Heldhaftige student offert zichzelf op om een ISIS-zelfmoordaanval te stoppen. Hij redde er vele levens mee

Kijk eens goed naar het gezicht van deze jongeman. Dit is hoe een échte held eruitziet.

Het is lastig deze jongen iets anders dan een held te vinden. Hij overleed afgelopen vrijdag aan verwondingen die hij opliep bij een aanslag. De Amerikaanse student, tijdelijk op bezoek in Saoedi-Arabië en daar een bijbaantje aan het uitvoerend, betaalde een hele hoge prijs voor de mensenlievende daad die hij verrichte:

KWCH-TV reported that Abduljaleel Alarbash and his cousin Mohammed were volunteering as security guards at the Shiite Imam Hussein mosque in Dammam, when a suicide bomber dressed as a woman parked next to the mosque.

Witnesses told the Associated Press that the young men chased down the bomber, which led him to set off the explosion.

De moskee, waar de zelfmoordterrorist het op had voorzien zat stampensvol met biddende gelovigen. Hoe afgrijselijk veel slachtoffers de terrorist had kunnen maken als Alarbash niet had ingegrepen, is wel te zien op deze video die werd gemaakt met een telefoon op het moment van de oorverdovende explosie:

.

Te zien is hoe een voorganger een verhaal houdt, terwijl ineens een doffe dreun klinkt. Er breekt wat paniek uit, maar niemand raakt gewond. Dat was wel anders geweest als Alarbash niet had ingegrepen. Zijn leraren herinneren hem als een goede en lieve jongen:

One of his professors said he used to show her photos of his fiancee.

“He was so excited” about getting married, Preethika Kumar, associate professor of electrical engineering told the Wichita Eagle.

De moskee waar de aanval plaatsvond is van de shiïtische geloofsdenominatie. Het extremistische en soennitische ISIS had daarom deze aanval hier uitgevoerd, want het beschouwd alle andere vormen van islam als afgoderij en zelfs heiligschennis. De Syrisch-Irakese terreurbeweging heeft op dergelijke afvalligheid de doodstraf gezet, die het poogde uit te voeren op alle inzittenden van deze moskee in Damman. Maar gelukkig heeft de moedige student Alarbash dat met zijn dappere en heldhaftige opoffering goeddeels voorkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. toetssteen

  Allereerst een RIP voor deze held, ze zijn er gelukkig nog.

  Maar dan moet me toch iets van het hart, iets dat niets te maken heeft met deze heldendaad, maar de bewering dat IS een Syrisch/Irakese terreurbeweging is. Dat is onzin. Het gaat om salafisten die geïnspireerd en betaald worden door S.A. en Qatar (onder andere). Ene prins Bandar van S.A. heeft ongeveer tien vinger in deze terroristenpap.
  Tweelingbroer Al Shabaab is ook niet bepaald een Nigeriaans dingetje. En zo is er nog een lijst van deze terroristenclubs.

  1. Koos_Koets

   Weten onze regeringsleiders dat ook? En SA-vriendje VS?

   1. toetssteen

    @Koos Koets
    Natuurlijk weten ze dat. In Jemen zijn ze nota bene de natuurlijke vijand van IS aan het bombarderen.
    Ook opmerkelijk, waarom wordt het geaccepteerd dat Saoedi-Arabië zich bemoeit met de gang van zaken in buurland Jemen? En het is veel erger dan bemoeien:

    http://news.yahoo.com/saudi-led-yemen-coalition-still-using-cluster-bombs-074544547.html

 2. JanvanEechoud

  Zou hij dat ook doen voor een kerk vol christenen?
  Dan is hij een ware ‘gelovige’ in mijn ogen….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.