MKB: verhoging btw is "een dolksteek in de rug van ondernemers"

MKB: verhoging btw is "een dolksteek in de rug van ondernemers"

MKB-Nederland is niet te spreken over de plannen van het kabinet om het lage btw-tarief bijna geheel af te schaffen.

Dat bericht de NOS.

Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland (Midden en Klein Bedrijf Nederland) noemt de plannen een "dolksteek in de rug van ondernemers." Hij legt uit:

"Die ondernemers hebben net de crisis overleefd en krabbelen nu weer overeind. De btw-verhoging is absoluut onaanvaardbaar."

Zoals wij eerder vandaag berichtten wil het kabinet het lage btw-tarief bijna helemaal afschaffen. Het tarief van 6% zou alleen nog maar van toepassing zijn op 'primarie levensmiddelen.' Alle andere producten en diensten zouden, als het kabinet zijn zin krijgt, in het btw-tarief van 21% gaan vallen.

Dit betekent dat de recreatiesector, de tuinbouw en de schilders- en stukadoorsbranche, en kappers meer btw zullen moeten afdragen, wat natuurlijk in hogere prijzen voor klanten zal resulteren.

Een woordvoerder van Detailhandel Nederland, een organisatie die ook niet te spreken is over de plannen van het kabinet, voegt daar aan toe:

"Producten worden hierdoor duurder, waardoor mensen minder gaan kopen. Dat heeft ernstige gevolgen voor de omzet van winkeliers."

Ondertussen dringen de oppositiepartijen er bij het kabinet op aan om het debat over de hervorming van het belastingstelsel in alle openbaarheid te voeren. Tot nu toe heeft het kabinet die verzoeken naast zich neergelegd, maar het lijkt waarschijnlijk dat het proces uiteindelijk toch transparanter wordt - zo niet vrijwillig vanuit de regering dan door lekken van de oppositiepartijen die betrokken zijn bij de onderhandelingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer