Oppositie is klaar met schimmigheid Dijsselbloem over nieuwe naheffingen uit Brussel

800px-Dijsselbloem_verantwoordingsdag_2013
Foto: RVD / Wikimedia Commons

Ze raken hun geduld kwijt.

Nederland moet nog eens 200 miljoen euro aan naheffingen betalen aan de Europese Unie, want de 642 miljoen euro die we eerder betaalden was niet genoeg. Ook over de jaren 2011 en 2012 is de omvang van de economie groter gebleken na een berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dus dat betekent dat er meer moet worden afgeroomd.

En er zit nog een derde naheffing aan te komen: ook over de jaren 2013 en 2014 zal waarschijnlijk blijken dat de omvang van de economie groter is dan eerdere berekeningen. Terecht stelt de oppositie de vraag waarom de cijfers met terugwerkende kracht worden bijgesteld. Kerncitaat uit De Telegraaf van vanochtend:

De Kamer is volledig verrast door het slechte nieuws, dat Dijsselbloem gisteren in een kattebelletje aan het parlement meldde. Toch is er geen sprake van dat de rekening niet betaald zal worden. De coalitie van VVD en PvdA en gedoger D66 maken zich drukker over de ondoorzichtige berekeningswijze van de EU-afdracht, waar de naheffing uit voort zou komen.

Oppositiepartijen CDA, SP en PVV zijn kritischer. Het CDA wil dat Dijsselbloem zo snel mogelijk duidelijkheid geeft over hoe het zo ver heeft kunnen komen. Kamerlid Omtzigt wijst erop dat de PvdA’er eind vorig jaar pijlsnel 642 miljoen overmaakte, maar dat de toedracht van de naheffing duister is. “Het is niet uit te leggen aan burgers dat belastinggeld naar Brussel wordt overgemaakt zonder enige verantwoording te eisen bij de EU”, zegt de CDA’er.

Het kabinet wil al maandenlang geen openheid geven over de eerste naheffing van 642 miljoen; De Telegraaf is zelfs een procedure in Europa begonnen om duidelijkheid te krijgen (nadat minister Dijsselbloem schimmig bleef doen). Het wordt tijd dat zowel Dijsselbloem als het hele kabinet transparanter worden. Dit is al het zoveelste onderwerp waarbij het kabinet geheimzinnigheid betracht.

Niet alles kan onder het tapijt worden geschoven, en zeker dit niet. Hallo, het gaat om honderden miljoenen euro’s belastinggeld die zo over de schutting wordt gegooid, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

48 reacties

 1.   

  642 Miljoen was een leugen. Het was 1,1 Miljoen !

  1.   

   1,1 miljard. Daarnaast komt er nog 30 miljoen bij de voorschotten die we de komende jaren betalen.

 2.   

  De Kamer is hypocriet; ze hebben zelf de verdragen én de rekenmethode goedgekeurd.

  Alle landen (ook Nederland) betalen volgens de verdragen naar ratio van hun BNP. De heffing wordt eerst op schattingen berekend en vervolgens als de echte cijfers bekend zijn gecorrigeerd. Dit is nooit anders geweest.

  Wat wel anders is, is het feit dat de schattingen en de werkelijke cijfers in Nederland verder uit elkaar zijn komen te liggen, waardoor de herbereking groter uitvalt.

  De herberekening wordt niet door de EU, maar door Nederland zelf gemaakt.

  Ieder politicus die beweert dat hij deze heffing niet heeft zien aankomen is of een leugenaar of volstrekt ongeschikt als politicus ivm zijn gebrekkige kennis van wetten en verdragen.

 3.   

  Hoog tijd dat we de EU gaan verlaten en Nederland weer sterk en financieel gezond maken zonder bemoeienissen uit den vreemde..

  1.   

   Opportunistisch geblaat van het kaliber PVV. Als we uit de EU stappen kunnen we 3 dingen doen:

   1. Geen handelsverdrag met de EU sluiten. Daarmee wordt ons de toegang tot vrij handels- en persoonsverkeer ontzegd binnen de EU, hetgeen alleen maar financiële nadelen heeft.

   2. We kunnen, net als Noorwegen, Liechenstein, etc., onderdeel uitmaken van de ‘European Economic Area’. In dat geval sluiten we de overeenkomst dat we voldoen aan allerlei eisen die de EU stelt zonder dat we daar enige inspraak in hebben. Wat betreft producten en diensten moeten deze landen doen wat Brussel bepaalt. Daarnaast verliezen we enige vorm van invloed betreffende bijvoorbeeld de Europese aanpak van vluchtingen.

   3. We sluiten ons eigen verdrag met de EU. Dat zal ongetwijfeld neerkomen op een verdrag vergelijkbaar met de ‘European Economic Area’. Zelfde nadelen kleven aan ook aan deze optie.

   Hoe precies dan wilde u Nederland weer sterk en financieel gezond maken, terwijl we uit de EU stappen. Toch niet zo makkelijk, he?

   1.   

    @Wouters

    U geeft allen maar aan hoe dictatoriaal de EU is.

    Noorwegen en Zwitserland doen het prima!

    “Het licht gaat uit” is een communistisch dreigement en als meer landen het Nederlandse voorbeeld volgen dan kunnen de communistische EU-leiders wieberen en gaat bij mij de vlag uit.

    Een opportunist is iemand die zonder principes handelt.

    Als ik goed begrijp is iemand alleen principieel als hij achter de EU staat?

    Weer een frappant voorbeeld van linkse dictatoriale opvattingen.

    1.   

     Geen touw aan vast te knopen….De EU en iets van een dictatuur en communisten en linkse opvattigen om vervolgens het overwegend linkse land Noorwegen de hemel in te prijzen.

   2.   

    Je zou bijna denken dat er geen handel met de rest van de wereld mogelijk is! Een paar honderd miljoen consumenten in Europa tegen verscheidene miljarden in de rest van de wereld. Mogelijkheden zat, lijkt me zo.

   3.   

    “We kunnen, net als Noorwegen, Liechenstein, etc., onderdeel uitmaken van de ‘European Economic Area’. In dat geval sluiten we de overeenkomst dat we voldoen aan allerlei eisen die de EU stelt zonder dat we daar enige inspraak in hebben.”

    Kunt u het verschil uitleggen met de huidige situatie? Hebben we in deze schijndemocratie ook maar enige vorm van feitelijke inspraak? Ik geef toe, niet altijd de EU te verwijten maar aaa karakterloosheid bij hen die ons vertegenwoordigen.

    Europa ondergaat de grootste verandering sinds eeuwen, namelijke een onomkeerbare massa-immigratie. Onze cultuur wordt geleidelijk ingeruild voor een blijkbaar betere. Heeft de Nederlandse burger ooit de kans gehad zich daar tegen te verzetten? Ja, zult u zeggen, maar ook daar is de burger door dezelfde ruggengraatloze politici genegeerd.

    Vandaar mijn vraag, welke inspraak bedoelt u?

    1.   

     Even punt voor punt een korte reactie.

     @Wachteres
     De structuur van de huidige EU geniet absoluut niet mijn voorkeur en heeft zeker dictatoriale trekken. Echter het is praktisch onmogelijk om als klein land deze structuur van buitenaf te veranderen. Nu hebben we afgevaardigden in de duistere kamers des Brussel; de beste kans op enige vorm van verbetering.

     @Antivenin
     U bent blijkbaar niet op de hoogte met wie Nederland het meeste handel drijft. Alleen al handelsbelemmeringen met Duitsland zou een financiële klap zijn. Fijn dat u kunt tellen, maar dat is dus niet relevant.

     @Ego non Solus
     Ik ben met u eens dat de huidige vorm van inspraak niet eenduidig is en zeker voor verbetering vatbaar. Maar het is beter dan niks. Uit de EU stappen betekent helemaal geen inspraak. Nu hebben we afgevaardigden in Brussel en zijn we in staat, zeker via internationaal politieke bondgenoten, regelgeving te beïnvloeden.

     1.   

      @ Wouters

      “Nu hebben we afgevaardigden in de duistere kamers des Brussel; de beste kans op enige vorm van verbetering”.

      Wat mij betreft zijn de EU leiders het slechtste wat ons heeft kunnen overkomen.

      Hoe dan ook moeten we van die dictators af.

      En kans op verbetering door onze regeringsleiders? Dat zijn net hondjes die alleen maar blaffen als hen wat gezegd wordt.

      Als ze kritiek hebben kunnen ze hun baantjes wel vergeten.

      Zelf geloof ik er niks van dat we slechter af zullen zijn buiten de EU en mijn hoop is dat, als een aantal landen er uitgaan, het hele communistische zootje in elkaar klapt.

      We zullen tot in der eeuwigheid dik moeten betalen, alleen al vanwege die achterlijke landen die erbij komen.

      Er zijn zoveel mogelijkheden om handel te drijven.

      Trouwens voor mij geldt: liever een tijdje in de armoede dan onder deze dictatuur.

      Nogmaals; ik geloof er niets van dat dit gebeurt.

      Het communisme is gebaseerd op leugens!

      Dank voor je reactie, trouwens.

 4.   

  Geen cent betalen ,het geld hier in NL gebruiken om armoede bestrijding tegen te gaan

  1.   

   U begrijpt dat er afspraken zijn gemaakt aangaande betalingen aan de EU, nietwaar?
   Als u een afspraak maakt met een persoon die u geld schuldig is en deze persoon bepaalt eigenhandig het afgesproken bedrag niet te bepalen, maar aan iets anders te besteden. Wat gebeurt er dan?

   1.   

    Rollen de EU tanks misschien bij Wuustwezel ons land binnen wanneer wij ons eindelijk eens niet meer aan afspraken houden die dat vierde rijk ons door de maag splitst?

    1.   

     @ Primo, niet voor niets moet er een EU-leger komen en worden de landelijke legers verzwakt en uiteindelijk opgeheven.

     Dan mogen we niet meer protesteren [daar komt nog wel een wet voor] en als we de dictatuur niet meer pikken, dan wordt het leger op ons afgestuurd.

     ‘t Is heel logisch dat links pro EU is.

     En wij maar denken dat met de val van de muur het communisme verdwenen was.

     De plannen die Hitler met Europa had, worden tot volle tevredenheid van links uitgevoerd.

     En ze hoeven niet eens een leger in te schakelen.

     Opmerkelijk, dat is ook wat de islam zegt:

     Zij vestigen het kalifaat in Europa zonder leger.

     Alhoewel, nu de IS hier binnenkomt kon dat voor links nog weleens een zoete droom zijn.

     1.   

      Dus als ik u goed begrijp en wat u gelooft broeden de machthebbers in dit land samen met de EU een plan uit om Nederland te bezetten.
      Vervolgens zal dat machtige EU-leger onder links bewind zo eventjes de macht overdragen aan 30.000 IS-strijders

      En het lijkt ook dat u iets met Hitler heeft, wel wat armzalig om voor de tigste keer te proberen om Hitler als “links” te bestempelen…
      Ik weet dat het ongemakkelijk voelt dat Hitler knetterrechts was, maar ondanks uw gelijkende ideeën reken ik u dat niet aan hoor…

      nieuwe tijden, nieuwe idioten zeg maar..

     2.   

      @keffelq

      https://arbeitertum.wordpress.com/2010/10/11/warum-sind-wir-sozialisten/

      Ik verzon het niet hoor, het zijn de man zijn eigen woorden.

    2.   

     Nee, ik denk dat we ons dan moeten opmaken voor een vertrek uit de EU. Daar is de overgrote meerderheid van dit volk echter neit voor.

    3.   

     @Primo
     Nee als u uw rekeningen niet betaalt, rollen bij u ook de tanks niet over de vloer. De kosten gaan simpelweg omhoog. Mocht u dan toch weigeren te betalen, dan wordt er altijd wel een manier gevonden om u het geld alsnog afhandig te maken. Hetzelfde geldt voor Nederland, maar een invasie met tanks speelt louter in uw hoofd af. Misschien even minderen met Amerikaanse films/series?

     1.   

      Een appel en peren vergelijking is dit en meer niet, daar komen EUrofielen altijd mee, we zouden geen handel meer kunnen drijven en meer van dit soort onzin.
      Voor de EU in zijn huidige vorm dreven wij ook handel en waren een van de meest welvarende landen ter wereld, nu is de verzorgingsstaat door zijn hoeven gezakt door de EU opgelegde immigratie regels en hebben wij geen zak meer te zeggen over het bewaken van onze eigen grenzen, de hele EU is een flop van de bovenste plank en is slechts voor ambtenaren en uitgerangeerde politici een zegen, en de belastingbetaler is de sjaak.

      Misschien even wat minderen met het luisteren naar landverraders zoals Pechtold?

  2.   

   Hee Moreno , stommeling !
   Die Eu is een socialistische danwel communistische instelling .
   Ze plukken iedereen kaal om dat geld zelf te kunnen verbrassen .
   En nu zou jij je eigen systeem te kort willen doen door geen geld te geven ?
   Je bent geen communist , maar meer een egoist .
   Waar moeten al die zwarte instroomnegers en islamitische koppensnellers dan van leven ?

   1.   

    Maar Harry, de EU streeft naar één EU-leger om de macht in Nederland over te nemen…dan zal die nieuwe linkse wereldorde vast geen zin hebben om de macht met IS te delen…. harstikke rechtse conservatieve mannetjes hoor.

 5.   

  De EU is een organisatie waar de linker hand niet weet wat de rechter doet, stuur loos, daarbij maakt de VS daar handig gebruik van.
  Het begint tot iedereen door te dringen dat we beter af zijn zonder de EU, of we vergissen ons.?? Denk het niet.
  Hoop dat Griekenland snel het voorbeeld gaat geven.

  1.   

   @rexm

   De linksen hebben nog nooit geweten wat vrijheid is, daar zijn ze zelfs bang voor. Daarom zijn ze voor de EU.

   En om dezelfde reden beschermen ze de islam.

   1.   

    Kunt u dat uitleggen, hoe vrijheid voelt?
    Ik ben links en voel me vrij…
    U bent rechts en voelt zich niet vrij, maar bedreigd…

    Er klopt iets niet in uw redenering.

    1.   

     Uw vrijheid is gebaseerd op linkse leugens.

     Dat lijkt vrijheid, maar is het helemaal niet.

     Ongetwijfeld waren er voor de Tweede Wereldoorlog ook mensen die hetzelfde riepen.

     En er waren mensen die zich terecht zorgen maakten.

     Wie kreeg uiteindelijk gelijk?

     Niet willen horen en niet willen zien heeft nog nooit iets positiefs opgeleverd.

     Maar blijft u rustig in vrede in uw schijnvrijheid leven, u komt er nog wel achter.

 6.   

  Joehoe…Wim, Neukmans, Haaike…er is werk aan de winkel. De EU moet gesteund worden!

  1.   

   Ze kunnen zeggen wat ze willen @Floris.

   Wij zijn voor de westerse samenleving zoals die er was, voor onze cultuur en voor onze vrijheid.

   Een marxistisch/communistisch ideaal, aangevuld met islamitische voor-middeleeuwse gedachtegangen is niet wat wij wensen of ooit ook maar zullen accepteren.

   Het communisme is hier verdwenen en iedereen die dat weer wil oprichten zien wij als landverraders en vijanden.

   We horen trouwens steeds minder hardop roepen dat de multiculturele samenleving een zegen is, zoals we in het verleden moesten aanhoren.

   Zouden ze ondertussen stiekem toch wel beter weten?

   1.   

    ‘t Valt voor links natuurlijk niet mee om hun ongelijk te erkennen.

    De velen die destijds juichten over Oost-Duitsland en Rusland hebben zich ook bedremmeld, zonder excuses, zwijgend teruggetrokken.

    Helaas zitten ze nu in de regering met in feite nog dezelfde opvattingen.

    1.   

     In Hongarije vraagt men wel wat de kiezer ervan vindt…

     http://www.vrijechroniqueurs.nl/23431/

   2.   

    Ze weten inderdaad beter (hoewel…niet allemaal waarschijnlijk).

    Er is een goede lakmoesproef waar dat uit blijkt. Als de multicul inderdaad een zegen en een verrijking zou zijn dan zou links toch trots moeten zijn dat ze dat voor elkaar hebben gebokst.

    Maar dat zijn ze niet want ze geven rechts de schuld. Vanwege de gastarbeid.

    Ergo: ze hebben inmiddels door dat het een drama is en hebben zich er DUS op toegelegd om de schuld bij rechts te leggen.

    Zo werkt dat bij dit linkse uitschot. Het is het grootste gajes dat op deze planeet rondloopt.

    Kom er maar in Wimpie Leugenstein. Het is de schuld van rechts, hè?

  2.   

   Wil je mij ook niet vergeten?

   1.   

    ” Wil je mij ook niet vergeten ” ?
    Nou A-J liever WEL .
    Je bijdragen zijn van generlei nut of waarde , je bent hoogst overtollig .

 7.   

  Nou, gelukkig dat er dan Heinsbroeken bestaan. Maar niet heus.

  http://www.npo.nl/oog-in-oog/27-04-2015/KN_1668737

  Het enige waar ik het met hem (Heinsbroek dus) eens ben is de Europa druk. Verder zeurt ie over negativiteit in Nederland(se media) . Geen woord over intolerantie,negativiteit en tegendraadse moslims ed hier. En het feit dat door die lui met hun geloof de intolerantie dmv een anti westerse houding een flinke boost heeft gekregen.

  Bovendien begint ie een hoop info te missen. Zijn kinderen lezen geen kranten meer, kijken geen tv meer “omdat ze geen zin hebben in al die negativiteit”.

  Ouwe zak is het dus. Want ook andere dan zijn kinderen doen dat niet meer. Gewoon, omdat alle info op internet te vinden is en uitzendingen terug te kijken zijn. Punt uit.

  Dombo. Maar ja, niet te dom om in zijn Bentley, in de LPF tijd, het Binnenhof op te rijden……

  Is er alleen maar op uit zijn eigen bedrijf veilig te stellen en alle ellende/intolerantie buiten de deur te houden.

 8.   

  http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2015/4/Door-overijverig-CBS-betaalt-Nederland-veel-te-veel-aan-Brussel-1755161W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-04-30|Door_overijverig_CBS_betaalt_Nederland_veel_te_veel_aan_Brussel

  Door overijverig CBS betaalt Nederland veel te veel aan Brussel.

  Een goed artikel van Syb Wynia

 9.   

  De reden van bijbetaling is dat onze economie veel harder groeit dan was geraamd.
  Ik stel voor niet te zeiken over die 200 miljoen (in dit verband overigens een bedrag van niks) maar ons verheugen in het feit dat we het economisch beter doen dan de buurlanden.
  Ik weet dat goed nieuws hier altijd slecht valt maar ik ben een blij en dankbaar mens.

  1.   

   Ach ja, dat zeggen de mensen in Noord-Korea ook en vroeger hoorde je in het oostblok ook niets dan dankbaarheid.

   Ik vermoed dat de meer dan een miljoen mensen die voor hun kostje naar de voedselbank moeten daar anders over denken.

   En de oudjes die zich zelf maar moeten redden of, net als vroeger, weer afhankelijk zijn van de familie.

   Het vervelende is dat vrouwen ook hard moeten werken om het hoofd boven water te houden en dus geen tijd hebben om dag in dag uit voor hun ouders te zorgen.

   Natuurlijk is dat voor linksen geen probleem. De linkse grachtengordel is ook erg voor immigratie.

   Ze hebben er zelf in elk opzicht geen last van, toch?

   En zich verdiepen in anderen, behalve in ‘zielige mensen’ die van veraf komen, is niet het sterkste punt van links.

   1.   

    En nu weer Noord Korea, wat heeft u toch met al die gekke regimes?

    1.   

     Ik heb daar niets mee, maar links heeft blijkbaar iets met de communistische EU en ziet zelfs niet dat we onder een dictatuur leven.

     Griezelig!

     1.   

      Euh…leven wij dan onder een dictatuur?

      Ik begrijp dat uw dosis galantamine bij het avondeten weer wordt aangevuld…ik zal het u verder maar niet te moeilijk maken.

  2.   

   U geeft het enige inhoudelijk en in mijn ogen juiste antwoord.

   Goed nieuws geeft ook wel aan dat de PVV programmatisch gezien geen enkele factor speelt in dit land.

   Alle waarschuwingen, alle angst, het blijkt in de praktijk allemaal wel mee te vallen.

   Slecht nieuws is inmiddels hét importprodukt van de PVV-vriendjes.

   Mevrouw Wachteres wijst ons er terecht op dat buiten Nederland er nog onderdrukte volkeren zijn.
   Ik ben dankbaar voor die speldeprikken, er moet beleid en geld voor vrijgemaakt worden, liefst in europees verband!

   1.   

    Mevrouw Wachters denkt dat we in Europa onder een communistische dictatuur leven.

    Tegen zoveel geestelijke verwarring lijkt me geen kruid gewassen.

    1.   

     @Jodocus, je irritant ,arrogant toontje, dat je overal gebruikt, irriteert mij zo dat ik niet van plan ben om jou verder te antwoorden.

 10.   

  http://www.stopdebankiers.eu/fascisten-in-brussel-zijn-nederland-en-zijn-burgers-aan-het-slopen/

  Kijk, hier kan ik me in vinden. Er zijn nog verstandige mensen.

  En wat u vindt, interesseert me eigenlijk niet zo.

  Links heeft altijd al gedacht het gelijk aan haar kant te hebben en dan is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om de werkelijkheid, als die anders uitvalt, onder ogen te zien. Dat komt nog wel.

  En dat geld, bijvoorbeeld naar Afrika, die biljarden, is gegaan naar een paar mensen die er mooi weer van spelen.

  Maar dat maakt links niet uit, zolang je maar een goed gevoel hebt, dat je geld aan ‘arme mensen’ hebt gegeven. Waar het terecht komt? Who cares?

  Kijkt u maar naar Israël die, in hetzelfde gebied, zonder veel hulp een hypermodern land hebben opgebouwd.

  Genoeg gepraat, de tijd zal leren wie er gelijk heeft.

  Elk mens met een klein beetje nuchter verstand kan dat nu al wel zien.

 11.   

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23984201/__Onrust_om_asielzoekers__.html

  Het kan niet gekker …. of toch wel … ?

  Niets verbaast mij meer.

 12.   

  Ken uw geschiedenis. Dijsselbloem en Rutte zijn de nieuwe stadhouders. Stadhouders zijn de plaatsvervangers van de koning/keizer (= de mandarijen in Brussel in de 21ste eeuw) en zijn allereerst verantwoording schuldig aan Brussel. Met allerlei verdragen is Nederland volledig verpatst en is de democratie effectief opgeheven. Wil je je ontrekken aan de negatieve gevolgen dan kun je beter lid worden van 1 van de eurofiele partijen en profiteren van het uitmelken van de burger. Natuurlijk moet niet iedereen lid worden, want dan werkt het niet. We hebben gewoon een fascistisch bewind, welke dus in bed ligt met de grote bedrijven.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!