Utrecht wil illegale asielzoekers blijven opvangen op eigen manier

Rebellie tegen het kabinet.

Wie had anders verwacht? De gemeente Utrecht weigert pertinent mee te werken aan de nieuwe kabinetsregels voor een tijdelijke opvang voor illegale asielzoekers om ze vervolgens terug naar het land van herkomst te sturen. De stad wil illegalen op een eigen manier blijven opvangen. Dit zeggen ze over de nieuwe regels:

Die vormen “geen sluitende aanpak” en zijn daarom “niet uitvoerbaar”, laat de gemeente woensdagavond weten. Utrecht concludeert met de woorden: “Wij zetten ons huidige beleid voort.”

Utrecht biedt uitgeprocedeerde vreemdelingen bed, bad en brood, net als veel andere gemeenten in Nederland. Die opvang is veel royaler dan het kabinet nog wil toelaten in de vijf grote steden en Ter Apel.

De gemeente zegt ook: “Wij vinden het niet humaan (uitgeprocedeerde) asielzoekers ‘op straat te zetten’, nog los van eventuele risico’s op het terrein van openbare orde en veiligheid.” Dit getouwtrek over wat er nou wel en niet moet gebeuren en welke rol gemeenten hebben gaat nog wel even door.

Ik verwacht eerlijk gezegd dat het kabinet zijn grip aan het verliezen is op de lokale politiek met deze nieuwe regels. Het kabinet straalt geen gezag uit. De ene na de andere gemeente zal in de media aankondigen gewoon op de oude voet door te gaan met de opvang van illegale asielzoekers.

En daar heeft het kabinet dan dagenlang over vergaderd. Je vraagt je af of ze niet beter de stekker uit het kabinet hadden moeten trekken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. halo1

  Dit bedoel ik nou met NL=(nog wel) semi-anarchie!

 2. van Urk

  Laten ze, als ze toch voor moraalridder willen gaan spelen, meteen ook maar een deel aan Bulgaarse en Roemeense bedelaars uit Zweden gaan opvangen wat in dat land na de asielzoekers ook de spuigaten begint uit te komen!

 3. Bromsnor

  Zowel het EU beleid als het landelijke en gemeentelijk beleid is een “uitnodiging” aan immigranten om te blijven komen naar Europa (Nederland)

  En dus zullen ieder jaar meer immigranten de oversteek wagen naar het “beloofde land”.

  Immers eenmaal in Europa hoeven ze praktisch gezien niet meer weg of ze nu legaal of illegaal hier zijn en worden verzorgd op kosten van de belastingbetaler. Het is dan gewoon wachten op het volgende generaal pardon.

  En aangezien verreweg de meeste immigranten moslims zijn brengt dat problemen met zich mee die niet meer beheersbaar zijn en Europa fundamenteel zullen veranderen via de demografische veranderingen die massa immigratie met zich meebrengt.

  Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994047/Muslim-Europe-the-demographic-time-bomb-transforming-our-continent.html

  Ik denk dat het te laat is en dat het schip niet meer te keren is; zeker niet met de huidige bestuurders en media die ook immigratie promoot.

  1. Simon Brouwenstein

   Bromsnor vond een leugenachtig islamofobe bron die zijn grootste angsten bevestigt. Het zal zijn gevoel voor veiligheid niet vergroten maar neemt wel cognitieve dissonantie weg. Dat is dan weer meegenomen.

   1. toetssteen

    Als het is zoals u zegt,( wat niet het geval is, want de Daily Telegraph staat niet echt bekend als leugenachtig of islamofoob (wat een dwaze term is, maar dat terzijde)) komt u dan niet met een bron die e.e.a. weerleggen. Als ik u zo lees, moet dat toch een heel simpele opgave zijn.

    En nee, niet die link naar die afgekloven site die gemakshalve de hier geboren tweede generatie en de derde generatie (maar wel met tweede nationaliteit) onderbrengt bij de autochtonen waardoor het lijkt alsof de Abrahams en de Sarah’s aan de tweede leg zijn gegaan.

 4. Nicky

  @Simonstein; leuter!

  @Bromsnor; ja Nederland vakantieland, en Utrecht zijn pretpark met bonus entree.
  Links heeft het ook daar weer ‘voor elkaar’… om ook die eens mooie stad nog meer naar de knoppen te helpen. Wat een ander geluid vanuit Rotterdam, waar Eerdmans opbouwend werk doet.

 5. Maaike

  Gelukkig hanteert Utrecht de menselijke maat.

  1. Theo345

   Als de rechtspraak tot een oordeel komt waar juridisch niets meer aan te veranderen is kan je altijd nog zeggen dat de beslissing ‘inhumaan’ is.
   Maar waar staat geschreven dat je een ‘inhumaan’ geachte rechterlijke uitspraak maar naast je neer moet leggen?
   Wat is toch de logica die aan asielzoekers vrijheden geeft die wij onszelf niet toestaan?

  2. LantR.fant

   Het is maar wat je menselijke maat noemt. Het zijn mensen die dus geen recht hebben om hier te blijven. En als er maar genoeg van weigeren om te vertrekken komt vanzelf het moment dat er voor de echte asielzoekers geen plaats meer is.

   Bovendien: Waarom mag een uitgeprocedeerde asielzoeker wel de wet overtreden en ik niet?

  3. Gielah

   Als voor u ‘menselijk’ ongeveer hetzelfde is als idioot, contra-productief, wetteloosheid bevorderend… de samenleving in gevaar brengend… onlogisch en aanzuigend… dan hebt u misschien wel een héél klein beetje gelijk.

  4. toetssteen

   @Maaike
   De menselijke maat hè. Weet u dat er inmiddels mensen de straat op zijn geschopt met zware psychische problemen om deze personen een onderdak te geven? Nee vermoed ik spontaan.

 6. vermoedelijk

  Ook in Arnhem staat het college en de raad boven de wet. De vraag is of ze het nu ook van inwoners toe zullen staan om gemeentelijke regels te overtreden.

 7. -bart-

  Houd toch op met alles maar weg te zetten als islamfobie.
  Feit is dat vele zogenaamde vluchtelingen hier denken een beter leven te kunnen opbouwen.
  Deze vluchtelingen worden alleen die bendes in de val gelokt, en verdienen er grof geld aan.
  Het is een schande wat er gebeurt, en ik heb ook met deze mensen te doen want het zijn net zoals iedereen mensen met evenveel rechten op een toekomst zoals ieder ander, maar we kunnen als EU de stroom niet hier op gaan vangen.
  Je haalt deze mensen naar een continent waar de levensstandaard dusdanig afwijkt va waar ze vandaan komen dat je ze nooit meer terug krijgt naar het land van herkomst.

  Een uitgeprocedeerd persoon dient uiteraard een bed/brood en een bad te krijgen, maar dat geldt dan alleen tot aan het moment hij of zij zich in dit land mag bevinden.
  Als je hier uitgeprocedeerd bent en weg moet dan ga ik ervan uit dat alle middelen toegepast zijn en alle feiten gecontroleerd zijn dat een deze persoon terug kan naar het land van herkomst en dat er geen noodzaak is om hier te verblijven.
  Bedenk ook even dat degene die blijft hangen deze middelen onthoud van iemand die het wel nodig hebben.

  Dat ze met bootladingen vol hierheen komen zegt mij dat dit geen vluchtelingen meer zijn, die komen mondjesmaat en veelal onopvallend, deze mensen maken allemaal betaald een oversteek en hebben geen van allen een paspoort op zak.
  Een echte vluchteling is daar helemaal niet mee bezig, die is namelijk echt op de vlucht en denkt daar niet bij na.

 8. Antidotum

  Zo was er een aantal dagen geleden een interview met Frits Bolkenstein op tv.

  Hij gaf aan dat in den haag de wetten worden gemaakt, dus immigranten/vluchtelingen door de rechterlijke molen gaan en als de rechter besluit dat immigranten of vluchtelingen weg moeten naar het land van herkomst, dat moet worden uitgevoerd.

  Burgemeesters die zich daar niet aan houden, dienen hun ambt te worden gezet.

  Ik hoop dat deze uitspraak zal worden gehonoreerd.

  Kijk, dat is een visie naar mijn hart

 9. halo1

  De fout ligt al in het feit dat illegaliteit niet “strafbaar” is…de poort naar de anarchie. Alleen het dreigement de niet-weg-willers te executeren zou effectief zijn… het kost de eerste paar doden.. maar dan heb je de norm gesteld en gaan ze wel weg. Nu wordt de ellende in de wereld door links geinstrumentaliseerd voor softe linkse (rampen)-politiek.. het ziet er slecht uit.

 10. Wachteres

  “Houd toch op met alles maar weg te zetten als islamfobie”.

  Ach @Bart, dat is links. En vooral links met een ‘opdracht’.

  De linksen hebben [internationaal?] een cursus gevolgd en, omdat ze niet erg inventief zijn, is hen steeds maar weer en alleen maar verteld dat ze, als mensen het niet eens zijn met hun multiculti-ideaal en tegen hun vriendjes de islamisten te keer gaan, heel hard moeten roepen dat ze ‘islamofoob’ zijn.

  Dat maakt indruk, denken ze.

  Het woord ‘islamofobie’ is een uitvinding van het Iraanse theocratische regime, de vriendjes van links. Het wordt gebruikt als een wapen om mensen die tegen hen zijn de mond te snoeren.

  Op den duur wordt het gebruik ervan niet alleen ‘leeg’, dat is altijd het geval als je maar één tegenargument hebt en dat steeds maar weer gebruikt, maar ook erg irritant: Leeg en dom gaan logischerwijs altijd samen.

  Lees maar eens terug hoe vaak Jodocus het woord islamofobie heeft gebruikt.

  Hebben we Jodocus, pardon Simon, ooit gehoord over Christianofobie? Hij kan donders goed weten dat in Turkije, het land dat links ze dolgraag a.s.a.p bij de EU wil hebben, de christenen steeds meer worden weggevaagd.

  In het Ottomaanse rijk was nog ongeveer 30% van de bevolking, terwijl er heden ten dage minder dan 200.000 christenen in Turkije zijn.

  Getver …. wat islamofoob om zoiets te zeggen.

  En heb je Jodocus ooit iets horen zeggen, laat staan dat hij het afkeurt of zijn walging erover uitspreekt, over het feit dat de Joden, die hier al generaties lang wonen, gedwongen worden om Europa te verlaten sinds de islam het hier blijkbaar voor het zeggen heeft?

  Natuurlijk niet, want dat zou ‘islamofoob’ zijn.

  Ook het moslimgeweld [verkrachtingen en ander geweld] en de islamitische dictatuur die in verschillende landen in de EU [GB, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, om maar een paar landen te noemen] al duidelijk zichtbaar worden, mogen niet genoemd worden: Dat is ‘islamofoob’.

  Ondertussen is, alleen al door de hierboven beschreven gebeurtenissen, voor elk redelijk denkend wel duidelijk dat wij alle recht hebben en alle gelijk aan onze kant als wij ons zorgen maken over de immense instroom van mensen die leven in en dus komen uit een cultuur met barbaarse middeleeuwse opvattingen.

  Dankzij links zullen deze opvattingen steeds meer invloed krijgen in onze moderne maatschappij.
  Dat zien we al gebeuren.

  En natuurlijk wordt iedereen die daar niet van gediend is, omdat we blij zijn met onze vrije samenleving, als islamofoob betiteld.

  Weet je, islamofoob wordt zo langzamerhand een eretitel, omdat de term vereenzelvigd kan worden met opkomen voor je eigen cultuur en voor onze vrije westerse samenleving.

  Als zodanig ben ik er in elk geval trots op om ‘islamofoob’ genoemd te worden.

  1. Wachteres

   In het Ottomaanse rijk was nog 30% van de bevolking christen …

   1. Wachteres

    In Helmond wordt in een moskee door de imam al opgeroepen dat de moslims zich moeten afkeren van de democratie.Ongetwijfeld gebeurt dat ook in andere moskeeën.

    In GB gebeurt dat regelmatig en in Frankrijk zijn er al meer dan 750 stedelijke gebieden waar de islam het voor het zeggen heeft en waar het democratisch gehalte dus nul komma nul is.

    Net als in Zweden trouwens, waar ook al honderden ‘no-go areas’ zijn. Ook in Duitsland zijn zulke gebieden.

    Zijn we islamofoob als we daar niet van gediend zijn?

    Noorwegen heeft dergelijke fundamentalisten er al uitgeschopt.

 11. Wachteres

  Cognitieve dissonantie is een psychologische term voor de onaangename spanning die ontstaat bij het kennisnemen van feiten of opvattingen die strijdig zijn met een eigen overtuiging of mening, of bij gedrag dat strijdig is met de eigen overtuiging, waarden en normen’.

  ‘Cognitieve dissonantie’ een term die door Simon te pas en te onpas regelmatig wordt gebruikt om rechts in een hoekje te plaatsen.

  Jodocus, het is in heel Europa, zelfs in de hele westerse wereld ‘common knowledge’ dat, als er één richting last heeft van cognitieve dissonantie, dat links wel is.

  Iedereen die geen politiek correcte opvattingen heeft wordt in het hoekje van racist, fascist, nazi en jawel islamofoob geplaatst, omdat links wel erg veel moeite heeft met mensen die opvattingen hebben die strijdig zijn met de eigen overtuigingen en meningen.

  Het getuigt dus van weinig zelfkennis om die term tegen ons in de zetten en het gebruik ervan wordt om die reden, behalve het te pas en te onpas inzetten van de term, door jou wel erg belachelijk gemaakt.

 12. Wachteres

  http://personanongrata.nl/de-immorele-inhumane-linkse-socialistische-asieligheidsindustrie/

  De immorele inhumane linkse socialistische asieligheidsindustrie.

 13. rexm

  Vol is vol en de melk en honing is op.

 14. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?t=281&v=NTwOap7ohc4

  VIDEO Nigel Farage: “EU-asielplan vormt een bedreiging voor onze civilisatie”

 15. jack

  Met UTRECHT wordt bedoeld een samenraapsel van mensen, overwegend mannen, die van politiek hun beroep hebben gemaakt en hun financieel inkomen. Dus hun beroep! In dat beroep hebben opinies, meningen en overtuigingen van de Utrechtse bevolking geen groot belang. Het gaat om hun boterham, status en inkomen. Van deze mensen verstandig, weloverwogen en bovenal bevokingsbelang gericht gedrag te verlangen, is echt veel en veel te veel. Bedenk dit alstublieft.
  Als het voor hun uitkomt (goed overkomen in de media, menschlieb en “rechtvaardig”) dan volgen ze de grootste wanen en idiotie. Al moeten ze de stad volstouwen met “vluchtelingen” of anderen zieligen, als het politiek lekker ligt, dan gebeurd het.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.