[VIDEO] Sneu. Eenzame ex-VVD’er keert terug in de Kamer, wordt door bijna niemand gefeliciteerd

Johan Houwers is de paria van de Tweede Kamer.

“Voor fraudeurs is binnen de VVD geen plaats,” zei fractievoorzitter Halbe Zijlstra toen ex-VVD-Kamerlid Johan Houwers openlijk twijfelde of hij weer terug zou komen in de Tweede Kamer. “Zetelroof,” oordeelde Zijlstra toen Houwers besloot definitief terug te komen.

Voor de helderheid: Zijlstra heeft gelijk. Houwers is een fraudeur en hij heeft een zetel gestolen van de VVD. Hij haalde bij de verkiezingen in 2012 3.709 stemmen, veel te weinig om met voorkeursstemmen te worden gekozen. Ook zit hij nu in de geldproblemen, wat een verklaring is waarom hij graag terugkomt.

Maar wat er vandaag gebeurde was nogal sneu. Houwers werd, anders dan gebruikelijk is, beëdigd in een vrijwel lege plenaire zaal, en niemand wilde hem feliciteren, behalve de Kamervoorzitter (en achter de schermen nog een paar VVD’ers, aldus Houwers).

Het is niet sjiek wat Houwers heeft gedaan (hoe dankbaar ik hem ook ben voor het feit dat hij de meerderheid van VVD en PvdA met zijn actie heeft teruggebracht tot de meest minimale meerderheid van 76 zetels), maar het is evenmin sjiek om hem volkomen te negeren. Alsof hij de Hans Janmaat van deze eeuw is. Dat is gewoon niet zo. Waar zijn de elementaire sociale vaardigheden van de Kamerleden gebleven?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Antivenin

  En intussen vraagt de burger zich af welke kamerleden zelf een bergje boter op het hoofd hebben…

 2. van Urk

  Ach ja, Die kamerleden die zogenaamd het goede voorbeeld horen te geven als afspiegeling voor onze multiculti samenleving om geen haat en nijd te verspreiden onder elkaar, moeten zelf ook nog veel leren wat verdraagzaamheid en lief voor elkaar zijn, betekenen.

 3. toetssteen

  Laat ik het zo zeggen: hij heeft betaald en het gaat om peanuts als je het afzet tegen wat vd Roest heeft gedaan.

  Wat ik persoonlijk een heel vreemd verhaal vind is dat van vd Rey. Er is nog steeds geen rechtszaak. Is het dan allemaal zo moeilijk? Of hebben ze niets en wordt er naarstig gezocht naar die ene spijker op laag water?
  Dat idee krijg ik ook hier; het is gewoon een gevoel, dat ik niet kan verwoorden.

  Er zijn VVD’ers met veel meer redenen om over te babbelen, mevrouw Jorritsma bijvoorbeeld. Maar blijkbaar valt deze mevrouw zo in de pul dat het allemaal weggewuifd wordt.

 4. JanvanEechoud

  “elementaire sociale vaardigheden”.
  Oh, je bedoelt ‘fatsoen’……

 5. 4Duwertje3

  Volgens mij vloeit er veel boter over de hoofden van de dames en heren politici. Natuurlijk is het een schande dat de Houwers in de 2e kamer een zetel inneemt na deze fraudezaak. Zoal terugdenkend over een periode van 10 jaar? Een uitgezette lijn van diverse pol. partijen is mond houden en doorgaan, intern oplossen, vergoelijken, alleen als er teveel wordt gepraat en de feiten werkelijk op straat liggen wordt actie ondernomen bv. een politica, naam is me ontschoten, van GL ernstig ziek, lijdt aan kanker, wat niet waar blijkt te zijn, alles uit de duim gezogen, in eerste instantie wordt dit door de GL fractie bij hoog en bij laag ontkent kreeg haar salaris doorbetaald voor niets doen. Een radicale activist neemt plaats in de GL fractie en valt door eigen arrogantie door de mand na publicatie van zijn biografie en dacht ermee weg te komen vanwege verjaring van zijn criminele activiteiten en de Groen Linkse partij wist daar natuurlijk niets van??? Guusje v.d. Horst tijdens burgemeesterschap Nijmegen dronken achter het stuur, geprobeerd dit onder het vloerkleed te vegen, wordt minister in kabinet Balkenende/Bos, Dhr. C. Daas staatsecretaris in huidig kabinet pleegt fraude met taxiritjes naar Zwolle, het gebruiken van een postadres in de plaats waar hij moest wonen en werd door de P.v.d.A. pardoes op de lijst voor de prov. statenverkiezing gezet. Een klein aantal voorbeelden, maar dat leden van de 2e kamer elkaar de maat nemen is een gotspe geeft aan dat ze nooit aan zelfreflexie doen, alleen voor de bühne bedoeld en niets anders. Velen hebben zelf geen fatsoen, dit wordt alleen verwacht van Truus en Jan.

 6. yoko oen

  ja, ’t is toch wat hé vandaagdedag zomaar een hoop gekrakeel uit de Kamers, vreemd bijna altijd ná verkiezingen.
  Niet te vergeten, dat er inderdaad een heleboel boter op een hoop leden van de Kamers zit. Dank zij het “gedogen” van de Kamers zelf in de afgelopen tientallen jaren, kan dat zomaar en wordt er niet over gemekkerd.
  Ze zijn toch volksvertegenwoordigers, nou en.?
  De gewone man in NL is toch maar een l.. en heeft geen intelligentie, in ieder geval niet hoger dan een koeievlaai. Maar ja, who cares..?? In de EU zitten netzogoed onfatsoenlijke karakters en die brullen netzo hard “Who cares.”…. the world is ours, so will it be heard, said and written

 7. Staphylocoque

  ’t Is hier ook nooit goed. De ene keer geklaag dat er niet hard genoeg gestraft wordt en nu weer dit geklaag.

 8. rinus

  Frits Wester: “En niemand feliciteert hem. Nog nooit meegemaakt”.

  Inderdaad wel erg sneu. Oké, het is niet goed wat hij heeft gedaan, maar nu lijkt het net of de rest van die 2e kamer zo brandschoon en netjes is. Net of er geen zakkenvullers zitten. Rot toch op.

  Ik vind het na het zien van de video helemaal sneu voor de man. En ja, ik zal wel weer een goedlul zijn, maar dit gun ik hem totaal niet. Waar waren trouwens de zo vergevingsgezinde zogenaamde Christenen van CDA, CU en SGP nu? Bah!! Gatverdamme!!

  Ik zag overigens wel 2 PVVers Bosma (misschien omdat hij ook kamervoorzitter is) en De Graaf en ook Pieter Omtzigt van het CDA. Volgens mij nog een kamerlid, maar herkende hem niet. Als ze er inderdaad waren voor Houwers mijn respect!

  Dit deed mij in ieder geval ook terugdenken aan Hans Janmaat. Ik ben benieuwd hoe zich dit verder gaan ontwikkelen. Ik wens Johan Houwers gewoon veel succes toe!

 9. nogmaals

  Frank Verhoef vindt het erg dat Houwers zo onfatsoenlijk wordt behandeld door zijn collega-politici.
  Hij vindt het lijken op de behandeling van Janmaat toentertijd. En, zegt hij Houwers is helemaal niet de Janmaat van deze eeuw.

  Met deze tekst veroordeelt Frank Verhoef dhr Janmaat als nog erger dan een fraudeur van de VVD.
  Misschien kan Verhoef eens wat lezen over Janmaat, en hoe schofterig deze man, die wel degelijk voor het volk opkwam, is behandeld. En misschien kan Verhoef, als hij grondig leest en researcht, wel een column schrijven, waarin hij Janmaat posthuum alsnog de eer geeft die hem toekomt.
  Als er meer Janmaten waren geweest, was NL wellicht nu nog een gelukkig land met veel welvaart en vooral veel welzijn.

 10. Marion

  nogmaals, volkomen gelijk. Schandalig zoals Janmaat en z’n vrouw toen zijn behandelt.

 11. Ni28

  Voor fraudeurs is binnen de VVD geen plaats, wel in de Tweede kamer. Onbegrijpelijk dat dit verschijnsel nog mag bestaan.

 12. HenryJoseph

  Maak nu geen slachtoffer van Houwers!!

 13. Harrybr

  Zetels zijn van de partij waar op gestemd is. Hooguit indien de bewuste persoon voldoende voorkeurstemmen heeft verzameld. Daarom zou het ook wijs zijn twee extra hokjes toe te voegen: één van “ga zo allen door” en één “geen van allen”. Zijn we gelijk af van dat gezeur over lijsttrekkers en lijstduwers.
  Mooiste: idem over de hele kieslijst. Zien we gelijk, hoeveel van de ca 50 % wegblijvers het allemaal wel goed vinden/de moeite niet waard resp. hoe weinig vertrouwen de politici nog hebben.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.