Hollywood-acteur heeft genoeg van 'heldje spelen' in films en doet iets ongelooflijks

Geen categoriemei 12 2015, 10:00
"Het is zo erg geworden dat ik ze van de aarde wil vegen."
De Britse acteur Michael Enright heeft in films gespeeld met enkele van de beroemdste sterren van Hollywood. Zo acteerde hij zij aan zij met Johnny Depp in "Pirates Of The Caribbean" en met Tom Cruise in "Knight And Day."
Twee maanden geleden besloten hij echter om zij aan zij te vechten met de grootste échte helden ter wereld.
Screen Shot 2015-05-12 at 10.36.56
De 51-jaar oude acteur is namelijk afgereisd naar Syrië om te vechten tegen ISIS.
Screen Shot 2015-05-12 at 10.37.52
Enright heeft zich bij de Koerdische vechters van de YPG gevoegd. Zij strijden al maanden tegen de extremisten van ISIS, maar kunnen alle mogelijke hulp gebruiken. Na de onthoofding van Westerling James Foley besloot Enright dat hij er genoeg van had en dat hij de Koerden actief zou steunen door zich bij hen te voegen.
Screen Shot 2015-05-12 at 10.39.32
Hoewel zijn huidige leven bijzonder gevaarlijk is heeft Enright het prima naar zijn zin. In een gesprek met de Britse krant The Daily Mail laat hij weten dat hij totaal geen heimwee heeft en dat hij maar wat trots is dat hij iets aan ISIS doet:
“No, I’m very happy to be here, to be doing something that I think will outlast me….IS [Islamic State/ISIS] are just an abomination. This is a call to humanity, it’s a call to everybody, to do whatever we can, in whatever way we can.”
Enright is al twee maanden in Syrië en is ondertussen een goed getrainde soldaat (voor hij naar Syrië afreisde had hij totaal geen ervaring in het leger). Hij slaapt samen met zijn vriendin Olga (een Kalashnikov) in een klein onderkomen, maar dat vindt hij prima. "Ik ben nu zover dat ik ze [ISIS dus] totaal van de aardbodem wil vegen." Dat hij daarvoor in nogal armoedige omstandigheden moet leven deert hem niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten