Video! Ook terroristenclub Boko Haram wordt lid van slagersgilde ISIS

Een duidelijkere variant op soort zoekt soort heeft u nog nooit gezien, kan ik u verzekeren.

Hier bij DDS hebben we het keer op keer (hier, hier, hier) herhaald: ISIS is Boko Haram, en Boko Haram is ISIS. De islamitische terreurorganisaties verschillen in methodes en praktijken nauwelijks van elkaar. Het enige verschil tussen de organisaties is dat de ene huishoudt in Nigeria en Kameroen, en de andere in Syrië en Irak. En nu wordt ook dat verschil opgeheven. In een zangerige audioboodschap verkondigt de leider van Boko Haram dit:

De samenvatting voor wie niet door deze met islamitische propaganda volgepropte video wil heenploegen:

Boko Haram heeft trouw gezworen aan Islamitische Staat (IS). De Nigeriaanse terreurgroepering deed dat op Twitter, meldt de BBC.

De boodschap, die nog niet geverifieerd kon worden, werd zaterdagavond gepost via de Twitter-account van Boko Haram. Volgens BBC heeft het er alle schijn van dat het de leider van de groepering was die het bericht gepost had.

‘We kondigen onze trouw aan de kalief aan, en we zullen luisteren en gehoorzamen in tijden van moeilijkheden en voorspoed’, klinkt het in de audioboodschap. ‘We roepen moslims overal ter wereld op om trouw te zweren aan de kalief.’

En nu? Het belicht alleen de noodzaak maar weer verder voor het Westen om zich niet alleen te bemoeien met de strijd in Irak en Syrië, maar óók met die in Nigeria. Qua wreedheid en islamitische totalitaire machtsuitoefening deed Boko Haram al niet onder voor ISIS, en nu is Boko Haram dan ook formeel één geworden met ISIS. Ik zou zeggen: mooi, dat bespaart mensen zoals ons de moeite om uit te leggen waarom Boko Haram gevaarlijk is. Dat ISIS namelijk een club maniakale moordenaars is, dat is immers een feit van algemene bekendheid.

Bombarderen maar, dus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

1 reactie

  1. Nicky

    tja, Islam. Wat voor goeds heeft het eigenlijk gebracht? Ja hun prachtige kalligrafie, maar dat is ook omdat ze geen menselijke afbeeldingen mochten maken. Dan moet je al gauw je energie in iets anders zoeken?

    Ik probeer weer tevergeefs een site te openen in dit basjieboesoek Muslimland waar ik verblijf… > ‘geblokt’ is weer de boodschap van de nationale provider.
    Bij jullie geen probleem denk ik?
    http://www.thereligionofpeace.com/

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.