Een gewonde hond veroorzaakt bijna een auto-ongeluk. Maar dan gebeurt er iets heel moois

Een gewonde pitbull loopt op de autoweg, richting een drukke snelweg. Hij had een enorm auto-ongeluk kunnen veroorzaken, maar dankzij een paar dierenliefhebbers werd deze gevaarlijke situatie aanleiding voor iets heel moois. 

Een loslopende hond op de snelweg. Een regelrechte nachtmerrie. Zo’n hond kan immers vreselijke verkeersongelukken veroorzaken, waarbij niet alleen de hond zelf maar ook automobilisten slachtoffer van kunnen worden. Maar toen Eldad Hagar van Hope for Paws een melding kreeg van een hond op de weg, raakte hij niet in paniek. Integendeel, hij maakte juist van de gelegenheid gebruik om iets fantastisch te doen.

Screen Shot 2015-05-26 at 21.04.56

Eldad reed vliegensvlug met zijn auto naar de plek waar de hond rondliep. Inderdaad, midden op de autoweg, richting de oprit van de snelweg. Hij wist het dier naar de geparkeerde auto van enkele oplettende voorbijgangers te lokken. Al snel bleek dat het om een gewonde hond ging, die bovendien zeer schuw was. Eldad wist het vertrouwen van de hond te winnen, lijnde hem aan en droeg hem naar zijn auto.

Screen Shot 2015-05-26 at 21.06.53

Wat een schatje! Eldad gaf de pitbull, die door zijn vorige baasjes duidelijk zwaar verwaarloosd was, een naam: Tyrion. Hoewel Tyrion al vlug op zijn gemak leek bij zijn redder, was het duidelijk dat hij naar de dierenarts moest. Hij zat onder de teken en had bovendien een lelijke infectie bij zijn bek.

Screen Shot 2015-05-26 at 21.07.54

Voor de dierenredder was dit niet teveel gevraagd: hij reed snel met Tyrion naar de dierenarts, waar de jonge pitbull helemaal werd opgelapt. Na een paar dagen kwispelde hij alweer met zijn staart, en toen Eldad hem kwam ophalen, begroette Tyrion hem vrolijk blaffend.

Screen Shot 2015-05-26 at 21.14.34

Al snel was Tyrion een gelukkigere hond dan hij waarschijnlijk ooit geweest was. In afwachting van een gezin dat hem permanent wil adopteren, woont hij op de Hope Ranch. Dat is het verblijf van Hope for Paws, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde honden.

Screen Shot 2015-05-26 at 21.14.00 

Kijk toch eens hoe vrolijk hij daar in het gras speelt! Dat is geen vergelijk met het zielige hoopje hond dat eerder op die autoweg rondliep. Eldad heeft trouwens niet alleen het leven van deze hond gered, hij heeft ook een vreselijk auto-ongeluk voorkomen! Je moet er niet aan denken, wat er had kunnen gebeuren als Tyrion de snelweg was opgerend… Een echte held dus, die Eldad! Op zijn website schrijft hij het volgende:

Pets are not items that can be thrown away or exchanged for younger models. Animals are sentient beings who feel pain, love, joy, mourning, and loss.  These valuable creatures help us whether it is assisting the blind or finding people under the rubble from an earthquake.  They help us in times of war and during human catastrophes.

En zo is het. Honden zijn geen voorwerpen, maar echte mensenvrienden die waardevolle taken voor ons verrichten en ook nog eens heel lief zijn. Bekijk het volledige verhaal van Tyrion in deze hartverwarmende video.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.