Weer Russische bommenwerpers gespot in Europa

Weer Russische bommenwerpers gespot in Europa

Zweedse straaljagers moesten de Russen onderscheppen boven de Baltische Zee.

Het houdt maar niet op met de Russische agressie. Ze hebben de Krim bezet, ze zijn actief in Oost-Oekraïne en ze sturen steeds vaker bommenwerpers en marineschepen naar Europa. Nu zijn er weer twee Russische Tupolev TU-22M-bommenwerpers gespot boven de Baltische Zee.

De Zweedse luchtmacht heeft straaljagers moeten inzetten om ze te onderscheppen; ze werden namelijk gespot bij het Zuid-Zweedse eilandje Oland. Via de Volkskrant:

Sverker Goranson, de bevelhebber van het Zweedse leger, zei dat het incident 'een duidelijke indicatie' was van de activiteiten van het Russische leger in de regio en 'een duidelijk signaal aan de wereld'.

Het is inderdaad een duidelijk signaal aan de wereld. De Russen zijn ergens mee bezig. Nu is Zweden geen NAVO-lid, maar na dit soort acties van Rusland zou je denken dat het wel tijd wordt dat het land een keer lid wordt in de komende jaren.

Hoe dan ook, Zweden doet in ieder geval deze maand mee met een NAVO-oefening in de Noordzee. De Russen zijn daar uiteraard niet blij mee. Maar wat kan het ons schelen waar de Russen al dan niet vrolijk van worden? Wij moeten ons territorium bewaken.

ISIS is een grote bedreiging voor ons, maar Rusland is dat net zo goed.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Rusland NAVO Zweden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties