Hartverwarmend. Deze 18-jarige draagt zijn gehandicapte medestudent al drie jaar op zijn rug naar school

Dit is echte vriendschap.

Hoe vaak kom je dit nog tegen? De 18-jarige Chinese scholier Xie Xu (1.73 meter lang, 75 kg) draagt zijn vriend, de gehandicapte 19-jarige Zhang Chi, nu al meer dan drie jaar naar school (!). Chi kan niet lopen vanwege zijn handicap, dus dit is voor hem de enige oplossing om alle lessen op de middelbare school gewoon te kunnen volgen.

Er is meer mooi nieuws: Xie draagt zijn vriend niet alleen naar school, hij zorgt er ook nog eens voor dat hij drie maaltijden per dag krijgt. Ondanks al die moeilijkheden die de twee op hun pad komen, zijn ze ook nog eens de beste leerlingen van de klas. Zhang heeft nog nooit één les gemist. Dat heeft hij allemaal te danken aan zijn vriend die hem altijd bijstaat.

china2

Het vice-schoolhoofd legt aan Shanghaiist uit wat hij vindt van de twee vrienden die elkaar steunen door dik en dun:

“The story of the two students is so inspiring and touching. They aren’t family, but [Xie] has been doing this for three years. He’s the most beautiful student. He also exerts positive influence on other students, who readily help Zhang. With their assistance, Zhang has never missed out on one single class.”

Het is inderdaad een zeer inspirerend en hartverwarmend verhaal. Als we allemaal zo vriendelijk zouden zijn als Xie, dan zou de wereld er heel wat beter uitzien.

china3


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. C.oitus

  Kunnen wij deze 2 mannen niet hier heen halen, er is geen Hollander die er moeite mee heeft om in deze mannen te investeren. Zij mogen ook nog wel een jaar bij mij komen wonen.

  1. toetssteen

   Yessss. Ik heb ook nog wat ruimte, maar ja deze talenten blijven terecht daar,

 2. jonathan

  Inderdaad een mooi en ontroerend verhaal. Wel eens nodig na steeds de ellende,haat en geweld van het islamfascisme te lezen. Daar word ik schijtziek van. Vooral omdat er zo weinig tegen gedaan wordt.
  Maar dit is prachtig. Gelukkig zijn er meer van dit soort verhalen. Doet een mens goed. Chapeau voor de man, die zijn vriend in alles bijstaat. Zegen van de Eeuwige. Dit is wat Hij bedoelt. Onbaatzuchtigheid.

 3. Ada1

  Zijn daar geen rolstoelen of scootmmobielen in dat land.?
  Een mogelijkheid om te helpen mischien?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.