Vrijheid en verval

Ondanks dat we in Nederland vrijheid hebben, moeten we niet gemakzuchtig worden. Onze vrijheid ligt constant onder vuur.

Op 4 en 5 mei 2015 herdachten Nederlanders de bevrijding en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Commandant der strijdkrachten Tom Middendorp riep bij het traditionele bevrijdingsdefilé in Wageningen op om niet enkel op 5 mei aan vrijheid te denken: “Als samenleving en individu kunnen we daar elke dag aan bijdragen, door onze stem te laten horen en elkaar te respecteren.” Marc de Natris, voorzitter van de marineofficierenkoepel KVMO, schrijft in een opiniestuk over het “moreel verval” van onze natie. “Militairen mogen niet meer in het openbaar hun uniform dragen, omdat het vandaag de dag te gevaarlijk is om je als militair in het openbaar te vertonen. Het is toch ongelofelijk dat we dat als maatschappij accepteren.” Denk aan de Britse militair Lee Rigby, die in mei 2013 op klaarlichte dag werd onthoofd in Londen door Michael Adebolajo, die volgens de Daily Telegraph daarbij Allah noemde en de Koran aanhaalde.

De marineofficier noemt verder de vele mishandelingen in het openbaar vervoer. Ook ambulancemedewerkers, brandweerlieden en politieagenten worden wel tegengewerkt door gewelddadige omstanders. “Kennelijk is dat de som van zeventig jaar vrijheid.” Als er werkelijk een toestand van moreel verval is, dan moeten we eerst kijken naar de wijze waarop ons land geleid wordt. “De volgende conclusie is gewettigd: zolang de materie niet verdorven is, richten onlusten en andere conflictsituaties geen schade aan; maar als ze wel verdorven is, helpen deugdelijke wetten niet . . . Want zoals een goede mentaliteit voor haar voortbestaan wetten behoeft, zo is voor de naleving van wetten een goede mentaliteit onontbeerlijk.” Wat Machiavelli in zijn Discorsi (2007, 148-9) schrijft is dat als een landsbestuur het verkeerde voorbeeld geeft, het morele weefsel van de samenleving ziek wordt.

En dit verkeerde voorbeeld is er zeker. Zo oordeelde een commissie onder Job Cohen recentelijk dat Justitie-ambtenaar Yasmina Haifi, die twitterde dat ISIS een “zionistisch complot” is, niet ontslagen mag worden. Ook de ‘bed bad en brood’ discussie is tekenend. Al acht jaar geleden legde het generaal pardon vast dat de gemeentelijke opvang van illegalen moest stoppen. Recentelijk brak de PvdA het dossier open. Men sloot een compromis met regeringspartner VVD en nu wordt opnieuw gemarchandeerd. Mensen hebben alle instituten doorlopen en de conclusie is: ze moeten terug. Vervolgens spannen activisten zich in om dat te verhinderen, met politieke ruggensteun van de PvdA. Dit komt neer op het ondermijnen van de rule of law. Ook de zaak Sterlina P geeft verkeerde signalen af – deze “jihadbruid” werd teruggehaald uit de Islamitische Staat en door justitie in een safehouse geplaatst. Eind maart berichtten media echter dat zij het safehouse ontvluchtte en zich opnieuw bij radicalen voegde. Al eerder las ik interviews met jihadbruiden in een krant. “Mijn man werkt voor het leger en krijgt gewoon betaald. Alleen dan zonder alle rompslomp die je in Nederland hebt.” Terwijl haar man aan het vechten was wijdde ze haar dag aan Amerikaanse soapseries. Men vraagt zich af wat ons land er mee wint om deze mensen terug te halen.

Moreel verval is een sluipend gif, schrijft Machiavelli, dat zeer subtiel het maatschappelijk lichaam binnensijpelt. De legerofficieren hebben misschien een punt: gezien de aanslag op Charlie Hebdo (Frankrijk) en recentelijk in Denemarken en Texas kan ook in Nederland de vlam in de pan slaan. Maar is het niet al eerder begonnen? Liet het leger van zich horen toen Pim Fortuyn voor het oog van de natie door Marcel van Dam werd uitgemaakt voor “buitengewoon minderwaardig mens”? Want daarmee werd de precedent gezet. En toen Theo van Gogh even later werd vermoord? Alle vrije creatievelingen die toen riepen “ik ben Theo” zijn voor de zekerheid zichzelf gaan censureren. Dat begon al de volgende dag, want toen een kunstenaar in Rotterdam een engel op de voorgevel van Theo’s atelier schilderde liet de burgermeester die afbeelding verwijderen. Inmiddels kunnen we eigenlijk alleen nog “de-escaleren”, waarmee feitelijk het pad van de geleidelijke aanpassing wordt gekozen.

Veel is terug te voeren op de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een ‘Euro-Arabische Dialoog’ op gang te brengen met de OPEC-landen. In juni 1975 rolde daar een convenant uit die werd aangenomen in Straatsburg. Daarin beloofde de EEG de Arabische immigratie actief te bevorderen. De media en academische wereld werden ingeschakeld om een gunstig klimaat te scheppen voor de nieuwkomers ten einde hun cultuurgoed naar Europa te verspreiden. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons biedt, vooral op het gebied van normen en waarden”. Ik ben benieuwd of de legerleiding destijds protesteerde tegen het aannemen van deze resolutie.

Voor de ontwikkeling van vrijheid in ons land is mogelijk tekenend dat in 2011 de vrijdenkersruimte in de Tweede Kamer werd gesloten. Dit geschiedde onder bewind van premier Rutte, hoewel hij deze ruimte zelf had opgericht. Er werden bijvoorbeeld cartoons van Gregorius Nekschot tentoongesteld. Doch moreel verval hang niet alleen samen met kunstexpressie en religieus fanatisme. We bekijken ook het voorbeeld dat door de “bevrijde generaties” en hun “vrolijke revolutie” feitelijk is gezet. De staatsschuld is bijna 30.000 euro per inwoner. Volgens de miljoenennota 2015 bedroeg de rente over de totale schuld 8,4 miljard – meer dan onze jaarlijkse investering in defensie. Al in 2014 kwam er vanuit de Europese instituties een naheffing van 642 miljoen waar minister Dijsselbloem direct gehoor aan gaf. Inmiddels blijkt de naheffing groter dan gedacht; ook de jaren 2013 en 2014 worden herberekend. De cijfers over de exacte financiën zijn sindsdien onduidelijk.

Kortom na 70 jaar bevrijding zijn de cijfers niet helder, het huishoudboekje is niet op orde, we hebben religieuze spanningen in de samenleving, in de trein worden mensen mishandeld en dan laat ik de wantoestanden binnen het onderwijs nog onaangeroerd. We staan plechtig stil bij de strijders die stierven voor onze vrijheid, daarna volgt het Wilhelmus, en al snel gaan we over op drank, gelal, en uiteindelijk “bier en tieten, slalalala”. Onze cultureel-maatschappelijke vorming verschraalt en hoewel we de vrijheid herdenken vullen we deze in het dagelijks leven met banaliteit. Misschien dat u denkt: “U dramatiseert, het valt reuze mee.” Tekenend is in ieder geval dat Joden de Europese landen steeds meer verlaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Het is opmerkelijk dat inspanningen die politici doen om vluchtelingen bed, bad en brood aan te bieden hier door de schrijver als moreel verval wordt gekwalificeerd. Het achterwege laten van die zorg wordt kennelijk als moreel meer hoogstaand beschouwd.

  1. nogmaals

   @simon 14:41

   Het is duidelijk dat simon het belangrijk vindt dat alle islamitische gelukszoekers, 5e colonne figuren en zelfs ISIS infiltranten in NL toch vooral gretig worden binnengehaald (want stemvee voor links, en goedbelegde boterhammen voor de meestal linkse zieligheidsindustrie) en gepamperd; het geld ervoor hebben we niet, maar dat lenen we gewoon, zoals we dat al vele jaren doen, en we persen de harfdwerkende belastingbetalende Nederlanders nog wel wat verder uit !

   1. Simon Brouwenstein

    Dat begrijpt u verkeerd, ik ben voorstaan een restrictief vluchtelingenbeleid.
    Demagogische stropoppen wijs ik wel af.

    1. -Harry

     S.B.

     Een restrictief vluchtelingenbeleid ?
     hoe groot is het percentage van dat sprinkhanentuig dat jij dan goedkeuring zou verlenen ?

     En gaan we dan al die Isis sympathisanten terugsturen ?
     En die totaal overtollige donkere mannen ?

     Waar ligt de grens bij jou ?

  2. Anna

   Brouwenstein. “vluchtelingen”? Illegalen waarvan sommigen al meer dan tien keer zijn afgewezen en ons land van de rechter moeten verlaten. Er zitten criminelen tussen. Het zijn vooral economische asielzoekers die eigen landen niet willen opbouwen. Wel in een al opgebouwd land komen profiteren.

   1. BigLJohn

    Anna; Het worden er ook steeds meer. Enkele jaren geleden kwamen er alleen al via Lampedusa honderduizend Afrikanen Europa binnen. Dit jaar
    worden er over heel Europa bezien 1,3 miljoen
    verwacht. De meeste, 90% zijn moslims.

  3. Theo345

   Ja, en wat is daar dan mis mee?
   Moet er behalve een juridische toetsing altijd een morele toetsing plaatsvinden, om te beoordelen of de gemiddelde krantenlezer zich er wel goed bij kan voelen? Zou je dat willen?
   En moet dat dan alleen inzake immigratiebeleid, of ook in andere zaken?

 2. Gielah

  Meneer Sid Lukkassen… ik maak een héle diepe buiging voor u!
  Wat een fantastisch en waarheidsgetrouw en dapper artikel!

  Dat DDS dit netjes plaatst, maakt dat het voortbestaan van deze site…. ( ondanks het hier dagelijks woeden van een legertje vuige trollen, dat deze persé kapot wil hebben… want niet LINKS en niet politiek-corréct genoeg in de ogen van deze liegende izegrimmen…)
  niet voor niéts is geweest.
  DDS is eens te meer een kanaal voor de waarheid!

  Meneer Lukkassen… ik hoop nog heel veel van uw hand te kunnen lezen.
  Dit smaakt naar meer!

 3. Wachteres

  Jouw opmerking slaat weer als een tang op een varken, Jodocus. Hoe vaak moeten we je nog vertellen dat heir nauwelijks of geen vluchtelingen zijn. Hooguit gelukszoekers. En kijk eens hoe gezond die eruit zien.

  Maar ja, een boodschap van uitkeringen en niet hoeven werken is voor velen van hen niet te versmaden.

  En zoals gewoonlijk ga je aan essentiële punten voorbij, zoals de gedwongen vlucht van de Joden uit de EU.

  Typisch links, wel compassie hebben met ‘zielige mensen’ van buitenaf, die wel instaat zijn om een duur kaartje voor een gammele rotboot te kopen en hier met de meest luxueuze voorwerpen rondlopen en dagelijks naar land van herkomst bellen, maar wat er met de autochtone bevolking gebeurt zal hen een rotzorg zijn.

  Dat gedrag komt trouwens overeen met het gedrag van onze ultra-linkse communistische leiders.

  Voor hun misdadig, wanstaltig beleid kan het volk opdraaien. Ze wentelen zich net als Dagobert Duck al in het geld rond maar er moet jaarlijks ook nog een flink bedrag bij. Dit jaar 1500 euro per maand om u te dienen.Plus nauwelijks of geen belasting.

  Natuurlijk zul je links niet horen klagen, zij zijn eraan gewend dat hun leiders zichzelf te goed doen.

  Nivelleren is een feest, noemen ze dat. Ja , ja!

  https://ejbron.wordpress.com/2015/05/07/europarlementariers-trakteren-zichzelf-op-e-1-500-meer-per-maand/

  1. Wachteres

   Over moreel verval gesproken …. Dat begint en eindigt bij onze EU leiders.

   Een zeer goed artikel, trouwens, mijn complimenten.

 4. Wachteres

  Ik plaats dit artikel hier ook nog maar even: een gruwelijk en afschrikwekkend voorbeeld van het verval van de EU en de voortgang van de aantasting van onze vrijheid door het linkse schorem.

  Tony Blair heeft mijn mooie Engeland blijkbaar nog niet genoeg naar de verdommenis geholpen

  https://themuslimissue.wordpress.com/2015/05/06/uk-political-labour-party-meeting-seat-men-and-women-according-to-sharia-law/

  UK: Political Labour party meeting seat men and women according to Sharia law
  Posted on May 6, 2015

  Op een bijeenkomst van de Labour partij zitten mannen en vrouwen al apart, overeenkomstig de sharia.

  Segregated seating is to help the women to be protected from the pervy nature of Muslim men. It may be understandable in the Middle East where women have no laws to protect them, but in England?

  Apart zitten zorgt ervoor dat vrouwen beschermd worden tegen de perverse natuur van moslimmannen.
  Dat is misschien begrijpelijk in het Midden-Oosten waar er voor vrouwen geen wet is die hen beschermt.

  MAAR IN GROOT-BRITTANNIË?

  Nee mensen, Simon heeft groot gelijk, er is niets aan de hand met LINKS en met de ISLAM!

  Per slot van rekening zou ik ook niet naast Tony Blair willen zitten.

  Ik heb het al vaak gezegd, links is nog gevaarlijker dan de islam!

  Zij zijn degenen die de sharia hier faciliteren.

 5. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/05/07/duitse-politievakbond-bekritiseert-misdaadstatistiek/

  We hebben we het hier, niet zo lang geleden, toch nog over de regeringsstatistieken gehad?

  Er zijn drie soorten leugens:

  Leugens, grotere leugens en statistieken.

  Hadden we toch gelijk.

  1. Wachteres

   En met statistieken bedoel ik dan vooral regeringsstatistieken.

   De mogelijkheid om het volk een rad voor de ogen te draaien.

  2. Simon Brouwenstein

   Als je de liegende moslimhater E.J. Bron als serieuze bron opvoert plaats je jezelf buiten elke redelijke discussie.

   1. Anna

    Brouwenstein Alle feiten onder het tapijt schuiven dan plaats je jezelf buiten iedere reële discussie.

    1. Simon Brouwenstein

     De leugens van E.J. Bron zijn geen feiten.

     1. Wachteres

      Mooi en nu bewijzen graag, lapzwans.

     2. AnnieJansz

      Altijd vervelend als de extreem rechtse trollen weer hengelen naar bewijzen…

      Inmiddels weet ik dan dat de discussie kan worden beëindigd omdat de argumenten op zijn.

     3. Anna

      Brouwenstein. Kom eens met weerleggingen. Dan ga je altijd lopen.

   2. Anna

    Brouwenstein Waarom noem je iedereen die feiten benoemd van een hatende krijgersideologie “moslimhaters” uw woorden. Koran is een onbeschaafd , zeer verontrustend boek omdat daarin tot bedreigen, geweld gebruiken en moord wordt opgeroepen en deze oproepen door velen dagelijks worden uitgevoerd.Het papieren woord van Allah is absoluut en ieder die daartegen ageert moet worden vermoord.Niet te geloven dat niet miljoenen moslims de straat opgaan op hiertegen te ageren.Nee, ze zijn iedere minuut van de dag bezig om alle kritiek te verdedigen. Moslims zijn alleen maar in de verdediging, maar nooit bezig met verandering, verlichting. Eens zal ze dat opbreken. De islam vermoord zichzelf.

   3. van Urk

    U kan het weten als leermeester van het leugens vertellen!

   4. -Harry

    Bespottelijk dat men jou hier nog tolereert , Brouwenstein !

    De heer Bron is een onberispelijk mens die allerhande artikelen op zijn site plaatst , zelfs als ie het er niet mee eens is .

    In het kader van je voortdurende ontmaskering als leugenachtig links serpent , is dit een van je honderden vervalsingen van de werkelijkheid .

    Simon Goebbels , dus .

    1. AnnieJansz

     Wist je dat die uitspraak strafbaar is Herrie?

     Het zou wat worden als we elkaar allemaal maar uitschelden voor Goebbels, Hitler of Himmler.

     Persoonlijk voor jou denk ik meer aan zo’n zweterig, onderdanig, lang vergeten meelopertje

     1. nogmaals

      @AnnieJansz
      Ik miste (nou ja, als kiespijn dan toch) ArieJansz al een tijdje, maar nu begrijp ik het.
      Arie had al laten blijken dat hij geen ballen had, maar nu een paar weken in het ziekenhuis op kosten van de belastingbetalers ook nog eens de rest laten weghalen en wat siliconen aan de voorkant, en voila; Annie neemt het over van Arie.
      En ik in stilte Michael al gecomplimenteerd dat hij Arie van DDS had afgelazerd, maar zo was het dus niet !

   5. -Harry

    Jij was toch ook niet zo gecharmeerd van de islam , lazen we pas , Jacobus ?

    Waarom betitel je de heer Bron dan als liegende moslimhater ?

    Wat is het nou , vind je de moslims leuker dan Bron ?
    Als je écht niet van de islam gediend was , zou je toch niet zoveel onzin uitkramen over iemand die islam-kritisch is ?

    Er zit weinig consistentie in je inzendingen , het lijkt me dat je weinig oprecht bent , je kronkelt net als zo’n misselijke paling overal tussendoor .

    Het zou mij niet verbazen als je je, de taqiyya al heel erg eigen gemaakt hebt .

    Je bent niet erg stabiel Jodocus , je dwarrelt maar wat rond ,
    in het web der leugenachtigheid .

 6. Gielah

  Loog hij….(..).

  Die E.J. Bron moet dan toch wel héél erg goed zijn!

  1. Wachteres

   Gielah, Jodocus maakt al uit wanneer wij buiten de discussie geplaatst worden.

   Mogen wij dat ook doen, wat hem betreft?

   Dat zou mooi zijn, dan is hij nu verdwenen.

   De Duitse politievakbond bekritiseert misdaadstatistiek [dat is een feit, kun je in alle kranten lezen] en Bron liegt. Ha ha ha.

   Zo iemand kun je toch niet serieus nemen?

   Ik loog ook over Tony Blair, volgens hem, terwijl de kranten daar weken vol hebben gestaan over het landverraad van Labour.

   Gelukkig krijgt de site van Bron, terecht, regelmatig complimenten hier, van mensen die je wel serieus kunt nemen.

   1. AnnieJansz

    Het moreel door de ogen van een VVD-joch…

    Wat te denken over het morele verval van de VVD toen ze iedereen 1000 gratis euro’s in het vooruitzicht stelden….

    1. -Harry

     Zeg A-J ,

     heb je een geslachtsverandering ondergaan ?
     Van Arie Jansz naar Annie Jansz ?

     Was het pijnlijk ?

     Of zijn ze uitgeschoten toen je vrijwillig je voorhuid offerde bij de moskee ?
     Zouden ze soms gedacht hebben : het is nu nog een nuttige idioot , laat hem nog maar even leven , maar zorg er voor dat iemand met een IQ van lager dan het Marokkaans gemiddelde zich niet meer voortplant ?

   2. AnnieJansz

    Met een schot hagel schiet je altijd wel eens raak.

  2. van Urk

   Inderdaad Gielah! Wat een fantasie zou die kerel wel niet gehad hebben om zoiets allemaal uit zijn duim te kunnen gaan zuigen! Volgens mij is Simon een beetje jaloers omdat hij zijn waarheid maar beperkt kan gaan houden met wat ie op linkse sites kan vinden.

 7. Wachteres

  Wat vind je trouwens van het zoveelste verraad van Labour, Brouwenstein.

  Kunnen we trots op zijn, nietwaar?

  Nog even en mijn mooie GB is geïslamiseerd.

  1. Simon Brouwenstein

   Welk verraad bedoel je, Wachters?

   1. Wachteres

    O heb je niet gelezen wat ik schreef en wel commentaar?

    Labour is geïslamiseerd. De mannen zitten op een vergadering rechts, de vrouwen links.

    Kunnen ze niet bij elkaar zitten friemelen.

    Leuk toch? Je moet wat doen voor extra stemmen.

 8. Gielah

  Of hij verdwijnt of niet, maakt mij allang niet meer uit.
  Voor mij IS hij al verdwenen.
  Bestáát niet meer.
  Hij blijft nog een beetje trekken en beledigen… macht der trollengewoonte… maar is in mijn ogen een niet serieus te nemen patiënt en/of overheidsdienaar… of een overheidsdienaar omdat zijn vorm van gestoordheid toevallig voor de overheid nuttig is….en wat het nu preciés is.. zelfs dat acht ik nauwelijks boeiend.

  Bron staat mijlenver boven hem… nou ja… iederéén staat mijlenver boven hem… maar E.J. Bron in het bijzonder.
  En omdat hij dat weet .. en dat feit hem niet zint… begint hij machteloos te schimpen.

  Wat bén ik blij dat ik nooit psychiater ben geworden.
  Ik zou daar écht het geduld en het begrip niet voor hebben.

  1. Wachteres

   En dan al die linkse patiënten, Gielah, daar moet je toch niet aan denken?

   Er reageerde hier trouwens altijd een man – ik dacht eerst dat hij een vrouw was – die ook met jou bevriend was, onder een schuilnaam, maar die ben ik vergeten.

   Weet je wie ik bedoel? Altijd intelligente reacties.

   IK mis die persoon hier nu.

   1. Gielah

    Zóu het kunnen zijn dat u mijn ( nu overleden) echtgenoot bedoelt?
    Geweta?

    1. Wachteres

     Nee, die beslist niet. Hij schreef hier op de site en hij kende jou ook.

 9. Wachteres

  0/Politiek/article/detail/4005475/2015/05/07/Ploumen-wil-geld-terug-van-Benin.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20150507

  De zoveelste lading geld dat door links verkwanseld is.

 10. Ada1

  Waarom reageren jullie op die simon ?
  Niet op reageren lijkt mij het beste
  Heeft hij er vanzelf geen aardigheid meer aan

  1. AnnieJansz

   Het probleem is dat zonder Simon de anderen niets meer te zeiken hebben.

  2. Simon Brouwenstein

   Ook Ada wordt doodnerveus van meningen die afwijken van de hare.
   Als je wereldbeeld een wankel kaartenhuis is is dat niet zonder reden.

 11. Zoetebiertje

  @Ada
  waar linkse mensen wel vaker last van hebben is dat men niets ziet vanwege het zand waar hun hoofd in begeeft. Elke poging om het te ontdoen van het zand is de moeite waard.

  Sid geweldige tekst!

 12. Tom Walker

  Zucht… Het is weer eens 5 mei geweest en de discussie over onze zwartepiet discussie over vrijheid brand weer los…

  Laat ik maar even de doos schmink in de kast liggen (ik ben al vrij bruin van mijzelf) en rustig uitleggen waarom we niet vrij zijn in onze huidige samenleving. Vrijheid komt in meerdere vormen, waarvan economische vrijheid en sociale vrijheid het meeste ten sprake komt in het maatschappelijk debat.

  Wanneer ik een politicus hoor spreken over vrijheid, met name linkse en religieuze politici (ook al is er vrij weinig verschil tussen deze 2 groepen), verlies ik al het bloed onder mijn nagels. Want de grap is dit: Zij geloven niet in vrijheid.

  In hun ogen zijn mensen achterlijke kleine kinderen die zogenaamde wijze mensen (wijze mannen is te gendernormatief) in vorm van een bemoeizuchtige overheid of een priesterklasse nodig heeft om hun leven te runnen.

  Voor deze morele en intellectuele steun moet je ter waarde van plusminus 2 à 3 dagen per week jouw salaris inleveren aan de overheid, die het gebruikt om allerlei leuke dingen mee doet zoals het uitgeven aan linkse publieke werken en het opkopen van minder competente burgerstemmen in vorm van subsidies en uitkeringen.

  En om de afgelopen kantjes in het jaarbudget bouwen ze een onaflosbare schuld op en gebruiken dat als excuus om meer belastingen te heffen, al is het maar om de rente mee te betalen die ieder jaar exponentieel toe neemt.

  Als de rekening voor jou en mij was, dan had de zonde niet zo zwaar geweest en enkel een dure grap, maar de aflossing is niet voor ons, die is voor de komende generatie die misschien net oud genoeg is om te werken als de obligatie verjaard. Kan ik mijn kinderen in hun geheel of in delen als afbetaling of onderpand gebruiken?

  Ik ben door mijn persoonlijke ervaringen ook niet te spreken over onze zogenaamde sociale vrijheden, zoals het homohuwelijk, abortus en het recht om quasi legaal wiet te roken.

  Begrijp mij niet verkeerd, ik ben heel blij met het feit dat deze dingen in Nederland mogelijk zijn, ik vind gewoon dat de regering zichzelf niet op de borst moet kloppen omdat zij een keer iets niet verbieden: het zijn hun zaken niet om te bepalen wie wat waar doet en met wie en hoe, zolang je er niemand mee direct tot last bent zou het geen issue moeten zijn en wanneer een regering dat wel doet, heeft het vrijheid niet hoog in het vaandel staan.

  Om een lang verhaal kort te houden: Ik ben vorig jaar mijn identiteitsbewijs verloren en moest ik op 5 mei naar het politiebureau om een melding te doen en daarna naar de gemeente om een nieuwe aan te vragen.
  Zelfs tijdens de Nationaal Socialistische (let op het woord socialist, dat melden ze er niet bij als men het over nazi’s moet hebben) bezetting had dit geen probleem geweest en zo wel, dan was het een stuk goedkoper en sneller geregeld.

  En waarom hebben we een verplichte identiteitsbewijs op zak? Om ons te beschermen wanneer de import “Nederlanders” de boel op stelten gaan zetten wanneer de overheid hun uitkeringen niet meer kan betalen. Geen idee waarom een stukje plastic mij kan beschermen tegen een mes of een vuurwapen, maar het werkt blijkbaar beter dan een echt wapen. De overheid zal het wel beter weten, ik ben overduidelijk niet wijs en slim genoeg om daar zelf een beslissing over te maken.

  Fijn, zo een sociale democratie, jammer dat het niet sociaal noch democratisch is. De verzorgingsstaat is de subsidie en steunpaal voor de klootzakcultuur (vroeger was je op jouw oude dag afhankelijkheid van je eigen spaargeld en de gulheid van jouw naasten, niet van een pensioenuitkering) en de puddingcultuur (kinderen worden geleerd dat hard werken en leren een kansloze bezigheid is en dat zuipen en feesten belangrijker is: je kan belasting heffen op iemand zijn inkomsten en niet op iemand zijn “pleziertjes”).

  Misschien moeten we het woord vrijheid wat steviger onder de loep nemen, voordat we het als stopwoord gebruiken in het westerse debat over rechten en plichten, want het is blijkbaar net als onze valuta niet inflatiebestendig.

  1. Terzo

   Amen…

   +1

  2. Simon Brouwenstein

   Arme Tom,
   Zijn gevoel van vrijheid is afhankelijk van de overheid.
   Wat een tragiek!

 13. Rapunzel

  Dit stuk bewijst maar weer eens hoe belangrijk het is om happenings als de mohammed cartoon wedstrijd in Texas te organiseren.

  Zoiets provocerend noemen is misleidend en op zijn best kwaadaardig naïef.

  Alsof we nergens last van zouden hebben als Geert Wilders en Pamela Geller maar stopten met het faciliteren van kunstenaars die mo tekenen.

  Was het maar waar! Het houdt niet op, niet vanzelf.

  Als je in een wereld wil wonen waar moslims zich niet geprovoceerd voelen moet je wereldwijd

  de sharia invoeren, met minder nemen ze geen genoegen.

  Het bestaan van Israël en de aanwezigheid van Joden wordt door die mafklappers ook gezien als provocerend dus die moeten we dan ook uit de weg ruimen.

  Kerken, sigaretten, drank, mannen en vrouwen die door elkaar zitten, bloot haar, korte rokjes, Christenen, atheïsten, de verkeerde soort moslim, goed opgeleide vrouwen, varkensvlees, honden, het rode kruis, zwarte piet,

  er komt geen eind aan de lijst van mensen, dingen en gedragingen die de islam als provocatie wenst te zien.

  Daarom moeten we ook geen duimbreed toegeven aan die mafklappers.

  Geert Wilders heeft dat goed begrepen.

  Laat je maar niet wijsmaken dat als Geert Wilders niet naar Texas was gegaan dat die twee

  hakbarren dan nog lang en gelukkig geleefd hadden in de Amerikaanse samenleving.

  Ik geef je op een briefje dat ze in no-time iets anders hadden weten te vinden waardoor ze zich geprovoceerd voelden. Kortgerokte cheerleaders, baconburgers, blindengeleidehonden, varkentjes die als huisdier gehouden worden, de hele Westerse wereld is nokvol afgeladen met voor de vrienden en vriendinnen van de islam “provocerende” gebeurtenissen.

  U mag hier blijven, maar u past zich aan. Basta.

  Heb je liever een kogel door je kop kan dat ook geregeld worden in Texas.

  Goeie leer voor de volgende keer.

 14. BigLJohn

  – Tekenend is in ieder geval dat Joden de Europese landen steeds meer verlaten -. Precies dezelfde situatie deed zich in de jaren dertig voor. De Joden wisten overduidelijk wat hun te wachten stond als ze in Duitsland zouden blijven. Nu is de situatie zo, dat zelfs heel Europa onveilig is geworden voor de Joden. Eerst word door de Islam jacht gemaakt op de zaterdag-mensen (de Joden), en vervolgens op de zondag-mensen (Christenen) wij dus. Ook de zogenaamde ongelovigen zullen niet gespaard blijven. En als laatste gaan ze elkaar te lijf, daar er verschillende intrepetaties zijn over hoe de Islam beleden dient te worden. Bijvoorbeeld de strijd tussen de Soenieten en de Shi-ieten. Deze strijd zien we al jaren in het midden Oosten. Het verval van onze vrijheid is begonnen in 1973. De resolutie van Straatsburg; Olie voor Islamisatie, en Joop den Uyl die gezinshereniging voor de (tijdelijke) gastarbeiders regelde, wat uitgroeide tot massa immigratie. En natuurlijk de motie Halsema uit 2010; Het tegengaan van islamisering zal geen doelstelling van beleid zijn ! Waar zal dit alles toch eindigen ?

  1. _Mediaevist_

   Een grote slachtpartij, dat zal het worden – met mogelijk meer dan een miljard doden.

   1. Simon Brouwenstein

    En nog zo’n paranoïde doldenker!

    1. _Mediaevist_

     De combinatie van de geschiedenis en de huidige stand der techniek leren ons dat zulks een tamelijk reële schatting betreft.

  2. Simon Brouwenstein

   Mijn hemel, BigLJohn, ben je vergeten je medicatie in te nemen?
   Je moet jezelf niet zo van streek denken.

   1. Wachteres

    Heel zwak allemaal, Jodocus!

 15. Marion

  Simon, je plaatst jezelf buiten elke reële discussie, dus stop met je onzin, Je bedoeling is duidelijk, lekker sarren en commentaat uitlokken. Ga wat anders doen Simon.

  1. Simon Brouwenstein

   Je hebt niet genoteerd dat de bijdragen van BigLJohn en Mediaevist niet serieus zijn te nemen?
   Hoe kun je dan een serieuze reactie verwachten?

   1. _Mediaevist_

    De bijdrage in casu betreft een tamelijk conservatieve raming.

 16. puttertje

  De intoleranten. de haters hebben hier vrij spel. .

 17. puttertje

  Simon is hier en baken van licht in de bruine onderbuikdiarrhee die hier uitgestort wordt. DDS is een vuilnisbelt.

 18. puttertje

  Fuck Gieleh, Fuck Wacteres.

  1. Wachteres

   Wel goed leren spellen, puttertje. Alleen Fuck is maar goed gespeld. Gebruik je zeker vaak?

   Heb je trouwens een andere Nick aangenomen, communistje? Uit welk Zuid-Amerikaans land kwam je ook nog maar?

  2. BigLJohn

   Schelden is een gebrek aan woordkennis puttertje !

 19. Wachteres

  In Duitsland is het al zover dat daklozen [autochtonen natuurlijk] hooguit 36 uur onderdak kunnen krijgen. Nadien worden ze de straat weer opgeschopt.

  Vanzelfsprekend is dit niet het geval bij ‘vluchtelingen’.

  Die krijgen alles wat ze nodig hebben en meer.

  De mentaliteit van onze regeringen is niet te begrijpen en ten hemel schreiend.

  ‘Charity begins at home’ is voor hen iets geworden waar je blijkbaar geen boodschap aan hebt.

 20. Wachteres

  http://www.vrijechroniqueurs.nl/kwijt/

  Het is zo langzamerhand wel duidelijk dat er van het ontwikkelingsgeld vele miljarden aan de strijkstok is blijven hangen.

  Dat wil zeggen het geld is onder meer naar Zwitserse banken verdwenen.

  Het schijnt zelfs zo te zijn dat we van het ontwikkelingsgeld dat in de loop der tijden zoek is geraakt, twee keer het hele armoedeprobleem in de wereld hadden kunnen oplossen.

  http://www.stand.nl/stellingen/buitenland/%E2%82%AC-1-miljoen-nederlands-ontwikkelingsgeld-verdwenen-uganda-dat-land-heeft-het-niet-eens-no

  Google eens op ‘ontwikkelingsgeld verdwenen’ en u zult uw ogen niet geloven.

  Dat is links: Als je maar het gevoel hebt dat je ‘goed doet’, de resultaten zijn van minder belang.

  Of zoals Martien Pennings het zo beeldend zegt:

  “Als ze het maar fijn in hun hoofd hebben”.

  En het is toch geld van anderen, niet waar?

  Dat kun je rustig verkwanselen.

  Is links moreel gezien misschien wat in de war geraakt?

  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money”.

  Margaret Thatcher

  Ik had het niet mooier kunnen zeggen.

 21. Wachteres

  http://biz.thepostonline.nl/2015/05/07/opkomst-van-verbinders-binnen-de-elites/?utm_source=TPO+Nieuwsbrief+abonnees&utm_campaign=f40e3f93e3-7_mei_20155_7_2015&utm_medium=email&utm_term=0_b03521bf5f-f40e3f93e3-89919689

  Een heel goed artikel in The Post:

  ‘De nieuwe elite denkt vooral aan zichzelf: het vergaren van macht en rijkdom. Het landsbelang dienen is uit de woordenschat verdwenen.’

  En dat is precies waar het om draait.

  De EU-leiders geven hierin het lichtend voorbeeld en de rest volgt.

  Het enige wat telt is hun huidige en toekomstige zekerheid.

  En om die te behouden moet je pro EU zijn.

  1. Simon Brouwenstein

   De gedachte dat de EU alleen in stand blijft omdat de bestuurders dat uit eigenbelang wensen is nogal wereldvreemd: in alle lidstaten blijkt een meerderheid van de bevolking voor lidmaatschap van de EU.
   U zwetst dus maar wat.

   1. van Urk

    De bevolking moet het wel met de EU eens zijn omdat zij geen kant op kunnen met al die lulverhalen van politici dat de EU voordeliger is om in plaats daarvan als soevereine staat alleen verder te moeten.

 22. _Mediaevist_

  Laten we de VARA een nieuw programma aan de hand doen: Jihadi zoekt Kufir. De Jihadi poogt de Kufir te islamiseren. Als het niet lukt is er de mogelijkheid tot televisie-executie. En Pauw en DWDD zagen dat het goed was. Immers: eerst de zaterdagmensen en dan de zondagmensen. Gaat u maar rustig slapen, Links Nederland!

 23. Daniel

  Al die overspannen reacties komen ook door het kindernieuws van de laatste tijd op DDS.
  Al die lieve vrouwen, meisjes en hondjes in het DDS nieuws komen me de strot uit.
  Nog even en elke serieuze reageerder is weg.

  1. _Mediaevist_

   U post dit hopelijk toch niet omdat u misogyn bent en honden haram vindt?

  2. Gielah

   Inderdaad… dit lijkt een goed-geplande zelfvernietingsactie van de redactie.
   Samen met hun spaar-vooral-de-trollen-regime móet dat zo welhaast gaan lukken!

   1. Simon Brouwenstein

    Als er iemand baat heeft van een spaar-de-trollen-regime is het Gielah. Ze plaatst zelden nog inhoudelijke bijdragen en is alleen maar bezig met het uitkafferen van opponenten.

 24. _Mediaevist_

  Dat lijkt zeker wel een interessant boek dat Discorsi van Machiavelli. Even gekeken, het is nogal een pil vergeleken met het bekende Il Principe. Is een aardig toeval dat het ons langs Ab Urbe Condita van Livius voert waarvan onlangs een bloemlezing is doorgenomen.

 25. rexm

  Onze vrijheid bewaken is prima, dat kan een goed georganiseerde politie macht ook, kijk maar naar Duitsland en Frankrijk, daar zijn voorbeelden genoeg van.
  Wat die Middendorp eigenlijk bedoeld is dat er geld gepompt wordt in defensie,
  Tanks, raketten en een flitsmacht houden de Russen echt niet tegen, als ze komen, maar die komen niet, frustratie ten top bij de NATO.
  Rusland legt de EU economischs op zijn knieen.
  Ze gaan een pijpleiding leggen naar Turkye, vliegtuigen mogen weer landen in Cyprus, inspecteurs van Rusland zijn weer toegelaten in Griekenland.
  Rusland heeft recent voor 8 miljard voorzien om zuivelfabrieken te bouwen, geen kaas en melk meer uit Nederland.
  En zo zijn er nog meer zaken die Rusland ingang heeft gezet, de een geeft zijn geld uit aan defensie en de een in zijn economie.
  Middendorp en vazallen slaan de plank mis, ze zitten op een andere planeet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.