Stagiair bij politie op non-actief gezet wegens sympathie voor ISIS

Dat lijkt me inderdaad een goede reden om de samenleving tegen hem te beschermen, ja.

Goed van de Belgische autoriteiten dat ze dit figuur nauwlettend in de gaten hielden en vervolgens ingrepen. Toch is er een ‘maar’: de man had ondertussen al flink wat schade veroorzaakt.

De federale politie in België heeft een stagiair op non-actief gezet, omdat hij op zijn Facebookprofiel sympathiseerde met terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De stagiair had op dat moment al twee dagen toegang tot de privégegevens van hooggeplaatste officieren. Dat meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws dinsdag.

De 22-jarige Bilal E.B. gebruikte die twee dagen o.a. om veel foto’s te maken van zijn bewaakte werkplek. En dat is niet alles: hij stelde ook veel vragen over het gebouw, waardoor zijn collega’s het gevoel kregen dat het niet helemaal pluis was.

De leerling probeerde een keer binnen te komen bij het kantoor van commissaris-generaal Catherine De Bolle. Naar eigen zeggen om met haar op de foto te gaan.

Het goede nieuws is natuurlijk dat de autoriteiten redelijk snel – niet snel genoeg, maar toch – ingrepen toen ze in de gaten hadden dat het niet helemaal goed zat. Dat is een hele verbetering ten opzichte van situaties waarin dit soort types met van alles en nog wat wegkomen.

Toch moet je je afvragen hoe Bilal E.B. in vredesnaam door de politiescreening kwam. Als hij inderdaad op Facebook duidelijk maakte dat hij sympathiseerde met ISIS had zijn stageverzoek nooit goedgekeurd mogen worden. Hoe kon hij het gebouw binnenkomen? Waarom werd er niet beter gecontroleerd?

Het zijn vragen die de Belgische politie razendsnel moet beantwoorden… en de Nederlandse autoriteiten doen er verstandig aan om daar het één en ander van te leren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Primo

  Tja, het tuig probeert overal te infiltreren, beter zou zijn geen moslims in wat voor een overheidsfunctie dan ook.

  Daar hebben zij het zelf naar gemaakt!

 2. Antidotum

  Primo

  Veel politie commissarissen willen een multicultureel politieapparaat om de diversiteit van onze, inmiddels te veel veranderde bevolking, een veer in de kont te stoppen en om te kunnen communiceren met misdadigers die nog steeds het Nederlands niet machtig zijn.
  Dat deze ontwikkeling op den duur problemen geeft, maakt ze kennelijk niets uit.

 3. Adriaan Jansens

  Geer Wilders heeft gelijk, hij heeft gelijk tot nu toe en in de toekomst zal blijken dat hij altijd gelijk heeft gehad…

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/pvv-wil-geen-moslims-meer-in-nederlands-leger/

 4. _Mediaevist_

  Er zullen vanzelf wat agenten en militairen worden vermoord in de Europese landen. In Engeland en Frankrijk is het al gebeurd. En de linkse partijen of onnozele figuren als Cameron – grote voorstanders van de massa-import van radicalen – zullen er als de kippen bij zijn om te kakelen: “Wir habes es nicht gewusst.”

 5. Swieber

  Het ‘in de gaten houden” is onbegonnen werk omdat er veel sympathie is voor Jihadisme en Salafisme onder moslims.

  Je kunt niet iedere moslim in de gaten houden. En vele zullen nooit het achterste van hun tong laten zien.

  Dat blijkt uit vele onderzoeken.

  O.A.

  Moslimjongeren zijn radicaler en conservatiever dan hun ouders
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/17/invloed-ultraorthodoxe-moslims-in-moskee-groeit/

  En met de massa instroom van immigranten uit moslim landen ( die als het zo uitkomt christenen overboord zetten en laten verdrinken) zal het er niet beter op worden.

 6. Wachteres

  Meer dan de helft van de moslims heeft sympathie voor de IS.

  Logisch dat er vragen worden gezet of het wel verstandig is om moslims in bepaalde functies te benoemen.

 7. Trudy

  Dat is vragen om moeilijkheden om een moslim in het leger bij de douane en andere overheidsfuncties te zetten…..alleen maar om te laten zien dat er geen discriminatie is daarmee wel voor zorgend dat het land in gevaar is…

 8. Ruud562

  Adriaan, Wachteres, Trudy: 100% waarheid!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.