Religieuze geleerden Pakistan: zelfmoordaanslagen zijn niet-islamitisch

Geen categoriemei 18 2015, 19:00
Zouden de moslimterroristen van Al-Qaeda, de Taliban en ISIS luisteren?
Wie het nieuws een beetje volgt, krijgt al snel het idee dat zelfmoordaanslagen tot de kern van de (radicale) islam horen. Maar dat is helemaal niet waar, volgens ongeveer 200 religieuze geleerden uit Pakistan.
De Pakistaanse site Dawn.com schrijft dat de geleerden een decreet hebben gevaardigd waarin ze zeggen dat zelfmoordaanslagen onwettig zijn volgens de islamitische wet. Het is een reactie op de eindeloze reeks van zelfmoordaanslagen door islamitische terreurorganisaties als ISIS, de Taliban, Al-Qaeda, Boko Haram, et cetera:
The decree issued at a conference of ulema here on Sunday said the philosophy behind the self-styled Islamic State (IS), banned Tehreek-i-Taliban Pakistan, Al Qaeda, Boko Haram and other so-called jihadi outfits was misleading.
Such groups operated in an un-Islamic manner and their thinking was flawed because it was based on poor knowledge and ignorance, said the decree released to the media by Maulana Ziaul Haq Naqshbandi.
Volgens het decreet snappen de jihadi's niet wat de regels zijn voor de jihad en begrijpen ze ook niet dat het in de islam verboden is om in de naam van een sekte - wat de extremistisch soennitische terreurbeweging ISIS in feite is - tegenstanders te vermoorden. Oh, en moslims die gebedshuizen van niet-moslims aanvallen zijn de "ergste zondaars", want niet-moslims beschermen is verplicht in een islamitische staat, aldus het decreet.
Dat klinkt allemaal bemoedigend, maar ik denk dat er niet één terreurjihadi is die nu denkt: laat ik nu maar eens stoppen met het uitmoorden van mijn tegenstanders, of ze nou een andere stroming binnen de islam aanhangen of niet-moslim zijn. Ik denk dat het aantal zelfmoordaanslagen uit naam van de islam alleen maar zal toenemen met de aanwas van nieuwe jihadi's voor onder andere ISIS.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten