Iedereen negeert vrolijk het ‘bed, bad en brood’-akkoord

PvdA en VVD riepen gisteravond laat ‘eureka!’ vanwege een akkoord over de bed, bad en brood-kwestie. Maar de vreugde is van korte duur.

Het duurde een week, maar dan heb je ook – nou ja – in ieder geval iets. Een compromis om met kunst en vliegwerk het Nederlandse vreemdelingenbeleid voorlopig weer even op de rails te houden. Zoals Frank vanochtend ook al betoogde oogt het geheel niet erg solide: PvdA en VVD geven een geheel eigen draai aan het compromis over de ‘bed, bad en brood’-kwestie zoals dat gisteravond naar buiten kwam.

De PvdA roept dat de barmhartigheid heeft gewonnen, terwijl de VVD nog eens de ‘law & order’-kaart trekt. Maar gemeenten kan dit zwaarbevochten compromis allemaal niet veel schelen. De ene na de andere stad heeft al aangekondigd om het nieuwe beleid van de landelijke overheid gewoon te gaan tegenwerken:

Het verzet tegen het ‘bed, bad en brood-akkoord’ van de coalitiepartijen VVD en PvdA groeit en groeit. Veel gemeenten die nu illegalen opvangen, spreken zich uit tegen het compromis en stellen vast van plan te zijn de opvang te blijven verzorgen als de zwaarbevochten regeling van het kabinet ingaat. VN-mensenrechtenrapporteur Philip Alston noemt het compromis ondertussen zelfs ‘illegaal beleid’.

De vraag is dus wat de VVD en de PvdA nu gaan doen. Als zoveel gemeenten de boel saboteren, dan kunnen de twee dat eigenlijk elkaar niet kwalijk nemen. Immers hebben beide partijen flink verloren bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, en maken ze in maar weinig gemeentes nog de dienst uit. Daar kan de PvdA van profiteren door te zeggen: zie je wel, we hebben het geprobeerd. Maar de gemeentes werken tegen. ‘Kunnen we ook niets aan doen, jammer!’

Maar de VVD zou met zoveel verzet eigenlijk op heronderhandelen moeten aandringen. Van de doelstellingen die de liberalen voor ogen hebben komt natuurlijk niets terecht zo. Het is gewoonweg onbestaanbaar dat beleid van de Rijksoverheid tegengewerkt wordt in zoveel gemeentes in Nederland. Als de boetes voor dwarse gemeentes niet voldoende afschrikwekkend blijken, dan moet er uit een ander – strenger – vaatje getapt gaan worden. Hogere boetes, en intrekken van privileges.

De vraag is of de VVD daar zin voor wil maken: de coalitie scheerde langs de rand van de afgrond, en in dit soort penibele situaties brengen de liberalen de regering graag niet nog eens. Het land moet toch geregeerd worden!

Ondertussen kunnen wij onze blik beter richten op Europa. Want uiteindelijk zal het échte vluchtelingenbeleid daar gesmeed gaan worden – en niet in Den Haag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. keffelq

  de gemeentebesturen in dit land zijn realisitsch en veel betrouwbaarder dan Den Haag…

  En voor PVV-tuig: ook veel humaner!

  1. Moose

   Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd, dan dien je weg te gaan en het ergens anders te proberen.
   We zijn geen afvoerput.

   1. Jasterke

    helaas….we blijken steeds méér een afvoerput en zoals nú heeft het in ons Humane Landje zelden gestonken…

  2. Willie.F

   Ik denk dat het PVV (tuig) humaner is dan het linkse tuig die de deuren open houden en zo duizenden verdronken vluchtelingen op hun naam hebben staan.
   Het is uitlokking door links waardoor mensen hun leven op het spel zetten.

  3. HenkieAltea

   Burgemeesters die zich niet aan de wet houden,gekker kun je het niet maken.
   Maar als ze de wet niet uitvoeren,direkt ontslaan,zonder rechten op een uitkering.
   let op hoe snel ze dan wel de wet uitvoeren.
   Want wie bepaald?

  4. HenkieAltea

   Kijk eens in de spiegel?
   Als je wat ziet,dat is pas schorem.
   Hoe durft U mij voor tuig uit te maken,goor figuur.
   Wat doet U hier op deze site,ik had U er allang afgegooid met Uw beledigingen.
   Hoe zit het nu met de regeltjes?

   1. keffelq

    Let eens op je taalgebruik man.

    Gelukkig maak jij de regels niet, hoewel dat weinig uitmaakt, meten doen ze hier toch met 2 maten.

    pipo van Galien voorop

  5. Anna

   Keffelq. ISIS en aanhangers en moslims die velen in het Westen met de dood bedreigen dat is “TUIG”. Moslims die hier komen wonen en eenmaal hier onze vrijheid van meningsuiting en vrijheden ontnemen, dat is “TUIG”. Moslims die elkaar, christenen en alle andersdenkenden uitmoorden, dat is TUIG”.Moslims die de koran letterlijk uitvoeren, dat is “TUIG”.Dat zijn allemaal bloeddorstige barbaren. W/PVV en aanhangers brengen de feiten aan de orde.FEITEN!

  6. Qdrpaul

   Ik ben nooit vies van een stevige grap, PVV-tuig?

 2. Gerben

  Gemeenten hebben hun eigen politieke verantwoordelijkheden. Het doet vreemd aan dat het kabinet in gemeentelijk beleid wil ingrijpen door te dreigen met boetes. Laat het kabinet zijn beleid maar juridisch dichttimmeren middels wetgeving zoals het hoort.
  De oplossing van Wilders is volgens mij trouwens de enige pragmatische oplossing die echt zoden aan de dijk zet. Het kabinet speelt een politiek spel wat niet tot een oplossing van de problemen leidt.

 3. zomaar

  dit krijg je als partijen een vrind of vriendin als burgemeester aanstellen .

  hoe anders zou het zijn als een burgemeester , elke vier jaar verkozen moest worden door de bevolking in hun gemeente .

  ik denk dat zij dan niet dwars zouden liggen , immers hun baan en riante vergoeding staat dan op de tocht , men zou graag luisteren naar hun burgers .

  1. Jasterke

   zoals bv in Frankrijk nog steeds gebeurt !

 4. Lieftinck

  Misschien moeten we gewoon eerlijk zijn en zeggen dat de gutmensch heeft gewonnen. En laten we vervolgens er 100% voor gaan. Dus we pendelen dagelijks, met honderden boten tienduizenden Afrikaners richting de EU. We verspreiden deze over EU, landen bestaan immers niet meer. We breken onze pensioenfondsen open, en verdelen het geld. Als mensen volgens de sharia willen leven, so be it. Als mensen zich beledigt voelen door kritiek, laten we dan die kritiek verbieden. Dan kan iedereen zich prettig voelen.
  De EU als creche van de hele wereld! Ik zie er wel wat in. De EU-elite ook, zij zouden eigenlijk nog veel verder willen gaan. Vooral Merkel zou de bevolking van Duitsland het liefste vandaag al willen verdubbelen, zodat de Duitser wordt uitgegomd, net zoals de Europeaan. Het liefst wordt de hele geschiedenis uitgewist De elite ook weer blij.
  En laten we eerlijk zijn, de burger wil het ook want die blijft geloven in de sprookjes van de politici, die slechts galeislaven zijn van de EU.

 5. Lieftinck

  @Keffelq
  Ja, de Australiërs zijn natuurlijk ook fascisten en tuig.

  1. van Urk

   Zal mij niet verbazen dat Keffelq richting Australie vlucht mocht het toch voor hem te druk gaan worden met al die oprukkende islamitische barbaren in ons land als die huilend, jankend of met geweld onze regels en wetten gaan overnemen.

 6. Onder(d)(b)uiker

  Gemeentes die niet meewerken dienen geen geld meer van het Rijk te krijgen… dan maar eens kijken hoe stijf b&w hun pootjes dan houden als de burgers bij hun aan het bureau staan omdat hun centjes niet op tijd zijn gestort.

  Mooi weer spelen met het geld van anderen gaat ze nog opbreken dan…

  Zowiezo dient er nogal wat te veranderen in NL, denk daarbij aan de invloed van bijvoorbeeld de PvdA in de vakbonden, op burgemeestersposten, in de media enzovoorts terwijl de partij op een historisch dieptepunt staat maken ze op veel plekken onterecht nog wel de dienst uit.

  Dat moeten we niet willen…

 7. Maaike

  Goed zo, gemeenten! En al zouden er veel gemeenten de VVD en de PvdA niet zo groot meer zijn, er zijn nog altijd andere partijen, zoals het CDA, de SP, Groen Links, D66, Christen UNie. Die laten mensen ook niet stikken.

  1. Willie.F

   Velen zijn gestikt in het water door deze open deuren en uitlokking door links om te komen.

  2. Onder(d)(b)uiker

   Van mij mogen ze alle mensen die zo voor opvang zijn wel naar Mali en dat soort landen toesturen om aldaar de boel op te bouwen.

   Een win win situatie lijkt me!!

  3. HenkieAltea

   Laten we er een referendum over houden.
   Weet U hoe de meerderheid er over denkt?

   1. Simon Brouwenstein

    Hoe had je de referendumvraag willen formuleren?

    1. Pieter V

     Heel eenvoudig:

     Vindt u dat de linkse Vollidioten van het kaliber keffelq en brouwenstein ons land aan de islamitische barbaren mogen uitleveren?

     □ Ja

     □ Nee

  4. Anna

   Maaike. Wie zijn al die jonge mannen? Wat hebben ze allemaal op hun geweten? Hebben ze niet meegevochten om andere stammen uit te roeien. Hebben ze niet meegevochten om Joden, christenen en alle andersdenkenden te vermoorden. Dat zullen ze de zieligheidsindustrie nooit vertellen. Weet u wat we allemaal binnen halen. Horen deze jonge mannen niet hun eigen landen op te bouwen en te ontwikkelen. Horen deze jonge mannen niet in al hun regio’s de vrouwen en kinderen te helpen. Waarom zouden dat Europese mensen van de zieligheidsindustrie moeten doen? Jullie huilebalken houden heel die massa-industrie in stand.

   1. van Urk

    Misschien zien zij in onze linkse Maaike,s een nieuwe bruid met geld.

  5. Simon Brouwenstein

   Ik denk dat de politici die het akkoord smeedden heel goed beseffen dat gemeenten daar hun eigen beleidsruimte in zoeken.
   Dit was een politiek akkoord, niet een beleidsnota met het doel een probleem op te lossen.

   1. Theo345

    Heel juist, Simon. Dit akkoord dient slechts het kabinet, niet de kiezers en zeker niet de mensen die naar Europa willen komen.

 8. Swieber

  Het enige realistische plan is het plan van Geert Wilders; de Australisch oplossing die zeer effectief blijk te zijn.

  Dus consequent terugsturen en consequent illegalen uitzetten. Totdat de boodschap is begrepen.

  Andere maatregelen zijn zinloos of zullen zelfs, zoals dit akkoord, een aanzuigende werking hebben.

  Immers of je nu wel en geen status krijgt je word verzorgd door de belastingbetaler tot het volgende generaal pardon.

  Met andere woorden verzet tegen uitzetting word beloond.

  Het is eigenlijk ten zotte dat de Nederlandse bevolking dit wanbeleid van vrijwel alle partijen op dit gebied nog pikt.

  Er gaat nu veel geld naar de uitgeprocedeerden en andere gelukzoekers terwijl er op ouderen zorg en gehandicapten zorg steeds meer bezuinigd word.

  Een euro kan nu eenmaal maar een keer worden uitgegeven.

  En buiten het financiële aspect komt er ook nog de culturele en religieuze dimensie bij.

  Verreweg de meeste immigranten zijn moslims die niet zullen integreren. Dat weten we uit de praktijk. Deze mensen zullen hun Jodenhaat, christenhaat, homohaat,etc meenemen.

  Een recept dus voor allerlei problemen die met de massa instroom van moslims alleen maar groter zal worden.

  Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994047/Muslim-Europe-the-demographic-time-bomb-transforming-our-continent.html

  1. Simon Brouwenstein

   Wilders en realistische oplossing is een contradictio in terminis.

   1. cmsuijkerbuijk

    Dus als het in Australië wél werkt, maar Wilders stelt voor, hier hetzelfde te doen, is dan een contradictio in terminis? Weet je de betekenis eigenlijk wel van deze uitdrukking. Kennelijk niet!
    Het is namelijk geen contradictio in terminis, maar gewoon onwil van de andere partijen, omdát het van Wilders kom. Het zou mij niets verbazen, als over enige tijd een soortgelijk voorstel vanuit bijvoorbeeld het CDA komt. Dat is al meer voorgekomen.

    1. van Urk

     Natuurlijk werkt het ook! Maar dat is niet in de zin en werkwijze van de socialist die juist van zoiets simpels er een ingewikkelde probleem van moet gaan maken! Waarom? kijk maar hoe vaak wel niet een generaal pardon afgegeven werd omdat zij geen afscheid van procederende asielzoekers kunnen gaan nemen omdat ze vrienden werden en of gehecht aan zijn geraakt!

 9. Bulgaresse

  Een betere oplossing dan mensen terug te sturen naar hun land van herkomst zou zijn om die immigranten hier heen te halen met betere, sterkere boten waardoor ze niet zullen zinken. We hebben hier in Europa nog genoeg ruimte!

  1. Willie.F

   Volgens mij is er in Afrika meer ruimte.

  2. cmsuijkerbuijk

   @Bulgaresse
   23 april 2015 at 16:47
   Het gaat niet alleen om de ruimte. Het gaat om véél meer: Onaangepast gedrag, weigeren zich aan het gastland aan te passen, altijd kritiek op het gebodene (Het eten deugt niet, de bedden slapen niet lekker, de TV is niet groot genoeg), de sterke stijging van aanrandigen, verkrachtingen en misdaden in het algemeen, intimiderend gedrag tegenover de autochtone bevolking en dan met name het vrouwelijk deel, superioriteitswaan vanwege hun “geloof” én de enorme kosten die dit alles met zich meebrengt, die door de gewone belastingbetaler moet worden opgehoest.
   Kijk, ik zou het er mee eens zijn, als diegenen die deze hulp propageren, ook zélf voor de kosten op zouden draaien en voor de huisvesting zouden zorgen. Ik denk dat de lol er dan snel a zou zijn!
   Néé, het beste is gewoon het Australische systeem, maar dan kunnen de Gutmenschen, zijnde het linkse en christelijke volksdeel, daar niet meer mee pronken. “Kijk óns toch eens goed zijn”.
   Niet doen dus: Retour afzender!

   1. Simon Brouwenstein

    Heer Suijkerbuijk gooit het linkse en christelijke volksdeel voor het gemak op één hoop. Mogelijk probeert hij op deze wijze de overzichtelijkheid van zijn wereldbeeld te bevorderen.

  3. van Urk

   Europa heeft nog ruimte genoeg maar dan moeten ze klein Nederland( 16.8 miljoen inwoners) wel even gaan overslaan en het meer in de richting van Noorwegen of Finland (allebei ongeveer vijf miljoen inwoners) gaan zoeken!

  4. -Harry

   Bulgaresse ,

   ” We hebben hier in Europa nog ruimte genoeg ” ?

   Kennelijk heb je , zoals al die linkse gekken geen benul waar al dat geld vandaan moe komen !

   Wil je ons hele land volplempen met huizen ?
   We treiteren gewoon alle boeren weg , het is WEL HUN land dat steeds onteigend wordt !
   Wat we dan moeten eten , ach , dat is toch niet jouw probleem , gewoon alles uit blik , heb je geen boeren meer nodig , zeker ?

   Heb je er wel eens aan gedacht dat de uitkeringen straks mogelijk gehalveerd gaan worden door die nuttelozen ?
   Ja , ook de jouwe !

   Stapelgek , dat linkse volk !

   En het zure is dat ik ook nog bij mag dragen aan het levensonderhoud van dergelijke idioten die ook MIJN vrijheid proberen op te heffen .

 10. Corjova

  Laten we van Denemarken een Faroer eiland huren waar we de illegalen naar toe brengen. Ik durf te wedden dat ze dan opeens meewerken aan uitzetting naar hun vaderlanden.

 11. DerAdema

  @ Corjova

  De Færøer zijn een onafhankelijk land binnen het koninkrijk Denemarken. Net als Groenland en Denemarken. De Færøer zijn geen lid van de EU en of zij op al die vluchtelingen zitten te wachten? Gezien het feit dat men er streng Luthers is denk ik van niet.

 12. DerAdema

  Trouwens Færøer hoeven geen eilanden achter de landsnaam. Ø betekent eiland, øer betekent eilanden.

  1. van Urk

   Het heet niet voor niets schapeneilanden. Hoe ironisch toch!

 13. Twan 21

  Als de boetes voor dwarse gemeentes niet voldoende afschrikwekkend blijken, dan moet er uit een ander – strenger – vaatje getapt gaan worden. Hogere boetes, en intrekken van privileges.
  ——–
  Ik zie eigenlijk meer in het gijzelen van burgemeesters. Net zo lang tot ze meewerken en de autoriteit van een hogere overheid erkennen.

 14. clemens43

  Kan die nare linkse brulaap ‘keffelq’ niet terug in zijn
  Hok? Lijkt wel een kopie Johannes!
  Zal ook wel uitkerings-trekker zijn met veel te veel
  Tijd over.

 15. H.Vaes

  Wat toch zielig alelmaal. Voor ons aow ers hebben ze maar amper 13000 euro per jaar voor over….maar voor al die zielige mensen …een jofele 26000 euro per jaar.
  vind je het gek dat we dat proberen tegen te houden??
  En bovendien redden we duizenden mensen van de verdrinkingsddood. Maar dat geldt natuurlijk niet voor de gutmensch ….die wil er alleen maar een stem bij.

 16. carthago

  Heel veel aowers in de bananenrepubliek dromen van bbb,en de eerste de beste uitgeprocedeerde illegale gelukzoeker krijgt het. Nederigland heeft zichzelf afgeschaft. Dat hele zooitje in Den Haag op zo’n bootje naar Afrika zetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.