Nepal weer getroffen door zware aardbeving

Nepal is dinsdag opnieuw getroffen door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 7.4 op de schaal van Richter.

Na de hoofdschok kwam er een significante naschok van 5,6. De Telegraaf legt uit:

Het epicentrum van de aardschok lag bij Namche Bazar, in de buurt van de Mt. Everest, op een diepte van ruim 18 kilometer. De beving was zo sterk, dat hij is gevoeld in de Indiase hoofdstad New Delhi en Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh.

De aardbeving die het land een week geleden een geweldige klap gaf – waardoor er minstens 8.000 mensen zijn omgekomen – was 7,8 op de schaal van Richter. De aardbeving van vandaag is dus bijna net zo zwaar. Experts vrezen dan ook dat er nu vele gewonden en mogelijk zelfs doden bijkomen.

Inwoners van Kathmandu hebben gelukkig wél geleerd van de aardbeving van vorige week. In plaats van binnen te blijven zitten renden ze allemaal naar buiten zodat ze niet in de problemen zouden komen als hun woningen of bedrijven in elkaar zouden storten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. toetssteen

    Vreselijk, arme mensen.

    Overigens renden de meesten wel degelijk naar buiten, maar werden bedolven onder de instortende gebouwen. Veel mensen die gered zijn hadden zich verschanst bij zaken die wel een stootje konden verdragen.
    Die gebouwen in Kathmandu zijn niet aardbevingsproef, dus als je dicht op elkaar bouwt, en dat is het geval, dan zwaait zo’n gebouw niet mee, maar dondert voorover (of achterover).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.