SGP begint grootschalige campagne tegen overspel

De boodschap: er is niks mis met trouw in relaties.

Dit is interessant, als je het mij vraagt. SGP-leider Kees van der Staaij zat gisteren in tv-programma De Wereld Draait Door om drie billboards te presenteren voor zijn campagne tegen overspel. Het publiek kan op de site www.ikgavoortrouw.nl kiezen voor het beste ontwerp. Er kan worden gekozen tussen deze drie ontwerpen (‘Overspel, het familiespel met alleen verliezers’, Bemin… Je gezin’ en ‘De rekening van overspel’):

overspel_sgp

De borden moeten straks langs snelwegen komen te staan. Ze worden volledig gefinancierd door private donaties, dus er komt geen cent subsidie aan te pas. Zoals de SGP zelf schrijft op de site voor trouw in relaties:

Nu er in politiek Den Haag niet over het beschermen van relaties gesproken kan worden, wil de SGP een maatschappelijk signaal geven, door een publiekscampagne. Via deze site wordt geld ingezameld voor een billboardcampagne.

Door middel van deze campagne wil de partij een positief geluid over liefde en trouw laten horen.

Via De Telegraaf:

De SGP keerde zich eerder tegen reclames voor vreemdgaan van vooral datingsites als Second Love. De partij zegt dat overspel veel schade en leed veroorzaakt. Van der Staaij benadrukte in de uitzending nogmaals dat het belangrijk is om te blijven investeren in je relatie. “Met deze campagne geven we stem aan de wens van veel mensen die graag een positief geluid willen horen over trouw.”

Van der Staaij legt in onderstaande video uit wat het idee achter de campagne is:

Ik denk dat er niks mis is met het aanmoedigen van trouw in relaties. Daar mag best wel wat meer aandacht voor komen nu er veel reclame wordt gemaakt voor datingsites waar getrouwde mannen en vrouwen terecht kunnen om vreemd te gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Nico

  Dit is een betere campagne dan de eerdere acties waarbij de SGP reclames wilde verbieden. Deze campagne richt zich op bewustworden en nadenken en woordt niet uit publieke middelen betaald.

  1. Willz

   Ze hadden die walchelijke reclames wél moeten verbieden.

 2. Dennis_WSPK

  Vreemdgaan is een ramp. Ik heb zelf een echtgenote gehad die dat deed en de ontwrichting van ons gezin is jaren later, ruim na de scheiding, nog merkbaar.

  De vreemganger overziet de gevolgen niet. Die denkt “Oh dat kan best even, niks mis mee !”. Dat is evenwel niet zo. De gevolgen zijn desastreus en voor mij is het een reden om nooit meer een relatie aan te gaan, dat staat voor mij vast. Als ik dit nog een keer moet doormaken….brrrr.

  Sites als “second love” mogen wat mij betreft snel verboden worden. Ze zetten aan tot vreemdgaan en dat kan hele gezinnen en zelfs families blijvend ontwrichten.

  Hulde voor de SGP-campagne !

  1. Wachteres

   Helemaal eens, Dennis.

   Als er reclame gemaakt mag worden voor overspel, dan is het een goede zaak dat de mensen bewust gemaakt worden van waar ze mee bezig zijn of gaan.

   Ik kan me voorstellen dat er situaties zijn waarin men beter kan gaan scheiden.

   Maar zo gemakkelijk als men tegenwoordig over een scheiding denkt:

   “We houden van elkaar, maar we gaan nu ieder onze eigen weg” en dat soort gezwets.

   Meestal zit er dan achter dat men iemand anders heeft gevonden en het gras aan de nadere kant van de heuvel …

   Best hoor, als men geen kinderen heeft, maar de kinderen zijn altijd de dupe van een scheiding.

  2. Willz

   Volledig mee eens Dennis.

 3. Simon Brouwenstein

  Overspel is altijd het gevolg van een zwak huwelijk en daarom is de partner altijd medeverantwoordelijke partij.

  1. Floris

   “Is ALTIJD een gevolg van”

   Wimpie, wimpie, wat ben je toch een simpele ziel! Kan je nu echt niet bedenken dat er ook andere oorzaken voor kunnen zijn?

   Zo’n uitspraak geeft echt aan hoe kortzichtig jouw denken is. Volgens vaste sjablonen, dogmatisch en zwart-wit. Zo hou je je wereldje wellicht overzichtelijk maar realistisch is het niet.

   Nog minder realistisch is je tweede opmerking, welke bovendien getuigt van een verstoord gevoel voor rechtvaardigheid. Er is er maar één die schuldig is aan bedrog en dat is de vreemdganger. De partner medeverantwoordelijk noemen is te bezopen voor woorden. Typisch linkse wartaal. Je bent ziek in je hoofd, man.

   1. Gielah

    Het is bovendien gemeen!

    Wordt je bedrogen door een vreemdgaande echtgenoot of echtgenote.. en dan is het ook nog eens mede jouw schúld!

    Het treffende bij veel vreemdgangers is, dat ze het in de volgende en de daaropvolgende en nog weer eens in een andere daarná komende relatie, nogal eens opnieuw doen… dat gesjoemel buiten de deur.
    Dat wil dus zeggen dat ze geen talent hebben voor monogamie.
    Het zit er gewoon niet in… bij hen.
    Ze raken verveeld… of het stiekeme trekt hen… en/of ze kunnen pas tevreden over zichzelf zijn als ze steeds opnieuw aan zichzelf kunnen bewijzen, hoe in trék ze toch wel zijn.
    Vele redenen dus.
    En die hebben dus alleen maar met henzélf te maken…
    want zóu de partner een monster zijn, met wie het leven een hél voor hen geworden zou zijn…
    dan zouden ze wel zijn gaan scheiden… toch?

    Maar nee…nee…. ze BLIJVEN… en ze eten mee en hun huis en was worden schoongehouden en ze hebben een fatsoenlijke facade.
    Ze bréken niet dapper… om daarná in vrijheid opnieuw te kunnen gaan beginnen…
    nee….ze gaan stiékem elders buurten.. met waarschijnlijk allerlei zielige verhalen, dat hun eigen echtgenote hen niet begrijpt of zo… wat vast en zeker ook klopt, in hun geval… want vreemdgangers verdiénen ook niet zoveel begrip.

    Kijk… met zo’n karakter kun je in feite maar één ding doen: vrijgezel blijven en dan heerlijk van relatie naar relatie springen… dat kun je dan tot je dood volhouden…. en het gemis aan huiselijk comfort en – gezelligheid wordt dan door de vrijheid, die zo iemand kennelijk broodnodig heeft, gecompenseerd.
    Maar vrije keuze!
    Moet kunnen!
    Niets aan de hand!

    1. Floris

     Niets aan toe te voegen, Gielah.

    2. Simon Brouwenstein

     “ze gaan stiékem elders buurten.. met waarschijnlijk allerlei zielige verhalen, dat hun eigen echtgenote hen niet begrijpt of zo… wat vast en zeker ook klopt, in hun geval… want vreemdgangers verdiénen ook niet zoveel begrip.”

     Een geestige cirkelredenering.

    3. Arachne

     Bij overspel zijn er 2 oorzaken:

     De overspelige neemt trouw zijn met een korrel zout. Veelal gebeurt dit voor het trouwen of samenwonen al.

     Afwijzing binnen de relatie. Dit kan op verschillende manieren. Het sluipt er nog wel eens in. In een dergelijke situatie, als deze lang (en ik bedoel lang) duurt, kan de ander openstaan (nog niet eens zelf op zoek gaan) naar aandacht/warmte. Dan is er m.i. sprake van een schuld bij beiden. In deze gevallen is herstel mogelijk als beiden bereid zijn om zich hiervoor in te zetten.

    4. Willz

     Helemaal gelijk, Gielah.
     Vreemdgaan is een keuze, een egoïstische keuze.

     1. Simon Brouwenstein

      Jij koos voor dit blog toch ook een nieuwe nickname, Floris en je gebruikte er voor verschillende fora toch ook meerdere?

      Vind je het niet prettiger dat ik je hier met de nickname aanspreek waarmee je je voorstelde?

   2. Simon Brouwenstein

    Wie is Wimpie?

    1. Floris

     Dat is die lelijkerd die jij elke ochtend in de spiegel ziet als je je staat te scheren.

     1. Simon Brouwenstein

      Nee, die heet Simon en dat is ook de enige naam waar mee aangesproken wil worden.

     2. Floris

      Aan wat jij wil heb ik lak, Ceder, Cypres, Graatsma, Danube, Gerrit B, Charles, Charlotte, Molenkamp, Jacobus, ABrander, Pater Fernandus, Eckhart, Stephen Dedalus, Ernst Quispel, Eekhoorntjeszijnlief,

      etc etc etc

     3. Simon Brouwenstein

      Jij koos voor dit blog toch ook een nieuwe nickname, Floris en je gebruikte er voor verschillende fora toch ook meerdere?

      Vind je het niet prettiger dat ik je hier met de nickname aanspreek waarmee je je voorstelde?

     4. Floris

      Ik gebruik inderdaad meerdere nicks, maar ik lieg daar niet over, Wim. Dat doe jij wel. Zie je het verschil?

   3. Willz

    ‘k Ben het volledig eens met je woorden, Floris
    Die liegende provocateur met z’n garnalenbrein hadden ze hier allang weg moeten trappen.

  2. LantR.fant

   Elk huwelijk heeft zijn sterkere tijden en zijn zwakkere tijden. En in mijn vertegenwoordigersvak maak ik ook wel mee dat er spontaan en soms zelfs acuut een zwakkere tijd in ons huwelijk gecreëerd wordt. Ofwel, de verleiding kan toch wel eens groot worden.
   Als ik daarvoor val kan je mijn echtgenote daar toch echt niet de schuld van geven.

   Afgezien van het feit dat adverteren voor vreemdgaan wel een vorm is van de kat op het spek binden.

   Of je moet voetballer zijn.

  3. Beukman

   @Simon
   Te kort door de bocht vind ik. Het huwelijk is misschien een tamelijk noodzakelijke constructie om een stabiel gezinsleven op te bouwen. Tegelijk kan het worden ervaren als een kunstmatige barrière tegen het ontwikkelen van relaties met anderen dan de eigen partner. Ik zie hier op z’n minst een onoplosbaar dilemma.

   1. Simon Brouwenstein

    Ja, het was wat te kort door de bocht.
    Waar het me om gaat is dat mensen het huwelijk vaak beschouwen als een contract waarin liefde als verplichting is opgenomen. Liefde is echter niet af te dwingen en hoogstens als een werkwoord te zien.
    De verontwaardiging van een huwelijkspartner die vaststelt dat de ander niet meer van hem of haar houdt is op de keper beschouwt onzin en kan daarom beter tot zelfreflectie aanzetten.

 4. ElHoussain

  SGP is goed bezig. Het is verontrustend dat hier geen aandacht aan besteedt wordt vauit den Haag.
  Niet mijn partij, maar ik kan ze absoluut geen ongelijk geven.

 5. AnnieJansz

  Wereldvreemde, campagne,

  Vreemdgaan en het uiteindelijke gevolg een scheiding die alleen verliezers kent.

  Zo kent een slecht huwelijk ook alleen maar verliezers.

  Soms is uit elkaar gaan verreweg de beste beslissing die je kunt nemen.

  Vreemd dat de SGP ons de maat wil nemen als weldenkende mensen

 6. Wachteres

  Geen huwelijk is perfect en als er dan iemand is die zichzelf en anderen een excuus geven om overspel te plegen, want ik heb een zwak huwelijk, dus jij bent ook schuldig, geeft dat aan, dat hij een flapdrol is.

  1. Wachteres

   een excuus geeft ..

   1. AnnieJansz

    Reden temeer om snel te scheiden…

    1. van Urk

     AnnieJanz@ Als het erop aan komt misschien wel al kunnen breuken ook weer hersteld worden. Daarom is het belangrijk om in het begin van je huwelijk het niet zo ver te laten komen of trouw dan niet zou ik maar zeggen.

  2. Simon Brouwenstein

   Vervelend dat je een zwak huwelijk hebt, Wachteres. Er is maar één advies: hard aan het werk om de relatie te verbeteren.

   1. Mowdes

    Simon, je moet beter lezen zij oppert een stelling, niets meer als minder.

    1. Wachteres

     Ik weiger nog antwoord te geven op dat gezwets van Simonus.

     1. Wachteres

      En @Mowdes …. ik ben dit jaar 50 jaar getrouwd …
      Wel reden voor een feestje, Nietwaar?

 7. Mowdes

  Hier spreekt een ervaringsdeskundige, zoals ze het tegenwoordig het noemen, van 75 jaar. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 6 jaar was, iets zit bij de ene meer in de genen dan bij de ander. Tot mijn 12 jaar waren ze aan touw trekken, met als touw mijn zuster en ik.Nu liggen op het kerkhof twee garven van elkaar en ik sta er elk jaar tussen en vraag me af “waarom”. Heb ze voordat ze pijp aan Maarten gaven, het wel eens gevraagd, Geen antwoord gekregen. En ik zal mijn vragen ook wel mee nemen op de reis met Maarten met de Pijp.

 8. Mart

  Jullie nieuwe landslieden hebben daar weinig moeite mee,ff ”ik verban je”zeggen, en op naar de volgende wip.
  Ga er aan wennen.

  1. Willz

   In veel islamische landen is, alleen voor mannen, het vreemdgaan (“tijdelijke (genots) huwelijk”) toegestaan.
   De duur van zo’n huwelijk kan bijv. een uur of langer zijn.Er moeten, bij de imam+getuigen, religieuze papieren worden ondertekend.

   M.i. is het gewoon legale islamitische hoererij.
   Wat een gotspe.

   Via onderstaande link kan men er iets meer over het tijdelijkee huwelijk lezen.
   http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=5920

   1. Simon Brouwenstein

    Toch knap dat we het gesprek weer op moslims wisten te brengen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.