Razzia’s Turkije begonnen: Erdogan-critici massaal opgepakt

Screen Shot 2014-12-14 at 12.43.14
Foto: Today's Zaman

Daar gaan we dan.

Zoals voorspeld: de Turkse autoriteiten zijn inderdaad een groot offensief begonnen tegen kritische journalisten en politiechefs die zowaar hun werk proberen te doen. De NOS bericht:

De Turkse politie heeft vanochtend vroeg een groep journalisten en een voormalige politiechef opgepakt. Ook was er een inval bij de krant Zaman. Het is niet bekend wat de gearresteerden ten laste is gelegd. Onder hen zijn het hoofd van een televisiekanaal en een aantal medewerkers.

Eergisteren, gisteren en vanochtend stonden er flink wat Zaman-lezers te demonstreren bij het kantoor van de krant. Op die manier wilden ze hun steun kenbaar maken voor diens journalisten en redacteuren.

Fantastisch leuk natuurlijk, maar helaas heeft het geen enkele impact gehad op Sultan Erdogans plannen om (potentiële) criticasters voor eens en altijd uit de weg te ruimen. Door het gelek van Twitteraar Fuat Avni (een hoge, maar anonieme regeringsmedewerker in Turkije die af en toe informatie online zet voor de politie dissidenten opsluit) heeft de president/sultan wél besloten om het aantal arrestaties voorlopig te beperken, maar jammer genoeg gaat het dan nog steeds over tientallen arrestaties:

At least 23 people were detained in a nationwide operation early on Sunday, including journalists, and dozens of others are expected to be taken into custody later in the day.

The detentions came days after the government-sponsored bill was signed into law that made it possible to arrest suspects based on “reasonable doubt.” The suspects even included screen writers, accused of charges that are still unknown.

De vrijheid van de pers kan vanaf vandaag officieel dood worden verklaard in Turkije. Deze bestaat niet meer. Kritische journalisten worden opgepakt of ontslagen en hun redacteurs wacht eenzelfde lot. Een ieder die er nu nog zit is een willoze lakei van de president.

Lees verder op pagina 2: politieagenten die onderzoek deden naar Al Qaedas activiteiten in Turkije zijn ook snel even opgepakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!