Imam: ‘Tentakels ISIS verspreiden zich overal’

Niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in het Westen.

Na de arrestatie van een heel gezin uit het Britse Rochdale in Turkije heeft een imam besloten dat het zo niet meer kan. Hij waarschuwt de islamitische gemeenschap in zijn land (en elders), én de autoriteiten dat er iets moet gebeuren.

Irfan Chishti, an imam from the Rochdale Council of Mosques, told the Guardian he would warn worshippers against radicalisation both by recruiters from the so-called Islamic State and online. “No one is immune to it,” he told the newspaper.

“The tentacles of Isis really are spreading so quickly, not just into homes but into palms, via the internet on phones.” Imam Chishti, who has worked with government anti-extremism programme Prevent, said the militant group was “not in any way Islamic” and that its violent narrative must be countered.

Het is niet best, natuurlijk, maar het klopt wat deze imam zegt: ISIS is in PR-opzicht effectiever dan welke andere terroristische organisatie dan ook. Al Qaeda werd jarenlang gezien als een “meester” op dit gebied, maar niet meer. ISIS is – helaas – echt heel goed in dit communicatiespelletje.

Toch moeten we het daar niet bij laten. Ja, ISIS’ propaganda is bijzonder effectief. Maar verklaart dat alles? Verklaart dat waarom zoveel westerse moslims naar Syrië afreizen om zich bij ISIS te voegen, waarna ze lekker meedoen met het genocideren van allerhande soorten minderheden?

Natuurlijk niet. Christenen zien dezelfde beelden, maar worden er letterlijk ziek van. Waarom geldt dat dan niet voor een significant aantal moslims?

Het zal iets te maken hebben met de manier waarop deze mensen hun geloof beleven. ISIS’ propaganda is effectief omdat veel moslims de zaden van religieuze haat al in zich hebben. Een andere verklaring is er niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Gielah

  Juist, Michael!
  En wie zaden van hart in zijn of haar hart heeft…. die valt letterlijk óveral voor te porren…. voor de meest boosaardige dingen.

  Is men eenmaal aan het bloedvergieten gaan meedoen, dan is het geweten hartstikke dood en vindt men niets meer erg.
  Zulke mensen kunnen onmogelijk nog terugkeren naar een normale samenleving.

  Ieder mens zou zaden van haat in het eigen hart onmiddellijk moeten uitroeien.
  Helaas zijn het altijd juist mensen, die zelf barsten van boosaardigheid, die altijd als eersten andere mensen lukraak van ‘haatzaaierij’ betichten.
  Dat ze daarmee zichzelf verraden.

  Wat in hún geest zit… dat ZIEN ze in anderen.
  Enge mensen!

  Overheden móeten nu eindelijk eens drastische maatregelen gaan nemen om hun burgers tegen dat soort griezels te beschermen.
  Zolang die overheden link of linksig zijn… zie ik dat nog niet gebeuren.
  Links is namelijk altijd bezig enge mensen te beschermen.

 2. Ni28

  vroeger lazen wij over Dzjengis Khan en zagen het als vroege geschiedenis. Helaas blijkt dat die tijden herleven.

 3. yoko oen

  Geef de linkse gemeenschap, bv in Europa wat is-
  lam zaden,dan ontkiemen ze wat later als de vijfde colonne. Weer wat later zijn het of worden het wrede slachters/moordenaars/nietsontziende wezens, als ware het geprogrammeerde robots,
  rondlopend op 2 benen en eruitziend als een mensje.
  Ik heb het al wat eerder vermeld, dat soort is een “bad egg” en zal,nét als in de 2e wo, een aantal jaren de vrijheid nemen of krijgen om de zgn westerse beschaving om zeep te helpen.

  Het ‘gaat bloed,zweet en tranen’ kosten om zo’n dierlijk gezwel te vernietigen, wat wel zal lukken
  want ‘het leven’zal altijd overwinnen volgens Moeder Natuur. Dit is dan wel een schrale troost en heeft niets met een menselijke ontwik-
  keling van beschaving/cultuur te maken.

  1. Gielah

   Op ditzelfde moment is er op Twitter nét weer zo´n kereltje ( hij is een Turk… vertelt hij…) aan het uitleggen, dat zij onze cultuur aan het overnemen zijn.

   1. Wachteres

    Het trieste is, @Gielah, het is geen grootspraak, hij heeft nog gelijk ook!

    1. Paul

     Het is nog niet te laat.
     De oorzaak van het islamprobleem ligt bij de faciliteerders zoals politiek (met hun spindokter- en massapsychologische aanpak) , media, de bedrijfslobby e.d. …en die zullen om moeten.
     Als het niet goedschiks gebeurt zal het eendaags kwaadschiks uitpakken.
     Er is zeer veel onvrede waardoor de spanning alleen maar zal toenemen.
     De toverwoorden discriminatie, racisme, fascisme, extreem rechts, nazi e.d., die steeds worden gebruikt om bezorgde burgers te intimideren, raken sleets.
     Burgerprotesten nemen toe.
     Er is veel koudwatervrees (de gordijntjes waren weg bij de laatste verkiezingen) om op de met name islam-kritisch partijen te stemmen, en een fatalistische onverschilligheid om überhaupt te gaan stemmen, waardoor de verkiezingsuitslag niet echt representatief is voor wat de burgers over de islam denken.
     Ik hoop dat men zich gaat realiseren dat stemmen op de partijen die voor de ellende gezorgd hebben alleen maar meer van hetzelfde heeft gebracht en men zich van het politiekcorrecte juk bevrijdt.

 4. Gielah

  De moslimcultuur had nóóit in de buurt van het westen mogen komen.
  Als ze, terwijl ze fijn in hun eigen achterlijke landen zaten, aan een of andere opmars tegen ons zouden zijn begonnen, dan had het westen hen zó teruggemept.

  Maar nu het westen hijgend achter hun olie en dollars aan is gaan lopen… én de domsten van hun achtergeblevenen hierheen heeft laten verkassen, gaan we nog fors lást krijgen van die primitieve gewelddadigen.
  Omdat ze in feite weinig talenten wáár dan ook voor hebben… blijft oorlog voeren en bloedvergieten hun voornaamste hobby…. zoals domme westerlingen zichzelf gek en gewelddadig laten maken door voetbal…. dat lijkt me evenzeer een latent verlangen naar oorlog.
  Voor duizenden van die islamitische Neanderthalers is #IS derhalve een echt cadeautje, want dat geeft nog wat kleur aan hun verder lege bestaan.

  Als de overheden nu maar eens
  a. alle grensposten opnieuw zouden installeren en
  b. géén van die lui ooit meer binnen zouden laten…dus c. hun het staatsburgerschap van ieder westers land zouden afnemen….dan zouden de velen, die nu overwégen ook naar #IS af te reizen, wellicht nog tijdig tot inkeer kunnen komen.

  1. van Urk

   Ja Gielah, Het is inderdaad diep triest wat het westen binnengehaald heeft onder het nom van culturele verrijking! De Pakistaans Britse politicus Sajid Javid waarschuwde het Britse volk dat bij sommige waarden die bij dergelijke islamitische immigranten heersen volstrekt onacceptabel zijn in de westerse samenleving. Binnen sommige moslimgemeenschappen in Groot Brittanie worden vrouwen gezien als bulkgoederen die kunnen worden misbruikt. We kunnen ons blik niet laten inperken door politieke correctheid volgens Javid!

 5. Paul

  ISIS is in PR-opzicht effectiever dan welke andere terroristische organisatie dan ook.

  ____________

  Deze PR werkt alleen als er figuren zijn die er ontvankelijk voor zijn.
  Je kunt nog zo veel aan PR doen maar ,…’it takes two to tango’.

 6. Ruud562

  Het is niet best, natuurlijk, maar het klopt wat deze imam zegt: ISIS is in PR-opzicht effectiever dan welke andere terroristische organisatie dan ook. Al Qaeda werd jarenlang gezien als een “meester” op dit gebied, maar niet meer. ISIS is – helaas – echt heel goed in dit communicatiespelletje.

  Toch moeten we het daar niet bij laten. Ja, ISIS’ propaganda is bijzonder effectief. Maar verklaart dat alles? Verklaart dat waarom zoveel westerse moslims naar Syrië afreizen om zich bij ISIS te voegen, waarna ze lekker meedoen met het genocideren van allerhande soorten minderheden?

  “Christenen zien dezelfde beelden, maar worden er letterlijk ziek van. Waarom geldt dat dan niet voor een significant aantal moslims?

  Het zal iets te maken hebben met de manier waarop deze mensen hun geloof beleven. ISIS’ propaganda is effectief omdat veel moslims de zaden van religieuze haat al in zich hebben. Een andere verklaring is er niet.”
  Helemaal waar Michael! Alleen vele, vele politicy en bestuurders verdommen het om dit in te zien, totdat het, ook voor hen, te laat is.

 7. carthago

  En toch blijf ik van mening dat die kokosnoot in Washington z’n golfkarretje niet uit gaat stappen.

 8. Teun

  Wat een krankzinnige wereld. Onze overheden bestrijden de Occupy beweging, maar die beweging is de enige die op internet de strijd aangaat met Isis en ze openlijk en spottend de wacht aanzegt, zodat Isis gedwarsboomd wordt in het verspreiden van zijn satanistische pornografie. Je kunt Occupy linkse idioten noemen, anarchisten of aluhoedjes, maar zij laten in ieder geval zien, dat zij actie gaan ondernemen tegen Isis.
  Vaak heb ik dagdromen dat ik een politicus met mijn vuist vol in het gezicht sla onder het uitroepen van: “En dit heeft ook helemaal niets met de islam te maken”.
  Als dit dan ook nog op 4 mei om 20.00 uur op de Dam zou gebeuren dan kan er ook nog aan toegevoegd worden: “Met deze tik wordt geen enkele grens overschreden, integendeel jullie overschrijden een heilige grens met je hypocrisie na Den Haag 2014.”
  Vier mei wordt nooit meer 4 mei na het “Dood aan alle Joden” in Den Haag 2014. De burgemeester van Den Haag zweeg en zijn collega’s in het hele land zwegen.
  Ik houd het op 6 mei, de dag dat Pim Fortuyn vermoord werd.
  Degenen die stierven voor onze vrijheid, waren ook kanonnenvoer voor de Nieuwe Wereld Orde die er voor de oorlog al aan zat te komen.

 9. Gielah

  Zo is dat, Teun!
  Zelf vlag bijvoorbeeld alleen nog maar op 6 mei en op 14 mei ( de stichting van de moderne staat Israël’.

 10. Theo345

  Deze Chishti is een dapper man, maar waarom is hij zo uitzonderlijk?
  Zou hij veel navolging krijgen van andere mohammedaanse woordvoerders?
  Ik vrees van niet. Ik vrees dat hij doodgezwegen of bespot zal worden, tot afvallige bestempeld (Chishti = Chrishti ligt voor de hand) en misschien zelfs gevaar loopt.

  Het zou zo mooi zijn als de mohammedaanse gemeenschap, die wel te hoop loopt als een onprettig boek of een te scherpe cartoon verschijnt, zelf deze IS en zijn sympathisanten tot de orde zou roepen.

  Maar het enige wat ik zie is ontkenning: wij doen zoiets niet, het heeft niets met ons te maken.

 11. hendrikush

  De oorzaak is de mohammedaanse opvoeding met verderfelijke morele en rationele normen. Haat? Doodt hen? Onderzoek niets en behoud het slechte?
  Is het de aard van de mohammedaan die hem tot moslim-zombie maakt of is het de islam die hem tot zombie-mohammedaan maakt?

 12. Hetzler

  Het is angstaanjagend hoe gevoelig mensen blijken te zijn voor ziekelijke ideeën over zoiets achterlijks als de islamitische ideologie met bijvoorbeeld die 72 maagden in de hemel. Die maagden bestaan niet, de hemel niet, een ziel niet en Allah evenmin. Na de dood is er een zwart gat net als de dood van een hond, een aap of een varken. Het martelaarschap is een illusie. Hoe stompzinnig en hoe weinig respectvol voor het leven en zichzelf kunnen mensen zijn om ook maar een moment te geloven in deze egoïstische utopie die niet meer is dan een seksuele aberratie?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.