Opnieuw bewijs opgedoken dat Rusland BUK-raket leverde aan separatisten

Geen categoriemei 16 2015, 12:00
Vlucht MH17 werd neergeschoten met een Russische BUK-raket.
Ontkennen kan niet meer: er komt steeds meer bewijs dat Rusland het BUK-raketsysteem heeft geleverd aan de pro-Russische separatisten in het Oosten van Oekraïne waarmee vlucht MH17 is neergeschoten.
De meeste mensen wisten dat al - alle bewijzen tot dusverre wijzen erop - maar er zijn nog altijd mensen die de Russische kant van het verhaal verdedigen. Die tijd is nu wel voorbij, lijkt me. Citaat:
Het Britse onderzoekscollectief voor burgerjournalistiek Bellingcat en de pro-Oekraïense organisatie InformNapalm zeggen de Russische eenheden te hebben achterhaald die betrokken waren bij het transport van de installatie naar Oekraïne.
Uit het nieuwe onderzoek blijkt onder meer dat twee transporteenheden van het Russische leger zomer vorig jaar betrokken waren bij het vervoer van militaire voertuigen, waaronder BUK-luchtafweersystemen, naar de grens met Oekraïne.
Ook ontdekten de onderzoekers van Bellingcat wie de chauffeurs precies waren die deel uitmaakten van het konvooi met de BUK-installatie. Volgens de onderzoekers werd het systeem in de nacht van 16 op 17 juli van Rusland via een landweggetje de grens over naar Oekraïne gebracht:
Vandaar zette het koers naar Donetsk, de stad die in handen is van de separatisten. Na het neerhalen van het toestel werd de BUK-installatie weer teruggestuurd naar Rusland.
Rusland blijft volhouden dat Oekraïne achter de aanslag zat. Niet echt sjiek. Het is beter als Rusland gewoon toegeeft dat ze dat BUK-systeem hebben geleverd waarmee de MH17 uit de lucht is geschoten. In het kader van eerlijkheid, transparantie en een fatsoenlijke afwikkeling van het MH17-dossier waar zoveel families nog altijd onder te lijden hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten