Moedige brandweerman wordt door iedereen een “held” genoemd nadat hij een vrouw door het raam schopte

Een vreemd verhaal? Nou, eigenlijk is het best logisch.

Brandweerlieden ervaren de meest verschrikkelijke dingen. Soms moeten ze een brandend huis in rennen omdat iemand er niet uit kan. Op andere momenten willen ze wel in actie komen, maar kan het niet omdat alles in de fik staat. Ze kunnen dan alleen maar toekijken hoe iemand langzaam stikt of zelfs verbrandt. Zoiets staat de rest van je leven op je netvlies.

Maar brandweermannen komen niet alleen maar in actie als er brand is. Soms worden ze ingeschakeld bij andere rampen of dramatische situaties. Case in point: een Braziliaanse brandweerman werd opgeroepen omdat een uit een raam van een appartement wilde springen; ze wilde op die manier zelfmoord plegen. Hij en zijn collega’s probeerden de vrouw ervan te overtuigen om geen zelfmoord te plegen, maar ze luisterde naar niemand. Ze had het helemaal gehad met haar leven en zag geen mogelijke oplossingen voor haar problemen.

Op dat moment kwam de brandweerman – die nu terecht door iedereen een held wordt genoemd – in actie. Hij liet zich aan een kabel naar beneden zaken (vanaf het dak), tot hij net boven de vrouw hing. Wat hij vervolgens deed verraste iedereen, de vrouw zéker: hij liet zich ineens meters zakken en gaf de vrouw vervolgens een geweldige…

Schop.

De vrouw die zelfmoord wilde plegen werd er zo door verrast dat ze naar binnen tuimelde, de brandweerman volgde haar onmiddellijk. Daarna kon hij haar tegen zichzelf beschermen en ervoor zorgen dat ze mee kon om behandeld te worden.

Hopelijk kan ze haar leven nu weer op de rails krijgen. Breng haar maar naar een psycholoog die haar kan begeleiden en ervoor kan zorgen dat ze haar problemen weer kan overzien. Als dat lukt zal de brandweerman over een paar maanden of misschien jaren uiterst dankbaar zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. JanvanEechoud

    En diegene die aan het filmen was kunnen ze beter úit het raam schoppen!
    Wat een klote kwaliteit van de opname.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.