Wow! Man geeft 3.000 dollar als fooi in restaurant

Geen categorieapr 30 2015, 13:00
Een vriendelijk gebaar.
Ik geef alleen fooi als ik vind dat een medewerker in een restaurant goede service heeft verleend. Dat het ook anders kan bewijst een anonieme Amerikaanse man die maar liefst 3.000 dollar heeft gegeven als fooi voor een rekening van 43,5 dollar. Niet omdat de service zo goed was - al was dat het waarschijnlijk wel, het is en blijft Amerika hè? - maar gewoon uit een goed hart.
De man die de fooi heeft gegeven liet ook een briefje achter. In dat briefje legt hij uit dat mensen de wereld beter kunnen maken door kleine dingen voor andere mensen te doen. Die kleine dingen kunnen vaak een groot verschil maken voor sommige mensen. In het briefje wordt verwezen naar ReesSpechtLife.com, een website waar vooral wordt aangemoedigd de wereld een klein beetje beter te maken door iets moois voor een ander te doen.
Dit staat er op het briefje te lezen:
"Thank you for your kindness and humility. My teacher in middle school had such a difficult experience a few years ago which has sparked me to do this. My only requirements are: 1) Go to ReesSpechtLife.com and learn! 2) Don’t let "Pay if forward” end with you. 3) Since it’s about the idea and not about you, or me, if you decide to share this, don’t use either of our names!"
De anonieme man hoeft niet bekend te worden, als de ontvanger van de fooi ook maar iets moois doet voor iemand anders. Hoe inspirerend is dat? Zeg het maar: trek jij straks de portemonnee om een medewerker van een restaurant ook eens de dag van zijn of haar leven te geven? Of ben je liever op een andere manier bezig met het beter maken van deze wereld?
mooi
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten