[VIDEO] ‘Kent u dyslectische wetenschappers?’, vraagt klein meisje aan een wereldberoemde wetenschapper. Zijn antwoord zal je verbazen

Astronoom en wetenschapsguru Neil deGrasse Tyson is een grote held. Zie hier waarom.

Op een forum voor de wetenschap stapt ineens een klein, dapper meisje naar voren. Het is de 8-jarige Lois die heel graag van de wereldberoemde Neil deGrasse Tyson wil weten of er in z’n omgeving ook mensen met autisme rondlopen. Nu had de man best kunnen volstaan met een kort en krachtig antwoord, maar dan kennen jullie de astronoom Neil deGrasse Tyson nog niet.

De befaamde wetenschapper neemt uitgebreid de tijd om het moedige kleine meisje te woord te staan en legt uit dat ja, inderdaad, hij kent een hoop mensen met aandoeningen. Hij gaat het hele rijtje af: ADHD, ADD, autisme, dyscalculie…. En dan legt deGrasse Tyson uit dat het niet alleen mogelijk is om een succesvolle wetenschapper te worden als je één van die dingen hebt. Nee: bijna z’n hele personeelsbestand bestaat uit mensen die zich ergens in het autistische spectrum bevinden of dyslectisch zijn.

Kan je dus een succesvol leven leiden ondanks dat je dyslectisch of autistisch bent? Nou en of!

Kijk zelf maar:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.