Nu officieel: Boko Haram = Islamitische Staat

ISIS heeft er een nieuwe provincie bij.

Michael vroeg zich onlangs na een brute onthoofdingsvideo van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram in Nigeria af: “Probeert Boko Haram slechts te slijmen bij ISIS door hen te imiteren, of coördineren ze hun acties met elkaar?” Er is inmiddels een antwoord op die vraag.

Boko Haram heeft zich officieel omgedoopt tot de West-Afrikaanse Provincie van de Islamitische Staat, of in het Engels Islamic State’s West Africa Province met als afkorting Iswap. The Independent schrijft:

The Nigerian terror group’s leader Abubakar Shekau pledged allegiance to Isis last month, but the diffuse organisation had appeared to continue to operate under its official name Jama’atu Ahlis Sunna Lidda’awati wal-Jihad, Arabic for “People Committed to the Propagation of the Prophet’s Teachings and Jihad”.

Boko Haram, a nickname for the group meaning “Western education is forbidden”, has been used since the group was formed in 2002 when that was its main focus.

But now propaganda materials shared by Isis-affiliated social media accounts have dropped both those names for Iswap, and appear to share the slick production values and brazen style more usually associated with jihadists in Syria and Iraq.

Eerder probeerden de leden van Boko Haram hun gezichten nog te verbergen, maar dat doen ze ook al niet meer. Ze zijn nu trotse ISIS-leden. Het aanhalen van de banden met ISIS kan een groot militair voordeel hebben voor Boko Haram, of Iswap zoals ze nu heten.

De islamitische terroristen van ISIS hebben er dus een provincie bij, naast de gebieden die ze hebben veroverd in Syrië en Irak. Als we ISIS willen bestrijden, zullen we voortaan dus ook ISIS in Nigeria moeten bestrijden. Dat zal niet makkelijk zijn, maar dat is nu eenmaal de plicht die we hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Paul

  Waarom horen we de gutmenschen niet als het om de steeds meer om zich heen grijpende islam-wreedheden gaat in Afrika en het Midden-Oosten.
  Maar wel als er weer eens bootvluchtelingen aanspoelen.

 2. Antidotum

  @Paul,

  Bij de Gutmensch ontbreekt het gen tot zelfbehoud, te merken aan hun non-realistische denkbeelden.
  Uiterst kwalijk voor ons voortbestaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.