Woedende werknemers bij KRO-NCRV vanwege opslag omroeptop

“Wij vinden deze salarisverhoging exorbitant hoog. Het is een negatief signaal, zowel intern als extern.”

Medewerkers van de publieke omroep KRO-NCRV zijn niet te spreken over de salarisverhoging die bestuurders Yvonne de Haan en Taco Rijssemus hebben gekregen. Ruim 140 werknemers hebben een petitie ondertekend waarin het bestuur van de omroep wordt opgeroepen om de salarisverhoging ongedaan te maken.

De Haan en Rijssemus kregen in 2013 een opslag van respectievelijk 30.000 en 20.000 euro omdat ze tijdelijk de taken van de directeurvoorzitter overnamen. Hoewel werknemers dachten dat die salarisverhogingen naderhand ongedaan zouden worden gemaakt blijkt dat nu niet zo te zijn: in 2014 kregen ze wederom een hogere geldelijke beloning dan in 2012 (beiden 166.775 euro, exclusief 26.769 euro beloning op termijn).

Het personeel van KRO-NCRV vindt dat niet kunnen en legt uit:

“Volgens ons verhoudt deze verhoging zich slecht tot de waarden waar de KRO-NCRV voor staat: een publieke organisatie die maatschappelijke  betrokkenheid, verantwoordelijkheid en respect hoog in het vaandel heeft staan? Bovendien kunnen wij het niet voor ons zelf verantwoorden, in deze periode van drastische bezuinigingen die voor veel programma’s en medewerkers zulke ingrijpende gevolgen heeft.”

Hoewel de ondernemingsraad van KRO-NCRV morgen bij elkaar komt om de topsalarissen, en de reactie erop van werknemers, te bespreken houdt de Raad van Toezicht van de omroep voorlopig nog altijd voet bij stuk. Die zegt namelijk dat de honorering normaal is – zeker vergeleken met de salarissen die topbestuurders van andere omroepen ontvangen. Daarnaast zouden de nieuwe inkomens prima passen binnen de Wet Normering Topinkomens.

Er is voorlopig nog niets bekend over eventuele Kamervragen van deze of gene partij over deze materie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. reageerbuis

  Ik zit op de dag te wachten dat een of twee van de NPO-zenders wordt opgedoekt. Een mooie bezuinigingsmaatregel die hard nodig is.

 2. hjw_matthijssen

  opzeggen

 3. LantR.fant

  Heerlijk, die linkse relirakkers: Geld is de pest in andermans portemonnee!

 4. karel

  Iedereen wil een zo hoog mogelijk salaris, dus ook deze bestuurders die met naam en toenaam zijn genoemd.
  Waarom is eigenijk de Raad van Toezicht niet met naam en toenaam genoemd, want dat zijn de echte verantwoordelijken voor dit ongegeneerd graaien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.