Gemist? Bekijk het optreden van Hans Teeuwen bij Festival van het Vrije Woord: ‘Zo! De kop is eraf!’

Kon je er zelf niet bij zijn op 2 mei? Dan biedt deze video uitkomst!

Hans Teeuwen is nog altijd een van de beste cabaretiers van Nederland als je het mij vraagt. Niet elke sketch uit zijn oeuvre is even briljant, maar zijn strijd voor het vrije woord steun ik 100 procent. Hij was een van de sprekers bij het extreem zwaar beveiligde Festival van het Vrije Woord in De Balie in Amsterdam twee dagen geleden.

Voor wie er niet bij kon zijn – vanwege het beperkte aantal kaartjes of omdat je je niet senang voelde bij het idee om in één gebouw met de ernstig bedreigde cartoonist Kurt Westergaard te zijn – heeft De Balie een video online gezet van het feest. Hieronder het optreden van Teeuwen, via Dumpert (kijken verplicht, als je de vrijheid van meningsuiting op prijs stelt):

En voor wie is geïnteresseerd in nog meer videobeelden van het Vrijheidsfestival:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Teun

  Eindelijk na jaren eens gelachen op 4 mei om 20 uur.
  Deze dosis tegengif tegen de jaarlijkse braafheid had echt even nodig.

 2. Nicky

  Ik zelf heb het bijna 8 minuten (de helft?) nog eens een keer geprobeerd met deze knetterende, Godloze viezerik. Nee voorlopig niet meer dus.

  Wat een niveauverschil met bijv. Toon Hermans, Godfried Bomans…

  DAT kunnen ze niet meer in deze tijd van teveel verdorven geesten die nog brood hierin proberen te verdienen.

  1. Anna

   Nicky. Hans Teeuwen laat zien via cabaret hoe “verdorven geesten” ons verworven vrije woord aan de galg hangen.

 3. Anna

  Hans verwoordt met gebruik van cabaret wat er zich afspeelt in de wereld. Hij toont het niveau van de Vrije Woord ontnemers. Hans je moed is sterker dan ooit. Laffe PEN schrijvers en “elite” lieten het afweten die roepen, MAAR.

 4. Ruud562

  Dat anno 2015 cabaretiers moed (en wellicht beveiliging) nodig hebben, dat moet toch onvoorstelbaar zijn. Zullen wij straks in het mes vallen dat door de democratie is gekeerd? Of zal het tij nog kunnen worden gekeerd zodat onze (klein)kinderen nog in vrijheid kunnen leven, vrijheid zonder (censuur)beperkingen?

 5. Beukman

  Ha! Hilarisch optreden van HT.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.