Iran verbiedt 'homoseksuele' en 'duivelse' kapsels

Geen categoriemei 08 2015, 15:00
Jongeren zijn strafbaar als ze een hip kapsel dragen.
Een paar dagen geleden nog zei de Iraanse president Hassan Rohani dat vrijheid en islam niet tegenstrijdig zijn. Maar vandaag laat het Iraanse regime maar weer eens zien dat die stelling van Rohani niet helemaal klopt.
Het is voortaan verboden voor Iraanse jongeren om met hippe en 'homoseksuele' kapsels (wat dat dan ook moge zijn) te lopen. Om het even te illustreren: het is afgelopen met onder andere het soort kapsels dat de twee Iraanse jongens hierboven op de foto hebben.
En dat is nog niet alles. Ook opvallende tatoeages en een zonnebankbruine huidskleur zijn voortaan verboden. De reden: de 'westerse' stijl is vergelijkbaar met het verafgoden van de duivel en dat mag niet in de Islamitische Republiek.
Mostafa Govahi, voorzitter van de Iraanse kappersbond, vertelde maandag aan het Iraanse persbureau Isna dat "kapsels die de duivel aanbidden verboden zijn. Iedere kapperszaak die haren knipt in die stijl wordt grondig aangepakt en de vergunning zal worden afgenomen." Kappers die zijn aangesloten bij de bond hebben inmiddels een lijst ontvangen met haarstijlen voor mannen die wel zijn toegestaan.
Hier nog een voorbeeld van de voortaan verboden kapsels:
https://twitter.com/guardian/status/595629366186536960
Uiteraard zal een speciale zedenpolitie ervoor zorgen dat de kapsels ook echt nergens meer te vinden zijn in Iran. Iedereen die nog wel met zo'n kapsel rondloopt wordt erop aangesproken, en ook gestraft als ze niet luisteren. Vrijheid en islam zijn niet tegenstrijdig? In ieder geval wel in het orthodox-islamitische Iran.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten