Dit bedrijf neemt alleen 'onaanneembare' werknemers aan. Het gevolg? Hoop en een mooie toekomst

Geen categoriejun 17 2015, 13:00
Verdient iedereen een tweede kans?
Bedrijven zijn normaal gesproken bijzonder huiverig om mensen aan te nemen die dakloos zijn en/of een strafblad hebben. Dat is natuurlijk niet zo gek: dit soort mensen worden over het algemeen gezien als weinig betrouwbaar.
baan zoeken is moeilijk
Toch denkt niet elk bedrijf er zo over. Het Amerikaanse Sun Cedar kwam onlangs in het nieuws omdat het alleen maar mensen met een strafblad (of daklozen) aanneemt. De gedachte erachter is simpel: mensen met een strafblad en daklozen kunnen maar moeilijk aan een baan komen. Als ze eenmaal een baan hebben is het echter makkelijker voor ze om een nieuw baan te vinden, waarmee ze meer kunnen verdienen.
De oprichter van Sun Cedar, Shine Adams, besloot om het bedrijf op te richten toen een goede vriend van hem, die vrijgelaten werd uit de gevangenis, maar niet aan de bak kon komen. Hij deed zijn best, maar er was letterlijk geen bedrijf dat hem wilde aannemen. En dus zette Shine zelf een bedrijf op en nam hij zijn goede vriend aan.
Upworthy legt uit dat het bedrijf overblijfselen van cederbomen gebruikt om mooie producten van te maken (die ook nog eens lekker ruiken). Het begon met kleine miniatuurboompjes van hout (zie de foto boven dit artikel), maar tegenwoordig maakt Sun Cedar veel meer:
Screen Shot 2015-06-17 at 13.06.30
Het Amerikaanse ministerie van Justitie is bijzonder blij met Sun Cedar, omdat het bedrijf het de kans verkleint dat voormalige misdadigers en (huidige) daklozen (nog een keer) de fout ingaan. Ze hebben nu immers iets om te verliezen; een baan, een inkomen, een hele vriendengroep die ze door dik en dun steunen.
[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Sun-Cedar-A-Chance-To-Work-480p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten