Goed nieuws: consumenten geven weer meer geld uit dan een jaar geleden

Geen categoriemei 22 2015, 11:00
Wel zo prettig.
Er is weer goed nieuws als het gaat om de Nederlands economie:
Consumenten zien de toekomst steeds zonniger in. In de maand maart hebben ze 1,9 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in maart 2014, meldt het CBS vandaag. Verder is het vertrouwen van consumenten in mei licht toegenomen.
Ze hebben vooral meer besteed aan gas, huishoudelijke apparaten en woninginrichting.
Dat er meer geld aan gas is uitgegeven ten opzichte van een jaar geleden was onvermijdelijk, omdat maart dit jaar kouder was dan een jaar geleden. Maar het positieve aan dit verhaal is dat consumenten - mensen zoals jij en ik dus - meer geld zijn gaan uitgeven aan huishoudelijke apparaten en spullen voor de inrichting van het huis. En dat is niet alles:
Het CBS berichtte vorige week nog dat de winkels in woninginrichting in het eerste kwartaal de grootste omzetstijging in zeven jaar behaalde. Dat is in lijn met het herstel op de woningmarkt. Aan voedings- en genotmiddelen gaven consumenten 1,4 procent meer uit dan een jaar eerder.
Ten slotte gaven ze 0,8 procent meer uit aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en verzekeringen. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.
Ik ben dol op dit soort positieve berichten, omdat het laat zien dat we er met z'n allen weer voor gaan na jaren van economische depressie. We zijn weer bereid geld uit te geven. En ja, dat is wel zo prettig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten