Hoe YouTube levens verandert: wat deze jonge meisjes per maand aan YouTube verdienen geloof je nooit

Geen categorieapr 17 2015, 9:00
Het zijn supersterren.
Iedereen die weleens op YouTube rondzwerft merkt het zelf ook: er komen steeds meer mensen bij die met YouTube geld verdienen. Er zijn YouTube-kanalen met tienduizenden tot miljoenen abonnees. Die abonnees, die overigens niks hoeven te betalen, komen steeds weer terug voor video's van die ene maker.
En ja, dat betaalt zich natuurlijk ook uit. Voor veel mensen die op YouTube een eigen kanaal hebben heeft de videosite hun leven drastisch veranderd. De twee meisjes Charli en Ashlee van het kanaal CharlisCraftyKitchen bijvoorbeeld, de een 8 jaar en de ander 5 jaar oud, verdienen veel meer met hun video's over eten en koken dan je zou denken.
BusinessInsider schrijft over de data die Outrigger Media heeft verzameld over de maandelijke inkomsten van de allergrootste YouTube-sterren. En het kanaal van de twee meisjes staat helemaal bovenaan in de categorie eten en koken. Schrik niet van het bedrag:
According to Outrigger's estimates, Charli's channel generates an average of $127,777 in ad revenue per month. That's taking into account YouTube's cut of revenue. The channel gets an average of 29 million views each month — in March, it had 29,133,270.
Ja, het staat er echt. De meisjes verdienen bijna 128.000 dollar per maand met hun YouTube-filmpjes. Zo werkt het internet nu eenmaal: wie een groot publiek kan vergaren, kan er ook flink geld mee verdienen. YouTube-filmpjes maken is veel makkelijker dan bijvoorbeeld televisie maken, want daar loop je al snel tegen de regeltjes en barricades aan. Voor YouTube hoef je in feite alleen maar internet en een camera te hebben.
Bekijk een van de goed bekeken video's van Charli en Ashlee:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten