Ex-spionnen Noord-Korea doen boekje open over spionagepraktijken

Ex-spionnen Noord-Korea doen boekje open over spionagepraktijken

Hele families worden geëxecuteerd.

Noord-Korea is een communistische dictatuur waar één man het voor het zeggen heeft: Kim Jong-un. Hij probeert met propaganda te laten zien hoe fantastisch zijn land wel niet is. Wat we dan te zien krijgen is voorbeeldstad Pyongyang, waar de inwoners net genoeg te eten krijgen en net genoeg elektriciteit hebben om de dag door te brengen.

Maar wat we niet te zien krijgen, zijn de concentratiekampen waar tienduizenden Noord-Koreanen vastzitten omdat ze een andere mening hebben of omdat ze toevallig de verkeerde achternaam hebben. Die Noord-Koreanen moeten in die kampen werken tot ze overlijden van de honger en dorst. Of ze worden gemarteld, verkracht, en zelfs geëxecuteerd.

Dat gebeurt allemaal op grote schaal. Er komen steeds meer verhalen naar buiten over de verschrikkelijke praktijken. Twee Noord-Koreanen die beweren dat ze als spion hebben gewerkt voor het land hebben aan CNN uitgelegd hoe dat dan precies in zijn werk ging, die spionage. Een van de mannen werd in Zuid-Korea betrapt. Vervolgens werd zijn hele familie in Noord-Korea geëxecuteerd.

CNN heeft niet na kunnen gaan in hoeverre de mannen de waarheid spreken. Kim Dong-shik zegt dat hij werd uitgekozen om spion te worden toen hij nog op de middelbare school zat. In vier jaar leerde hij onder meer verschillende vechtsporten, duiken, hoe hij moest schieten en hoe hij om moest gaan met explosieven.

Kim had verschillende missies in Zuid-Korea. In 1995 werd hij daar neergeschoten. De spionnen werd geleerd om zelfmoord te plegen als ze werden gepakt, stelt Kim. Dat lukte hem niet.

Over de hele wereld zijn spionnen actief voor Noord-Korea. In de VS alleen al lopen er honderden rond volgens een van de twee ex-spionnen. De spionnen worden enorm verwend als ze terugkomen naar Noord-Korea en worden hetzelfde behandeld als generalen uit het leger, zo belangrijk zijn ze voor Kim Jong-un om zijn dictatuur in stand te houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
spionage communisme Noord-Korea

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties