Zogenaamde NAVO-partner Turkije verpleegt ISIS-commandant met alle liefde

Geen categoriemrt 08 2015, 9:01
ISIS of het Vrije Westen? Ankara lijkt diens keuze gemaakt te hebben.
Ongelooflijk! Sultan Erdogan en zijn islamistische regime staan uiteraard al bekend om hun steun aan dictatoriale regimes en terroristische bewegingen, maar hebben nu weer een nieuw dieptepunt bereikt. EU-kandidaatlidstaat Turkije verzorgt namelijk een gewond geraakte IS-strijder. Ja, dat leest u goed: de moslimbarbaren, bekend om hun onthoofdingen, stenigingen en andere weerzinwekkende misdaden, worden wellicht van uw belastinggeld geholpen door Turkije.
Het is een ontwikkeling die aantoont hoe diep het land inmiddels gezonken is. Ooit, once upon a time, wilde Turkije een volwaardig onderdeel van het Vrije Westen worden. Mustafa Ataturk zwoer Turkse hoofddeksels af, en dwong alle Turken om een achternaam te kiezen. Later kwam er een verbod op hoofddoekjes op universiteiten en een poging lid te worden van de Europese Unie. Een voorganger van Erdogans totalitaire AK Partij werd zelfs verboden door de rechter.
Ataturk is echter dood, en Erdogan doet nu een poging de nieuwe vader des vaderlands te worden. De opperheerser en de meedogenloze tiran haalt daarvoor de islam uit de coulissen en maakt de religie weer tot een vrijheidsafknijpende politieke ideologie. En daar hoort kennelijk ook bij dat er opzichtig tegen ISIS wordt aangeschurkt.
In Nederland rapporteert de pers met enige regelmaat over de teloorgang van Turkije (De Dagelijkse Standaard uiteraard voorop), maar in de politiek lijkt men niet echt bereid actie te ondernemen. Er is geen partij die pleit voor de verdiende annulering van het NAVO-lidmaatschap van Turkije, en slechts mondjesmaat vindt de stelling dat het land geen lid moet worden van de EU aftrek. Daarom ook enig respect voor de PVV, dat men dit aan de orde stelt:
PVV wil opheldering verpleging IS-commandant
PVV-kamerlid Raymond de Roon wil opheldering van minister Koenders van Buitenlandse Zaken over de verpleging van een gewonde IS-commandant in Turkije.
PVV-kamerlid De Roon reageert: ,,Deze terrorist moet in een diepe kerker worden gegooid in plaats van te worden vertroeteld in een ziekenhuis.''
En nu hopen dat er eindelijk eens wat mee gebeurt. Ja, sancties tegen Turkije moesten maar eens overwogen worden. Turkije is immers niet minder een gevaar voor de wereldvrede dan Rusland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten