Triester dan triest: BBC gooit niet-politiek-correcte Jeremy Clarkson de laan uit

Geen categoriemrt 25 2015, 15:56
Kunnen ze de BBC niet gewoon opheffen?
Tjongejongejonge. Wat een belachelijke actie van de publieke omroep van de Britten. Citaat via De Telegraaf:
De kogel is door de kerk: de BBC heeft de samenwerking met Top Gear-ster Jeremy Clarkson stopgezet.
BBC-baas Tony Hall zegt dat hij de beslissing met 'pijn in het hart' heeft genomen.
Toch was het besluit om de Top Gear-ster te laten vallen volgens Hall 'onvermijdelijk' omdat Jeremy Clarkson wat hem betreft echt een grens heeft overschreden door producer Oisin Tymon eerder deze maand een klap te verkopen.
Vorige week twitterde Clarkson nog dat hij ontroerd was door de vele fans van Top Gear die eisten dat hij mocht terugkomen na de schorsing door de BBC omdat Clarkson mogelijk een medewerker had geslagen (een verhaal dat hij zelf altijd heeft ontkend):
https://twitter.com/JeremyClarkson/status/578992143332700160
Zoals Michael twee weken geleden schreef is de politiek-correcte BBC al langer naar smoezen aan het zoeken om Clarkson de wacht aan te zetten, omdat de tv-presentator het lef heeft een niet-politiek-correcte mening te hebben:
Denk maar terug aan “Kill Them”-Gate: toen Clarkson onvriendelijke dingen zei over stakende Britten die hogere lonen eisen voor minder werk. Of aan het schandaal rond zijn uitspraken over mensen die zelfmoord plegen: hij beweerde namelijk dat, hoewel hij best sympathie kon opbrengen voor mensen die hun eigen leen nemen, hij een absolute hekel heeft aan lieden die dit doen door zich voor een trein te gooien. Dat zijn in zijn ogen egoïsten, puur en simpel.
De reactie van James May is veelzeggend: hij, Clarkson en Richard Hammond komen "as a package". Als Clarkson er niet meer bij is, dan doen zij waarschijnlijk ook niet meer mee. Dat zou fantastisch zijn. Zonder Clarkson geen Top Gear. De ultieme middelvinger naar de politiek-correcte angsthazerij van de BBC.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten