen staat af te hakken moet je niet zeuren dat bepaalde rechten en privileges worden ingetrokken.
Lijkt me allemaal redelijk voor zich spreken, niet?
Nou, dus niet als het aan D66 ligt:
https://twitter.com/GerardSchouwD66/status/573495171280728065
Het is echt ongelofelijk hoe de partij het voor elkaar krijgt iedere keer het precies voor de verkeerde figuren op te nemen. Niet alleen voor minister Opstelten (ahem), maar dus ook voor moordlustige jihadisten. Die mogen gewoon lekker Nederlander blijven als Pechtold-gedeputeerde Gerard Schouw het voor het zeggen had gehad.
Het moge dus duidelijk zijn op welke partij u moet stemmen als u intenties heeft een potje te gaan moorden in Syrië. D66 wil u niet alleen laten gaan, maar ontvangt u ook met open armen als u weer terugkeert. D66 wil kennelijk niet alleen méér Brussel, maar ook méér Raqqa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten