Je gelooft niet wat je ziet als je naar deze man kijkt die de wereld beter maakt – met alleen een grasmaaier

Om de wereld te verbeteren hoef je geen miljoenen euro’s te doneren of een leven lang aan vrijwilligerswerk te doen – een dagje met de grasmaaier kan al meer dan voldoende zijn.

Tom Nardone is een zonderlinge verschijning: met een kogelvrij vest en een grasmaaier zoekt hij verlaten en verwilderde speelplaatsen op. Het kogelvrije vest vanwege het feit dat deze plaatsen helaas nog wel eens een gewelddadig incident kennen. Maar de grasmaaier is er om de plekken weer toonbaar te maken voor de wereld, zodat in deze parken weer kinderen gaan spelen in plaats van criminelen.

mower-gang_4En het heeft heel veel effect. Tom legt uit waarom ze het doen:

“Gemeentes vertellen ons niet welke parken ze wel en niet maaien.”

Dus gaat hij er iedere woensdagavond op uit om voor zichzelf, en zijn vriendenclub die zich de “Maaiersbende” noemt, grasvelden te zoeken in de buurt die hij kan maaien.

En dat doet hij niet zonder reden:

“We hebben gisteravond drie parken gedaan. Het gras kan tot boven de knieën groeien. Daar wil niemand door heenlopen. Je bent in een grote stad. Er kan zomaar een lichaam of een dode hond in liggen.”

Of het klusje vies is? Nou ja, wellicht. Maar wat Tom en zijn makkers er voor terugkrijgen is dat meer dan waard. Want iedere keer dat zo’n veldje gemaaid wordt, komen er onmiddellijk kinderen om te spelen.

“Het is awesome. Een onbeschrijflijk gevoel!”

Wat is het toch ongelooflijk mooi dat er nog mensen zijn als Tom en zijn Maaiersbende die ondanks alle gevaren tóch doorzetten en niet zullen rusten voordat deze wereld een mooiere plek is – inclusief keurig aangemaaide speelplaatsen voor onze toekomst!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Koos_Koets

    Toen wij kinderen waren vonden we hoog gras juist heel leuk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.