[VIDEO] Brutale overvallers met groot mes roven snackbar leeg, maar het wordt pas echt schokkend als je hoort hoe jong een van de daders is

Brutaal, brutaler, brutaalst.

Ouderen kunnen ontzettend veel klagen over ‘de jeugd van tegenwoordig’. Kinderen doen bijna niks goed in hun ogen. Maar in dit geval geef ik ze 100 procent gelijk. Snackbar Orion in Amsterdam-Noord is dit weekend voor de tweede keer overvallen, en één van de daders was piepjong. Houd je vast: hij was slechts 12 jaar oud. Een maand geleden was hij nog 11.

Ik hoor het je denken. Hoe is het mogelijk? Toen ík twaalf jaar was kreeg ik een paar gulden zakgeld per week en kocht ik een ijsje na het voetballen. De rest van de dag zat ik op school of thuis een computerspelletje te spelen. Waar is het misgegaan met dit kind? Hoe hard hebben zijn ouders gefaald bij de opvoeding (antwoord: heel hard)? Via RTL Nieuws:

Op de beelden is te zien dat een paar jongens zich op de kassa storten. Een van hen heeft een groot mes bij zich. Ze maken zo’n 150 euro buit.

Na de overval wordt één van de jongens door omstanders vastgehouden en overgedragen aan de politie. Hassan, die in de elektronicazaak naast de snackbar werkt, hoort volgens Het Parool hoe de eigenaresse van de snackbar alarm sloeg. Hij rent achter de vluchtende jongens aan en vat een van hen in de kraag. Dat overvallertje is vorige maand 12 geworden.

De snackbar werd in 2010 ook al overvallen. En eerder dit jaar werd er ook al ingebroken bij de eigenaren van de snackbar. Het echtpaar wil er het liefst zo snel mogelijk helemaal mee stoppen, aldus de 66-jarige Willie Heo tegen Het Parool. “Voor mijn eigen veiligheid, het is best angstig hoor.” Vaste klanten hebben hem bloemetjes gestuurd, maar “toch stop ik ermee. Ik ben 66 en mag met pensioen.”

Het is schandalig hoe deze hardwerkende mensen op het einde van hun werkzame leven kapot worden gemaakt door gespuis dat nooit heeft geleerd van andermans spullen af te blijven. Sneu, heel sneu. Ik zou zeggen: haal de komende weken eens een patatje bij snackbar Orion in Amsterdam-Noord, en geef ze een dikke fooi. Ze verdienen onze steun.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. Swieber

  Geen verrassing natuurlijk.

  Helaas blijven veel politici en media(!) “wegkijken” en degene die het waagt de feiten te benoemen word gedemoniseerd door de media en weggezet als “extreem rechts”.

  Jonge Marokkaanse criminelen moorden voor merkkleding

  “Een gewapende overval op klaarlichte dag is voor jonge criminelen bijna routine. ‘Even pinnen bij de juwelier,’ noemen ze dat.”

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/7/Jonge-Marokkaanse-criminelen-moorden-voor-merkkleding-1569457W/

 2. Viertel

  Maar het was wel ene Hassan die achter de crimineeltjes aan ging. Dat dan weer wel…

  1. LantR.fant

   Dat is de tragiek van de mislukte massaimmigratie. Voor elke goede Hassan -daar zijn er heel veel van- lopen 5 van deze foute Hassan’s rond.

   En dat komt vooral door onze correcte politici, die deze problemen blijven ontkennen en softe rechters die deze lieden min of meer carte blanche geven.

 3. Thoth

  Okay, Hassan mag voorlopig blijven tot hij ook een misdaad pleegt, maar de overvallers , tesamen met hun ouders, broers en zusters, moet het nederlandse paspoort worden ingetrokken en ze mogen terug het oorspronkelijke land waar ze vandaan zijn gekomen. Ik neem aan dat ze op een nieuwe moskee aan het wachten zijn, welnu, dat gaat nu niet voor jullie. Alleen is het nu wachten tot de PVV aan de macht is, want op D’66, PvdA en GL moeten we niets van verwachten.
  .

 4. van Urk

  Moesten die knaapjes niet naar school,spelen of bij hun ouders thuis gaan zitten? Dit is het resultaat van links gepamper en straks als ze ouder zijn, gaan ze meedoen op Jihad en dan komen de vraagtekens naar boven bij links politiek!

  1. Wachteres

   Welnee, @van Urk. Kwamen er maar vraagtekens boven bij links.

   Als het te bar wordt, dan krijgt Wilders de schuld.

   Of er moet geld komen voor een opleiding en nog meer uitkeringen.

 5. W.H.J. Reiss

  Misschien zijn de 4 wel op excursie geweest bij buurtwachter SamSom. Hij vertelde over dit soort types, dat ze een etnisch monopoly hadden op geweldsdelicten ! Moordenaars en straatrover de toekomst van de PvdA !

 6. Hans_VS

  En als nu wapen eigendom in NL niet verboden was geweest…

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.