SGP begint grootschalige campagne tegen overspel

SGP begint grootschalige campagne tegen overspel

De boodschap: er is niks mis met trouw in relaties.

Dit is interessant, als je het mij vraagt. SGP-leider Kees van der Staaij zat gisteren in tv-programma De Wereld Draait Door om drie billboards te presenteren voor zijn campagne tegen overspel. Het publiek kan op de site www.ikgavoortrouw.nl kiezen voor het beste ontwerp. Er kan worden gekozen tussen deze drie ontwerpen ('Overspel, het familiespel met alleen verliezers', Bemin... Je gezin' en 'De rekening van overspel'):

overspel_sgp

De borden moeten straks langs snelwegen komen te staan. Ze worden volledig gefinancierd door private donaties, dus er komt geen cent subsidie aan te pas. Zoals de SGP zelf schrijft op de site voor trouw in relaties:

Nu er in politiek Den Haag niet over het beschermen van relaties gesproken kan worden, wil de SGP een maatschappelijk signaal geven, door een publiekscampagne. Via deze site wordt geld ingezameld voor een billboardcampagne.

Door middel van deze campagne wil de partij een positief geluid over liefde en trouw laten horen.

Via De Telegraaf:

De SGP keerde zich eerder tegen reclames voor vreemdgaan van vooral datingsites als Second Love. De partij zegt dat overspel veel schade en leed veroorzaakt. Van der Staaij benadrukte in de uitzending nogmaals dat het belangrijk is om te blijven investeren in je relatie. "Met deze campagne geven we stem aan de wens van veel mensen die graag een positief geluid willen horen over trouw."

Van der Staaij legt in onderstaande video uit wat het idee achter de campagne is:

Ik denk dat er niks mis is met het aanmoedigen van trouw in relaties. Daar mag best wel wat meer aandacht voor komen nu er veel reclame wordt gemaakt voor datingsites waar getrouwde mannen en vrouwen terecht kunnen om vreemd te gaan.

Lees meer over:
SGP Trouw huwelijk familie overspel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties