Weer Russische bommenwerpers gespot in Europa

Geen categoriemei 22 2015, 9:00
Zweedse straaljagers moesten de Russen onderscheppen boven de Baltische Zee.
Het houdt maar niet op met de Russische agressie. Ze hebben de Krim bezet, ze zijn actief in Oost-Oekraïne en ze sturen steeds vaker bommenwerpers en marineschepen naar Europa. Nu zijn er weer twee Russische Tupolev TU-22M-bommenwerpers gespot boven de Baltische Zee.
De Zweedse luchtmacht heeft straaljagers moeten inzetten om ze te onderscheppen; ze werden namelijk gespot bij het Zuid-Zweedse eilandje Oland. Via de Volkskrant:
Sverker Goranson, de bevelhebber van het Zweedse leger, zei dat het incident 'een duidelijke indicatie' was van de activiteiten van het Russische leger in de regio en 'een duidelijk signaal aan de wereld'.
Het is inderdaad een duidelijk signaal aan de wereld. De Russen zijn ergens mee bezig. Nu is Zweden geen NAVO-lid, maar na dit soort acties van Rusland zou je denken dat het wel tijd wordt dat het land een keer lid wordt in de komende jaren.
Hoe dan ook, Zweden doet in ieder geval deze maand mee met een NAVO-oefening in de Noordzee. De Russen zijn daar uiteraard niet blij mee. Maar wat kan het ons schelen waar de Russen al dan niet vrolijk van worden? Wij moeten ons territorium bewaken.
ISIS is een grote bedreiging voor ons, maar Rusland is dat net zo goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten