Jongetje geeft over in een boekenwinkel. Hoe hij vervolgens z’n excuses aanbiedt is regelrecht hartverwarmend

Het aanbieden van je verontschuldigingen wordt niet veel beter dan dit. Wow!

Het had iedereen kunnen overkomen: je begeeft je om de één of andere reden in een boekenwinkel, en opeens ben je enorm misselijk. Het gevolg? Ineens ligt in een grote plas op de grond je hele ontbijt van eerder op de dag. Vies, en vervolgens worden de werknemers ook nog chagrijnig, want zij hebben de twijfelachtige eer de half-verteerde rommel te mogen weghalen.

Het overkwam Jack: een jongetje in Oregon terwijl hij voor wat lectuur aan het shoppen was, en in niet al te zuinige mate. Het hele gangpad lag vol, waarna de manager van de winkel Jennifer Wicka en een collega van har de vieze smurrie mochten opruimen.

Normaalgesproken eindigt het daar, maar niet bij deze jongen. Hij voelde zich zo schuldig voor wat hij gedaan had, dat hij besloot een excuusbrief te sturen. Het was geadresseerd aan de “barf cleaners“, oftewel de “kotsopruimers”. En niet alleen een brief; er zat ook een cadeautje bij:

In goed Nederlands staat er in Jacks kinderlijke handschrijft dan zoiets als dit:

“Deze Ben en Jerry’s giftkaart is voor de mensen die de kots van een kind hebben opgeruimd op vrijdag de 28e. Ik weet hun namen niet, maar ik dank ze hartelijk en het spijt me zeer dat ik overgegeven heb. Ik hoop dat jullie genieten van jullie ijs. Afzender: Jack, oftewel het kind dat het toilet overgegeven heeft.”

Uiteraard waren de zogeheten “barf cleaners” meer dan uitzinnig met deze fantastische actie van Jack:

“Het is altijd mooi om herinnerd te worden aan het feit dat er goede kinderen zijn. Ik maakte de envelop open, las de brief en mijn dag kon niet meer stuk. Oh man, sommige mensen zijn écht goed.”

En inderdaad: dit is ook gewoon een fantastische actie van Jack. Wat mij betreft is hij van z’n schuld ontheven, en staat hij symbool voor dankbaarheid in het algemeen. Als je iets aanricht, ruim het dan ook op. Of zorg dat je de mensen die het opruimen ruimschoots worden afgekocht met lekker ijs.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Nicky

  Goede opvoeding gehad! Goed te horen.
  Niet alleen van ‘Sorry my name is Corry’…

  (wil je mij vergeven is al heel wat beter, of zo),

  daar mag je tegenwoordig al blij mee zijn soms,
  maar een welgemeend willen goedmaken!

  1. JanvanEechoud

   Waarom noem jij Corry?
   Wat is er mis met Corry?
   Das racistisch!
   Waarom ben jij een racist?

   Ik ga aangifte doen! Ik voel me beledigd.
   Heb ooit eens een Corry gekend hoor!!
   Ene Corry Brokken…..
   https://www.youtube.com/watch?v=94Xyc5ROCi4

 2. van Urk

  Kijk! zo hoort het! Dit knulletje weet zijn verantwoording van zijn schuld tenminste af te leggen ondanks dat het om eigenlijk iets onschuldigs gaat wat iedereen kan overkomen! criminelen die bijvoorbeeld een juwelier mishandelen maar dan ook nog onbeschoft een schadevergoeding durven te vragen omdat zij ook gewond raakten door de verdedigende klappen van het slachtoffer moeten hier wat van leren!

 3. Dinkydau

  Mijn oma kreeg van de postcodeloterij (ja, echt waar!) een ijsproduct van Ben en Jerry’s. Dat gaf ze aan mijn ouders, want ze had er niet echt behoefte aan. Wij vonden het maar niks, want het was ongezonde troep en veel te Amerikaans. Ik heb één zo’n ijsje geprobeerd en ik hoef er echt niet nog een. Het is inderdaad ongezonde troep, merkte ik.

  De rest van het ijs zit nog steeds in ons vriesvak.

 4. jonathan

  Erg mooi gebaar en lief. De wereld en mentaliteit van vele jongeren maar ook volwassenen is soms ver te zoeken. Keihard en weinig mededogen. Vooral de onverschilligheid en het egoïsme valt me in NL op. Ach ja de kerk is weg gevallen. Goed te zien aan de mentaliteit van vele jongeren en volwassenen. Ze hebben schijt aan alles en aan de ander/iedereen. Als zij maar geen strobreed in de weg wodt gelegd. Want anders…Vooral in de Randstad. Daarbuiten is het wel wat aangenamer In Duitsland viel het me juist op hoe aardig en ingehouden jeugdigen die ik tegen kwam vond.Een verademing. Ook in andere landen positievere jeugdigen en volwassenen tegen gekomen. NL is zo afgegeleden.

 5. Nicky

  @Jan,enz wist niet dat u zo gauw boos werd hoor!
  U woont zeker in NL… ja ik in Verweggistan, en we zijn hier gezellig allemaal racisten!

  Maar dat was natuurlijk best beledigend voor die lieve Corrie. Sorry nogmaals (my name is Korrie).

  Haha Aladin van Corrie, dat spreekt me wel aan hier tussen de witjurken. Spelen met de kamelen haha.
  Heb maar stukkie beluisterd helaas; YouTube is soms niet te doen zo traaaaag.

  @Van Urk, dat is idd 180% anders als dat je soms dingen leest… in toenemende mate! Precies zoals

  @Jonathan noemt. Heeft NL de toppositie in hufterigheid langzamerhand overgenomen? Ik reis veel, maar het is echt erg geworden! Misschien ook omdat door de beslissers (ook ouders) alles mag, de oude ‘hippy’ mentaliteit nog lang niet daud is.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.