Held van de dag! Deze vrouw koopt honderd honden om ze te redden van een gruwelijke etensdood

Dat andere landen er soms voor ons vreemde etensgewoonten op nahouden, wisten we al. Maar dit Chinese festival maakt het wel erg bont. 

Op het Yulin hondenfestival in China worden jaarlijks duizenden honden op wrede wijze geslacht, om daarna te worden opgegeten. Maar niet alle Chinezen eten graag hond: één vrouw besloot om in actie te komen en zoveel mogelijk honden te redden. De 65-jarige Yang Xiaoyun reisde van haar huis in de stad Tianjin naar 2000 kilometer naar Yulin, waar het festival wordt gehouden.

Screen Shot 2015-06-23 at 18.04.10

Eenmaal bij het festival aangekomen, verbaasde de vrouw iedereen. Ze betaalde meer dan duizend euro om honderd honden vrij te kopen. Het was een enorm bedrag voor de sympathieke dierenliefhebster, maar ze kon het niet over haar hart verkrijgen om de honden te zien sterven. Helaas zullen er tijdens het wrede festival alsnog tienduizenden honden en katten worden geslacht om te worden opgegeten. En dat is niet alles, vaak worden de dieren ook nog eens in zeer kleine kooien gehouden en worden ze mishandeld voordat ze worden geslacht.

Screen Shot 2015-06-23 at 18.03.43

Yang heeft een organisatie om dieren te helpen, genaamd Een Thuis voor Iedereen. Ze is van plan om de honderd honden een nieuw leven te bieden in haar opvangcentrum. Ook wil ze een opvangcentrum openen in Yulin zelf om daar zoveel mogelijk dieren te kunnen redden.

Screen Shot 2015-06-23 at 18.03.58

 

Laten we hopen dat meer Chinezen een voorbeeld nemen aan de heldhaftige mevrouw Yang zodat er snel een einde aan deze hond-onwaardige praktijken komt!

Screen Shot 2015-06-23 at 18.03.36

Screen Shot 2015-06-23 at 18.03.51

Screen Shot 2015-06-23 at 18.04.16

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Terzo

  Het is dat die honden ook mee gaan met een massale kernbomaanval, anders zou je het die Chinezen van harte toewensen.

 2. nick

  Dit is zo walgelijk, ik kan het nauwelijks lezen! Zo erg vindt ik dit. de Koreanen zijn nog erger! Kan niet begrijpen hoe je de grootste, trouwste en onvoorwaardelijke mensenvriend zo ongelovelijk wreed kan behandelen.

 3. V.K.

  -Tsja, die bontkraagjes, da’s vaak gewoon hondenvel. Net zoals die schattige teddyberen.

 4. ludovic

  Ik lees hier niets wat in de rest vd wereld niet geschied. Enkel de diersoorten verschillen.

  ps gegrild hondenvlees is best lekker; een soort kip m.i…

 5. Seneca

  Prachtige actie van deze mevrouw. Chapeau!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.