Triester dan triest: BBC gooit niet-politiek-correcte Jeremy Clarkson de laan uit

Kunnen ze de BBC niet gewoon opheffen?

Tjongejongejonge. Wat een belachelijke actie van de publieke omroep van de Britten. Citaat via De Telegraaf:

De kogel is door de kerk: de BBC heeft de samenwerking met Top Gear-ster Jeremy Clarkson stopgezet.

BBC-baas Tony Hall zegt dat hij de beslissing met ‘pijn in het hart’ heeft genomen.

Toch was het besluit om de Top Gear-ster te laten vallen volgens Hall ‘onvermijdelijk’ omdat Jeremy Clarkson wat hem betreft echt een grens heeft overschreden door producer Oisin Tymon eerder deze maand een klap te verkopen.

Vorige week twitterde Clarkson nog dat hij ontroerd was door de vele fans van Top Gear die eisten dat hij mocht terugkomen na de schorsing door de BBC omdat Clarkson mogelijk een medewerker had geslagen (een verhaal dat hij zelf altijd heeft ontkend):

Zoals Michael twee weken geleden schreef is de politiek-correcte BBC al langer naar smoezen aan het zoeken om Clarkson de wacht aan te zetten, omdat de tv-presentator het lef heeft een niet-politiek-correcte mening te hebben:

Denk maar terug aan “Kill Them”-Gate: toen Clarkson onvriendelijke dingen zei over stakende Britten die hogere lonen eisen voor minder werk. Of aan het schandaal rond zijn uitspraken over mensen die zelfmoord plegen: hij beweerde namelijk dat, hoewel hij best sympathie kon opbrengen voor mensen die hun eigen leen nemen, hij een absolute hekel heeft aan lieden die dit doen door zich voor een trein te gooien. Dat zijn in zijn ogen egoïsten, puur en simpel.

De reactie van James May is veelzeggend: hij, Clarkson en Richard Hammond komen “as a package”. Als Clarkson er niet meer bij is, dan doen zij waarschijnlijk ook niet meer mee. Dat zou fantastisch zijn. Zonder Clarkson geen Top Gear. De ultieme middelvinger naar de politiek-correcte angsthazerij van de BBC.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. nakkie123

  eigenlijk gewoon de britse npo dus…

 2. arie_jansz

  Hoe kan het nu, in navolging van de dwalende VVDl, dat een “law and order” blog als DDS het voor deze vechtersbaas opneemt?

  Tot vandaag was de lijn duidelijk, meppen en je bent uit, maar sinds vandaag en voor DDS is er iets veranderd?

  Als je je producer is elkaar slaat is het simpel.

  Het is ook niet het eerste akkefietje en het lijkt duidelijk dat Clarkson de weg behoorlijk kwijt was het laatste jaar.

  Ik noem het moedig om een kijkcijferkanon en gegarandeerd inkomstenbron te laan uit te sturen waar iedere andere medewerker op staande voet ontslagen zou zijn.

  Laat em maar een mooi programma voor de commerciële omroep maken.

  1. Hans_VS

   Vechtersbaas?!… Volgens mij is dat nog lang niet bewezen!… Er is ook geen politie rapport en/of getuigen over het “incident”…

   Geweld is niet altijd fout… Als iemand tegen mij (zoon van Holocaust overleefde) iets zoals k%tjood zegt dan krijgt hij echt meer dan woorden van mij…

 3. ludovic

  De BBC heeft jarenlang een presentator ongestraft kinderen laten uiteenrukken.
  Iets met een steen en een ezel.

 4. Frulen

  Bij de politiek correcte BBC/NOS mag je alleen maar de autochtonen belachelijk maken en dat deed Clarkson duidelijk niet, die is wat “Multicultureler” in z’n opmerkingen. Hij heeft daarbij wel een medestander uit “The Royal F”, want die ouwe prins Phillip kon/kan er ook wat van.

 5. arie_jansz

  Laten we ons eens voorstellen dat Paul de Leeuw zijn producer voor zijn bek slaat…

  Natuurlijk zal de kwaadaardige en slinkse VARA deze graaiende linkse uitbuiter het hand boven het hoofd houden, maar stel dat u het voor het zeggen had….

  1. LantR.fant

   Paul de L. ging/gaat in zijn uitlatingen wel heel wat verder dan Clarkson. Heel veel verder.

 6. NvanderReuk

  Jeremy Clarkson is een totale lul en totaal niet leuk. Elke aflevering van Top Gear is er eentje van ‘The same shot all over again’! Top Gear is dom entertainment en dus helemaal geen autoprogramma ondanks dat er auto’s on voorkomen.

 7. HenryJoseph

  De laan uit. Volkomen terecht!!!

 8. Harrybr

  De hoogste tijd, dat die Clarkson met zijn gigantisch ego en sterallures eruit gegooid werd. Ettelijke keren gewaarschuwd en nog kon hij zich tegenover de producer niet gedragen, laat staan zijn handen thuis houden. Enkele reis strafrechter past beter op zijn plaats.
  had e BBC wederom over zich laten lopen, was het hek van de dam geweest. En kijkend naar zijn fans, met zelfs doodsbedreigingen aan die producer, mogen er een paar mee naar die rechter…. in handboeien.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.