Na 15 seizoenen komt er een eind aan de grootste show van de 21e eeuw

Het is einde oefening voor Idols.

Onze vrienden van IJReview berichten dat het einde in zicht is voor American Idol, de talentenshow die gebaseerd is op onze eigen ‘Idols.’ Het vijftiende seizoen zal het laatste seizoen zijn.

American Idol is maar liefst acht jaar achter elkaar de meest bekeken show geweest van Amerika. Experts noemen het daarom “de grootste show van de 21e eeuw,” wat natuurlijk 100% klopt – hoewel er de komende jaren nog flink wat grote shows kunnen bijkomen.

Belangrijker is wellicht het andere succes van de show. American Idol heeft namelijk echt een paar supersterren voortgebracht.

Screen Shot 2015-05-12 at 10.07.29

De dame hierboven is Kelly Clarkson, winnares van drie Grammys en een heel scala andere prijzen. Zij was de ‘originele’ American Idol: winnares van het eerste seizoen.

Screen Shot 2015-05-12 at 10.09.02

Carrie Underwood brak ook door via American Idol. Sindsdien heeft ze maar liefst zeven Grammys gewonnen. Ja dat lees je goed: zeven. Dat is een ongelooflijke prestatie die bewijst dat ze al jaren aan de top staat… en dat allemaal dankzij Idol.

Screen Shot 2015-05-12 at 10.11.16

En hier is Jennifer Hudson, een Grammy winnares (voor haar debuutalbum) én een winnares van een Oscar én een Golden Globe vanwege haar acteerprestaties in “Dreamgirls.” Ook zij heeft haar carriere te danken aan American Idol – hoewel ze trouwens maar op de zevende plek eindigde.

Heel veel Amerikanen – en aspirant artiesten zeker – zullen het einde van American Idol betreuren, maar zij hoeven zich geen zorgen te maken; de afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat andere, heel goede talentenjachten bijgekomen, denk maar aan The Voice. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om nieuw talent te ontdekken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Pimsch

    ik gruw van het woord Idols

  2. Wachteres

    Geef het volk brood en spelen ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.