Yes! Netanyahu heeft de Israëlische verkiezingen gewonnen!

Geen categoriemrt 18 2015, 9:04
De leider van de vrije wereld is en blijft aan de macht.
Bijzonder goed en hoopgevend nieuws uit Israël: Benjamin Netanyahu heeft de verkiezingen aldaar gewonnen. Hoewel ik het vertrouwen in de premier nooit verloor had het er toch lange tijd alle schijn van dat hij het zou moeten afleggen tegen Herzog, zijn voornaamste uitdager.
De voornaamste reden dat de socialist/sociaal-democraat het beter deed in de peilingen? Hij werd actief geholpen door een campagneteam uit Amerika. President Obamas medewerkers waren een campagne begonnen om Netanyahu - aan wie Obama een enorme hekel heeft - kapot te maken. Daarbij werd er zelfs geld gebruikt van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ja, er werd echt alles aan gedaan om de Israëlische premier uit de macht te gooien.
Ook vrijwel alle kranten waren tegen Netanyahu, ongetwijfeld voor een groot deel vanwege de bemoeienissen vanuit Washington. De Likud-leider stond dus voor een enorme strijd: feitelijk had hij iedereen tegen zich.
Nou ja, iedereen behalve het Israëlische volk. Anders dan westerse progressieven namelijk dachten is Israël nog altijd overwegend een rechts volk. En dat is niet alles: Israëli's begrijpen ook maar al te goed dat het voortbestaan van hun land op het spel staat... en ze hebben er geen enkele behoefte aan om zich over te geven aan antisemitische haters die hun land kapot willen maken.
Het mooiste aan Netanyahus overwinning is dat alle rechtse activisten, politici, columnisten, bloggers, én kiezers er het één en ander van kunnen leren. De belangrijkste les? Voor je principes staan werkt. Ja, ja, het zal links Nederland en onze zwakke politici verbazen, maar het is écht zo. Er is geen enkele reden voor een rechtse politicus om zogenaamd gematigd te zijn en om ieder keer weer het compromis op te zoeken. Kiezers willen dat je ergens voor staat. Heb het lef daar dus voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten