Activisten willen Zwarte Piet veranderen tijdens landelijke intocht Meppel

Activisten willen Zwarte Piet veranderen tijdens landelijke intocht Meppel

De Zwarte Pieten moeten allemaal andere kleuren krijgen.

Je kon er de klok op gelijk zetten. Slechts een dag na de aankondiging dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten dit jaar aankomen in het Drentse Meppel is er een actiegroep opgestaan die ervoor gaat zorgen dat de Zwarte Pieten tijdens de intocht verschillende kleuren krijgen. Via DvhN:

Dick Strijk: "Prachtig dat de Sint dit jaar naar Meppel komt. Dit moet natuurlijk wel op een fatsoenlijke manier. Er komt een actiegroep om de Pieten meer kleuren te laten hebben.''

Het oud-raadslid Strijk zegt hierover contact te hebben gehad met documentairemaakster Sunny Bergman. Zij leidde vorig jaar de strijd tegen Zwarte Piet met bekend tegenstander van Zwarte Piet Quincy Dario. In Goude leidde dit tijdens de intocht tot rellen.

Hoe ze ervoor gaan zorgen dat de Zwarte Pieten allemaal een andere kleur krijgen is nog niet bekend, maar het lijkt me, gezien de recente geschiedenis van anti-Zwarte Piet-activisten, niet waarschijnlijk dat het blijft bij een brave brief aan de burgemeester.

Kunnen we dit jaar niet gewoon normaal doen en het Sinterklaasfeest groots vieren zoals we altijd hebben gedaan? Laat het weer een feest zijn waar alle kinderen van Nederland aan mee kunnen doen, zonder dat er meteen weer ruzie wordt gemaakt over de kleur van de hulpjes van Sinterklaas.

Die kinderen maken zich daar echt niet druk over. Die zien Zwarte Piet en denken: hoera, cadeautjes! Waren de volwassenen van tegenwoordig die zo'n moeite hebben met Zwarte Piet ook maar net zo kleurenblind als de Nederlandse kinderen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Zwarte Piet Sinterklaas Meppel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties