Echte liefde: 'Probeer te vechten voor wat je ooit gelukkig maakte'

Geen categorieapr 03 2015, 14:00
Het hebben van een relatie is niet schandelijk, zoals libertijnen ons proberen doen te geloven.
Een interessant artikel op Youngcritics.nl: 'Het fuckbuddy-tijdperk is voorbij'. De nieuwe generatie jongeren is minder van de 'fuckbuddy's', partners die je alleen hebt voor een seksuele relatie en verder niets (geen liefde, etc.), maar meer van de langdurige vaste relaties. Hard werken voor je relatie in plaats van meteen uit elkaar gaan als je er geen zin meer in hebt. De auteur schrijft:
De luiheid en de laksheid van echtparen, om nog te vechten voor hun huwelijk, bezorgt mij plaatsvervangende schaamte. Als de koek op is, dan is de koek op. Maar anno nu breien echtparen er liever snel een eind aan, in plaats van te vechten om terug te krijgen wat ze ooit hadden. Op de badplaatsen in Ibiza staan met je midlife crisis is tenslotte vééél leuker.
Het is misschien moralistisch om te zeggen dat (huwelijkse) trouw en het hebben van een vaste relatie goed en nastrevenwaardig is (sommige mensen raken er allergisch van), maar het is hoe dan ook waar dat er niks mis is met een relatie waarin je er voor elkaar bent in goede en slechte tijden. En nog een belangrijk citaat uit het stuk, waar libertijnen ongetwijfeld woedend van worden:
Sommige mensen worden gewoon verliefd op een ander na 15 jaar. Dat gebeurt en daar doe je niks aan. Iedereen verdient het om ultiem geluk te voelen. Probeer alleen te vechten voor wat je ooit gelukkig maakte. Vaak zit het er nog, je moet er alleen voor werken om het terug te vinden. Niets in een huwelijk of relatie komt zomaar aanwaaien, je moet er iets voor doen.
Ik kan met trots zeggen dat ik een goed voorbeeld heb. Twee kanjers van ouders die na meer dan 25 jaar huwelijk nog steeds van elkaar houden en verliefd zijn. Je hebt ups en je hebt downs. Het zijn juist de grote tegenslagen die je relatie of huwelijk op de proef stellen en daaruit blijkt al snel wie de ‘zwakkeling’ is, want wanneer er één bezwijkt onder de druk, dan is het vaak gedaan met de liefde.
Mijn moeder zegt daarom altijd "Als je echt verliefd bent, ga dan kamperen. Sla je elkaar niet de tent uit na een week, dan zit het goed."
Vechten waar wat je ooit gelukig maakte. Dat is heel mooi gezegd. Niet weggaan als het te moeilijk wordt. Daar zouden heel veel mensen gelukkig(er) van worden, al zullen libertijnen dat nooit willen erkennen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten