Een geniale wetenschapster vindt leesboeken maar droge kost. Daarom kwam ze met deze ongelofelijke superboeken op de proppen, die zelfs mensenlevens redden

Zijn boeken om te lezen maar achterhaald? Deze wetenschapper is het niet alleen met je eens, maar heeft ook nog eens een oplossing die de levens van miljoen mensen kan redden!

Iemand die veel boeken leest, noemen we een boekenwurm. Maar hoe noem je iemand die boeken opdrinkt? Geen idee.

Rare vraag? Niet als het aan Theresa Dankovich ligt. Zij is de uitvinder van spectaculair nieuw papier dat vies water voor 99,9% procent kan reinigen van bacteriën en ziektekiemen. En het is ook nog goedkoop, want om één pagina van dit papier te produceren ben je maar enkele eurocenten kwijt. Een schijntje!

vlcsnap-2015-06-03-16h20m54s238

En wat doe je vervolgens met dit spectaculaire, hypermoderne papier? Theresa had samen met de stichting ‘Water is Life‘ daar wel een briljante oplossing voor: wat nu als je dat papier bundelt, en er een boek van maakt? Een heus drinkbaar boek! Op het papier kan je inspirerende slogans afdrukken met eetbare inkt, en het resultaat is vervolgens dit: het enige echt ‘Drinkable Book.’

.

Wat een fantastische, slimme en goed gevonden uitvinding van Theresa. Nu maar hopen dat ze met haar inspirerende boek de wereld een beetje mooier kan gaan maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.