Mohammed-cartoonist Charlie Hebdo: ik ben het tekenen van Mohammed zat

Geen categorieapr 30 2015, 8:00
Radicale moslims versus vrijheid van meningsuiting: 1-0.
Dit is niet goed:
Renald Luzier, beter bekend als de cartoonist Luz, zegt dat hij stopt met het tekenen van de profeet Mohammed. De cartoonist deed dat veelvuldig voor het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo.
Cartoonist Luz is de man die bovenstaande Mohammed-cartoon maakte voor Charlie Hebdo na de verschrikkelijke terreuraanslagen in Parijs, waarbij de halve redactie werd vermoord door twee moslimterroristen. "Tout est pardonné," staat erboven. Alles is vergeven.
Luz legt zijn beslissing uit in een interview met een Frans cultureel tijdschrift: "Ik ben het zat, zoals ik ook het tekenen van Sarkozy zat ben. Ik ga hem niet mijn hele leven tekenen." Dat klinkt als een knieval voor de radicale moslims die niet willen dat hun profeet wordt afgebeeld.
Zelf ziet hij dat niet zo trouwens: "De terroristen hebben niet gewonnen. Ze hebben gewonnen als heel Frankrijk bang blijft." Dat laatste is sowieso waar. Bang zijn is niet goed. We moeten doorgaan met ons leven. Maar als je besluit te stoppen met het tekenen van Mohammed, dan geef je wel een signaal af.
De vrijheid van meningsuiting en persvrijheid moeten het afleggen tegen het radicale gedachtegoed van moslims die die twee fundamentele vrijheden haten. Als er geen terreuraanslagen waren geweest in Parijs, dan was de cartoonist ongetwijfeld gewoon doorgegaan met het tekenen van wie dan ook. Dat hij dat nu niet meer doet, zegt genoeg.
Radicale moslims versus vrijheid van meningsuiting: 1-0.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten