Heldhaftige student offert zichzelf op om een ISIS-zelfmoordaanval te stoppen. Hij redde er vele levens mee

Geen categoriejun 01 2015, 18:00
Kijk eens goed naar het gezicht van deze jongeman. Dit is hoe een échte held eruitziet.
Het is lastig deze jongen iets anders dan een held te vinden. Hij overleed afgelopen vrijdag aan verwondingen die hij opliep bij een aanslag. De Amerikaanse student, tijdelijk op bezoek in Saoedi-Arabië en daar een bijbaantje aan het uitvoerend, betaalde een hele hoge prijs voor de mensenlievende daad die hij verrichte:
KWCH-TV reported that Abduljaleel Alarbash and his cousin Mohammed were volunteering as security guards at the Shiite Imam Hussein mosque in Dammam, when a suicide bomber dressed as a woman parked next to the mosque.
Witnesses told the Associated Press that the young men chased down the bomber, which led him to set off the explosion.
De moskee, waar de zelfmoordterrorist het op had voorzien zat stampensvol met biddende gelovigen. Hoe afgrijselijk veel slachtoffers de terrorist had kunnen maken als Alarbash niet had ingegrepen, is wel te zien op deze video die werd gemaakt met een telefoon op het moment van de oorverdovende explosie:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/videobom.mp4"][/video]
.
Te zien is hoe een voorganger een verhaal houdt, terwijl ineens een doffe dreun klinkt. Er breekt wat paniek uit, maar niemand raakt gewond. Dat was wel anders geweest als Alarbash niet had ingegrepen. Zijn leraren herinneren hem als een goede en lieve jongen:
One of his professors said he used to show her photos of his fiancee.
“He was so excited” about getting married, Preethika Kumar, associate professor of electrical engineering told the Wichita Eagle.
De moskee waar de aanval plaatsvond is van de shiïtische geloofsdenominatie. Het extremistische en soennitische ISIS had daarom deze aanval hier uitgevoerd, want het beschouwd alle andere vormen van islam als afgoderij en zelfs heiligschennis. De Syrisch-Irakese terreurbeweging heeft op dergelijke afvalligheid de doodstraf gezet, die het poogde uit te voeren op alle inzittenden van deze moskee in Damman. Maar gelukkig heeft de moedige student Alarbash dat met zijn dappere en heldhaftige opoffering goeddeels voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten