Bill Clinton: “99 procent van House of Cards klopt gewoon”

Hij kan het weten.

Ben jij, net als ik, een fan van het eerste seizoen van House of Cards, maar geloof je dat de serie daarna een beetje al te gek werd? Nou, lees dan wat Bill Clinton daarover te zeggen heeft:

Oud-president Bill Clinton is een groot fan van House of Cards en beweert zelfs dat bijna alles in de serie overeen komt met de werkelijkheid. Dat zegt acteur Kevin Spacey in gesprek met Gotham Magazine. De acteur is goed bevriend met de oud-president. Volgens Spacey is Clinton ook als adviseur bij de serie betrokken. “Hij vertelde mij dat hij van de serie houdt”, zegt een enthousiaste Spacey. “Hij zei ooit eens: ‘Kevin, 99 procent van wat je in House of Cards doet is gewoon de werkelijkheid.'”

Natuurlijk komt het niet als een verrassing dat belangrijke politici er flink op los feesten met dames die vele jaren jonger zijn dan zij (he, Bill?) en dat ze bereid zijn om figuurlijk, maar ook letterlijk!, over lijken te gaan om hun doelen te bereiken, maar toch. In House of Cards maken Frank Underwood en zijn vrouw het wel érg bont. Hun huwelijk lijkt deels gebaseerd te zijn op liefde en respect, maar misschien vooral op gedeelde ambities. Daarnaast doen ze werkelijk alles wat nodig is om hun macht te vergroten.

Er zijn ongetwijfeld mensen die – net als ik – vinden dat het allemaal wat ver gaat, maar volgens Clinton valt dat dus alleszins mee. Het had wat hem betreft zomaar een echte biografie kunnen zijn van deze of gene politicus (ongetwijfeld van hemzelf, de Underwoods lijken in ieder geval voor een deel gebaseerd te zijn op de Clintons, maar je kunt hetzelfde zeggen over Newt Gingrich en zijn vrouw Callista).

Het bewijst weer eens dat de politiek niet alleen een full contact sport is, maar ook dat het helaas maar al te vaak gebeurt dat mensen die werkelijk geen enkele scrupules hebben vaak degenen zijn die aan de top belanden. Reden nummer zoveel om politici te wantrouwen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. arie_jansz

  politiek, zeker Amerikaanse politiek is topsport.

  Met een vleugje idealisme kom je er niet.
  Blinde, nietsontziende ambitie is een must om het ultieme doel te bereiken.

  Denk maar niet dat Obama of zelfs Rutte, Samsom het alleen van goede hersens moeten hebben.

  Ze hebben er van jongs af aan alles voor gedaan en gelaten.

  Nog gevaarlijker zijn types als Jaap de Hoop en Scheffer die om ” carrière- technische redenen ook nog eens van partij wisselen.

  Een partij moet je beoordelen op ideeën en achterban, nooit op de leider.
  Die is veel te glad en gehaaid voor,ons stervelingen.

 2. Wilhelmson

  Nou ja de clintons. Die vertellen toch altijd de waarheid ? Bill zal wel een handje helpen om de kijkcijfers als vriend van de acteurs, of krijgt hij een percentje op de opbrengst ?

  1. arie_jansz

   Zoals uit de serie al blijkt, voor wat hoort wat, je aanname is zeer wel mogelijk.

 3. Matthijs

  Macht trekt nou eenmaal dit soort types aan.
  Weg met de macht, weg met de types,..
  Maarja, dat willen we niet,..
  Wij zijn namelijk gek op oorlog.

 4. Wachteres

  Inderdaad, blinde, niets ontziende ambitie zorgt ervoor dat de politici de top bereiken.

  En wat is de top voor hen? Invloed, macht en geld.

  Vandaar dat niemand van hen ook maar enige vraag stelt bij het EU-beleid, bij de uiteindelijke resultaten ervan, of bij de instroom vanuit het Midden-Oosten.

  Want zouden zij dat wel doen, dan kunnen ze de pot met goud, die aan het einde van de politike carière op hen staat te wachten in de vorm van een lucratieve, invloedrijke baan bij de EU of bij het bedrijfsleven of de banken, wel vergeten.

  Hun land en volk interesseert hen geen snars.

  Beter dan het volk dat doet, beseffen zij heel goed wat de uiteindelijke consequenties zullen zijn van hun politieke daden, daar houden ze al rekening mee.

  Hun spaarpot verspreiden zij over de hele wereld en als het vuur te heet wordt onder hun voeten, dan verdwijnen ze naar een ander, liefst mooi en zonnig, gebied van melk en honing.

  1. Wachteres

   derde alinea: politieke carrière

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.