‘Slachtoffers’ willen Wilders kaalplukken om ‘minder Marokkanen’

Zielig, zieliger, zieligst.

Veel sneuer dan dit wordt het niet. Als het aan de ‘slachtoffers’ ligt die aangifte hebben gedaan tegen Geert Wilders om zijn ‘minder Marokkanen‘-uitspraken vorig jaar, gaat Wilders diep in de buidel tasten om een schadevergoeding te betalen. Ja, echt. Via De Telegraaf:

De rechtszaak tegen Geert Wilders, om het feit dat hij opriep tot minder Marokkanen, krijgt mogelijk financiële gevolgen voor de PVV-leider. Ruim 130 aangevers hebben een verzoek tot schadevergoeding ingediend.

Volgens het AD blijkt uit cijfers van Slachtofferhulp Nederland dat het in totaal om maar liefst 30.000 euro gaat:

De aangevers stellen dat zij schade hebben opgelopen omdat Wilders in hun ogen Marokkanen discrimineerde. Het advies van juristen is om per geval niet meer dan 250 euro te eisen. Dat zou een totale schadeclaim opleveren van rond de 30.000 euro.

Het feit dat 130 aangevers geld willen zien van Wilders, bewijst maar weer eens dat dit een politiek proces is. Natuurlijk waren zijn uitspraken niet oké, en de kans bestaat dat hij er nog voor wordt veroordeeld ook, maar de aangevers willen maar één ding: Wilders kapotmaken. Lukt het niet door hem voor de rechter te slepen en in de cel te stoppen, dan plukken ze hem maar kaal.

Dáár is het ze om te doen. Stel jezelf de vraag: is er serieus ook maar één Nederlander die een schadevergoeding verdient vanwege de uitspraken van Wilders? Natuurlijk niet. En iedereen weet: 30.000 euro is een heleboel geld voor Wilders, omdat zijn partij sowieso al geen grote pot met geld heeft klaarstaan voor dit soort dingen. Dit wordt een zware kluif voor de PVV-leider.

Als Wilders wordt veroordeeld voor discriminatie en dus een schadevergoeding moet betalen, dan zit er voor hem niks anders op dan proberen geld in te zamelen bij vrienden en kiezers. Er zijn vast zat PVV’ers die willen bijdragen aan een crowdfundingscampagne. Dat zou een mooi signaal zijn, want een politicus bestrijd je niet in de rechtszaal, maar in het parlement.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

36 reacties

 1. Antivenin

  Hoog tijd dat elke Nederlandse burger die aangifte doet tegen een Marokkaan, ook meteen een flink bedrag aan schadevergoeding claimt. Wil je het niet voor jezelf houden, stuur het op naar de PVV. Dit mes snijdt aan twee kanten…

 2. Antivenin

  Don’t get mad. Get even…

 3. Primo

  Kansloos dat hele circus om Wilders veroordeelt te krijgen, wat ik je brom….

 4. Anna

  Moet eigen beveiliging betalen en nu willen de D66 aangevers ook nog geld zien.

  1. J. C. Th. Kohler

   Anna:

   “Moet eigen beveiliging betalen en nu willen de D66 aangevers ook nog geld zien.”

   Laat je beter inlichten.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

 5. Avander

  En dit is dan democratie, elke tegenstem in luilekkerland demoniseren en je tegenstander kapot maken. Het wordt tijd dat de immense colonne werkeloze en werkschuwe importnederlanders aan het werk gezet worden. Als je niet kan of niets wil zijn er locaties genoeg waar, zoals vroeger de sociale werkplaatsen, werkkampen kunnen worden opgezet. Dat geeft de medeburger wat te doen en het kan nog geld opleveren ook.

  1. Mart

   Begrijp nou toch eens dat ze hier niet zijn om te werken,maar om de zaak over te nemen.

 6. Ni28

  Advocaten zijn halve criminelen als zij dit plan steunen. Laat iedereen die zich benadeeld voelt dit eerst ook bewijzen. Dat kan namelijk niet met normale verstand. Je kunt zelf oordelen over een rechter die dit ook werkelijk zou toelaten maar die zit niet op de goede plek. En de “benadeelden” zijn geen lieve, aangeslagen mensen.

 7. Willie.F

  Dit voegen in de rechtbank is kansloos.

 8. Mar

  Anna:

  De persoonlijke beveiliging van Wilders wordt betaald door de staat. Ook bij bijeenkomsten van de PVV heeft Wilders altijd zijn persoonlijke beveiliging aan zijn zijde.

  Beveiliging bij de bijeenkomsten georganiseerd door PVV, is voor rekening van de partij.

  1. Paul

   Wat dacht je ervan om de rekening bij de groep, waar de bedreiger uit komt, te leggen, en niet bij het slachtoffer van de bedreiging.
   En we weten allemaal uit welke hoek die bedreiging, die daar breed gedragen wordt, komt.

 9. Thoth

  Yep. En wij moeten de islam verbieden in Nederland wanneer de PVV aan de macht komt, hetzelfde als Sisi, die 27000 moskeeën heeft gesloten :
  .
  http://pamelageller.com/2015/03/egyptian-government-closes-27000-mosques-in-move-to-fight-islamic-terrorism.html/?fb_ref=Default&fb_source=message
  .
  Wisselt elkaar uit…
  .

  .

 10. LantR.fant

  Als we daarmee beginnen gaat de aangifte-industrie echt los. Na een uitzending van Paul de Leeuw kan half Nederland aangifte tegen hem doen omdat hij, of Wilders met Hitler vergelijkt, of het christendom weer eens beledigt. Kunnen we aangifte doen tegen moslims omdat wij leven onder terreurdreiging. Dat gaat weer wat verder dan “minder minder”. etc.
  Je laat de geest uit de fles, maar die krijg je niet makkelijk weer terug in de fles.

 11. J.C.

  Waarom zouden deze 130 Marokkanen aangesproken voelen?

  Vallen zij in 1 van de 3 onderstaande categorieën, die de heer Wilders genoemd heeft?

  1. teruggaan naar Marokko met terugkeerpremie
  2. niet toegelaten worden in Nederland
  3. uitzetten naar Marokko, want crimineel verleden

  Als je niet in 1 van de genoemde 3 groepen valt, hoef en kun je je niet aangesproken te voelen. (Wie de schoen past, trekke hem aan).

  Als er überhaupt een veroordeling van de heer Wilders komt op grond van de minder, minder, minder uitspraak, is er iets goed mis met de Nederlandse rechtsstaat……………………

  1. lanex

   Het feit alleen al dat er voorgedrukte aangifte formulieren klaarlagen voor de hordes geeft aan dat dit land ziek is.
   En die advocaten, die zijn van het allooi die we zagen bij de vorige proces van Wilders, allemaal uit de krakers en links tuig milieu.
   En nu maar te hopen dat we geen D66 rechters hoeven te aanschouwen!

 12. J.C.

  En nu zonder hinderlijke taalfouten:

  Waarom zouden deze 130 Marokkanen zich aangesproken voelen?

  Vallen zij in 1 van de 3 onderstaande categorieën, die de heer Wilders genoemd heeft?

  1. teruggaan naar Marokko met terugkeerpremie
  2. niet toegelaten worden in Nederland
  3. uitzetten naar Marokko, want crimineel verleden

  Als je niet in 1 van de genoemde 3 groepen valt, hoef je je niet aangesproken te voelen. (Wie de schoen past, trekke hem aan).

  Als er überhaupt een veroordeling van de heer Wilders komt op grond van de minder, minder, minder uitspraak, is er iets goed mis met de Nederlandse rechtsstaat……

 13. W.H.J. Reiss

  Juridisch:
  Er moet een Causaal verband zijn tussen de daad en de schade. Betrokkene moet aantonen, dat hij daadwerkelijk schade heeft geleden. Schade is dan blijvend lichamelijk letsel en gemaakte kosten door betrokkene door de handeling van de geintimeerde (Wilders).
  U kunt van mij aannemen dat deze schadevergoeding wordt weggelachen ! Vandaar ook dat advocaten zo weinig vragen, Euro 250,– p.p. Dit doet men in de hoop dat……….Helaas………..i

  1. Wachteres

   @Reiss, bestaat er niet zoiets als ‘emotionele schade’?

   Van D’66 rechters verwacht ik van alles, maar niet veel goeds.

   1. W.H.J. Reiss

    Daar moet je voor in de USA zijn ! Echt niet hier !

 14. josef kuijpers

  Nou ja Euro 250,= is best redelijk als ze beloven weg te blíjven!

 15. Bob Fleumer

  Eigenlijk moeten we allemaal voor de rechter verschijnen want echt heel veel Nederlanders zijn het eens dan we minder Marokkanen willen.

 16. Nico

  Ik ben absoluut geen Wilders aanhanger, integendeel. Maar als hij wordt veroordeeld tot een schadevergoeding zal ik ook doneren. Iets met Voltaire en zo…..

  1. toetssteen

   @Nico
   U en ik zijn het niet erg vaak eens, maar wel inzake het vrije woord ingedachtig Voltaire.

   1. lanex

    Ik ook, als het moet met naam en toenaam.

 17. RS

  Wat voor een “schade “hebben de Marokkanen dan opgelopen ????
  Niet aangenomen worden voor een baantje………………..?

  Te gek voor worden!!!

 18. dickyrotterdam

  Om schadevergoeding te eisen voor die opmerking MINDER MINDER MAROKKANEN is bijna pervers! Ik wil het nog duidelijker stellen: ik wil HELEMAAL GEEN MAROKKANEN in Nederland! Ik heb op de middelbare school geleerd dat eeneen autonoom land alleen kennismigranten hoort toe te laten dwz mensen die een toegevoegde waarde hebben voor dit land en zeker geen mensen die met behulp van hun fascistische ideologie ons land proberen te ontwrichten en zelf te verwoesten ,een eventuele schadevergoeding gelieve men uitbetalen aan de oorspronkelijke Nederlandse bevolking voor het aangedane onrecht!!

  1. Nog1

   Wat heeft U op een rare middelbare school gezeten…Als de VS hadden gedaan wat ze U op school geleerd hebben, dan was ze nooit een wereldmacht geworden.

   1. toetssteen

    @Nog1
    Als de VS in die periode uitkeringen aan een ieder zou hebben gegeven waren ze ook nooit een wereldmacht geworden.
    Werken of verkommeren was het, of terug naar het land van herkomst.

  2. dickyrotterdam

   NOG 1 ik heb op een heel goeie middelbare school gezeten waar werd verkondigd dat je een autonoom land niet moet deformeren tot een immigratieland zoals dat in Nederland gebeurt waar miljoenen immigranten door LINKS worden toegelaten en waar de toegevoegde waarde voor dit land totaal ontbreekt ,eerder het tegendeel.
   Het verhaaltje over de VS is me niet helemaal duidelijk en ook niet relevant voor deze discussie

 19. monach

  Alle niet-moslims zouden naar rechter moeten stappen met de eis de koran te verbieden.

  http://westerse-beschaving.org/razen-en-tieren-tegen-de-niet-moslims/

 20. van Urk

  Echt weer wat voor onze medelanders om ergens een hekel aan te hebben waarmee ze graag betaald voor willen krijgen of het nou om werk, ons land,cultuur of tradities gaat of in dit geval een politicus

 21. Pjotter

  Bij veroordeling kan hij rekenen op een deel van mij, doen we dit allemaal dan is het een dubbeltjeszaak en blijft er nog over in de kas.

 22. Ruud562

  Onder andere in de Schilderswijk in Den Haag kan je de meest gruwelijke (islamgerelateerde) uitspraken horen. Zoals vorig jaar ook uitgebreid in de media was te zien. Cultuur/persvrijheid is ook hier in sterke mate beperkt door inderdaad islamgerelateerde daden. Maar die uitspraken van een Wilders: “minder,minder, minder”, nee, da’s pas erg!! Schijnbaar zo erg zelfs dat het tot een moet rechtszaak leiden en claims. Ach, ook kijkend naar de zwarte pietdiscussie staat voor mij overduidelijk vast: het rechtssysteem c.q. de volkomen doorgeslagen politiek correctheid hier is zo verschrikkelijk ziek en verrot, dat Nederland écht verloren is. Verloren ja.

  1. toetssteen

   @Ruud562
   Dood aan de joden was blijkbaar prima…. Volgens mij was dat een paar honderd tandjes ernstiger, daar werd namelijk expliciet een oproep gedaan. Wilders stelde slechts drie vragen.

 23. Ruud562

  Ja Toetssteen, dat bedoelde ik, Dus kan je nagaan,

 24. Gil de Vlaming

  Ik heb die heisa om ‘minder Marokkanen’ nooit echt begrepen. Hij riep slechts wat het grootste deel van de West Europese bevolking denkt (maar dikwijls niet durft zeggen onder druk van de multiculturele guthmenschen die onze beschaving en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen in gevaar brengen door hun laffe kruiperigheid).

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.